A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Hírek

Múzeumi Esték - mezőberényi centenáriumok

A Múzeumi Esték alkalmából október 2-án 17 órától (csütörtökön) az Orlai Petrics Soma Kulturális Központ Muzeális Gyűjteményében a kerek évfordulókról a következő előadásokkal emlékezünk meg. 


Különleges képzések

A Mátrix Oktatási Központ különleges képzéseket indít. A kurzusok között "Gazda - biogazda" tandemképzés, "Gyümölcspálinka - gyártó" tanfolyam és agrárlogisztikai képzés is található.


Töltött káposzta fesztivál az évforduló jegyében

Mezőberény várossá válásának 25. évfordulója alkalmából 2014.  szeptember 20-án a IV. Mezőberényi Töltött Káposzta Fesztivál főzőversenyén 25 csapat versengett az elsőségért, illetve az évforduló alkalmából a szervezők most díszítő versenyt is hirdettek. A rendezvény fő szervezője a Baráti Egylet Mezőberényért, megvalósulását a civilek, a vállalakozók, az önkormányzat és az Orlai Petrics Soma Kulturális Központ összefogása tette lehetővé.  
 

Információs Nap a Norvég Civil Támogatási Alap 2014. őszi pályázatairól

2014. szeptember 19-én a " Fogjunk Össze" Közhasznú Egyesület szervezésében a Városházán tartott tájékoztatót a Norvég Civil Támogatási Alap elnöke, Nun András.


IV. Töltöttkáposzta Fesztivál

A város civil szervezeteinek összefogásával, Mezőberény Város Önkormányzatának és az Orlai Petrics Soma Kulturális központnak  támogatásával tartjuk meg a
IV. Mezőberényi Töltöttkáposzta Fesztivált 2014. szeptember 20-án a Városi Ligetben.
 

Norvég Civil Támogatási Alap Információs Nap

2014. szeptember 19-én (pénteken) 14 órakor

a "Fogjunk Össze" Közhasznú Egyesület szervezésében

Információs Nap

kerül megrendezésre a Városháza nagytermében (Mezőberény, Kossuth tér 1.)


Megvilágosodás Napja

Kerékpáros akció a láthatóság jegyében
2014. október 03. (péntek)
 
 

OMSZ előrejelzés 2014. szeptember 10-14.

Rendkívül csapadékos időjárás várható

 

A következő napokban egy közelünkben örvénylő ciklon alakítja időjárásunkat. Ennek áramlási rendszerében szinte folyamatosan érkezik utánpótlás a magas nedvességtartalmú légtömegekből. Az ország nagy részén több hullámban intenzív csapadékhullás várható.

 

 


Mezőberény is részt vett a Közfoglalkoztatási Kiállításon

A megye Startmunka mintaprogramot működtető települései között mutatkozott be Mezőberény is 2014. szeptember 9-én Békéscsabán a Szent István téren. A kiállítást a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja szervezte.


Lovas nap a Madarász tanyán

A „Berényi Lovas Barátok Egyesülete” szervezésében fogathajtó versenyre került sor 2014. szeptember 7-én, ami egyben a Békés Megyei fogathajtó bajnokság utolsó fordulója is volt.


MEGYEI VADÁSZNAP - Berényi siker a vadásznapon

A 24. Békés Megyei Vadásznap összesített csapatversenyét 2014. szeptember 6-án is a Mezőberény Vadásztársaság nyerte. A lövészverseny serlegét a Köröstarcsai Petőfi Vadásztársaság csapata vitte el, ebben a kategóriában harmadikak lettek a berényiek. A szellemi vetélkedő teljes berényi sikert hozott, a hivatásos vadászok között Gál Péter nyert, a sportvadászok között pedig Pázsit Attila végzett az élen. 


MEGYEI VADÁSZNAP - A koronglövő bajnokság megyei döntője

A 24. Békés Megyei Vadásznap keretében 2014. szeptember 6-án Mezőberényben tartották meg a koronglövő bajnokság megyei döntőjét. A megye 12 legjobb sörétes koronglövője versengett az elsőségért. 


MEGYEI VADÁSZNAP - Nimród érmet vett át Gál Imre

Békés megye vadászai bíznak a jövőben – ezt üzente Mezőberényben, Városi Ligetben 2014. szeptember 6-án a 24. Békés Megyei Vadásznap megnyitója. Elhangzott, hogy az elmúlt tél kedvezett az apróvadaknak, jövőre kerül a Parlament elé az új vadászati törvény, továbbá bizakodásra adhat az is okot, hogy negyven fiatal vadász tett fogadalmat. 

 

MEGYEI VADÁSZNAP - Két kiállítás a vadásznapon

Kun Edit művésznő a zalai dombokkal övezett Kis-Balaton festői szépségű vidékén nőtt fel, itt érték az első természeti élmények – kezdte megnyitóját Bránya János, a Békés Megyei Vadászkamara, illetve a Békés Megyei Vadászszövetség ellenőrző bizottságának elnöke 2014. szeptember 6-án a Madarak Házában. A 24. Békés Megyei Vadásznap keretében nyílt meg Kun Edit festőművész kiállítása.  
 

Debreczeni Jánost az egész szövőszakma elismeri

Debreczeni János, a Népművészet Mestere Újraszőtt hagyomány című népi szőtteseiből álló kiállítását 2014. szeptember 5-én Pál Miklósné, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége elnöke nyitotta meg az OPSKK Muzeális Gyűjteményében. 
 
 

Közfoglalkoztatási kiállítás

A Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja

KÖZFOGLALKOZTATÁSI KIÁLLÍTÁST

szervez

 

 

2014. szeptember 9-én 10-18 óra között Békéscsabán a Szent István téren.


Szúnyoggyérítés

2014. 09.03-án  szúnyoggyérítésre kerül sor Mezőberényben.  A LÉGI KÉMIAI védekezés a napnyugtát megelőző időszakban, rossz idő esetén 2014. 09.04-05-én kerül elvégzésre.


Több száz érdeklődőt várnak a vadásznapra

Mezőberény 25 éve vívta ki a városi rangot, ezért égész évben valamennyi eseményünket az évforduló jegyébe rendezzük meg, így lesz ez most, szeptember 6-án a megyei vadásznapon is. A vadásznapot a Békés Megyei Vadászkamarával és a Mezőberény Vadásztársasággal közösen szervezzük. A rendezvény az idén azért került Berénybe, mert itt a vadászok nagyon jó helyszínt találtak, továbbá tavalyi vadásznapon a berényi vadásztársaság nyerte meg a vadásztársaságok hagyományos versenyét – hangsúlyozta Siklósi István polgármester 2014. augusztus 28-án Mezőberényben a városházán megtartott sajtótájékoztatón. 
 
 



Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. április hónapban

házasságot kötöttek

 

Perei László (Mezőberény) és Petneházi Erika (Mezőberény)

 

Plavecz Zoltán János (Mezőberény) és Fábián Katalin (Mezőberény)

 

Csizmadia Edmond (Mezőberény) és Frei Alexa (Mezőberény)

 

Kolompár Mihály (Mezőberény) és Kovács Alexandra  (Mezőberény)

 

Rácz Ernő (Mezőberény) és Lutsa Zhanna Mikolajivna (Mezőberény)

 

 

 

2024. április hónapban

 elhunytak

 

Sipos Kornél (1948)

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében