A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Hírek

Épített örökségeket díjaztak

A Mezőberényi Városszépítő és Városvédő Egyesület május 12-én adta át a 2015. évi Épített örökségünk megőrzéséért-díjat. Mint azt Öreg István elnök elmondta, a díjat az egyesület 2006-ban alapította, első alkalommal 2009-ban adták át, azóta ezt évente újra odaadják. A díjjal járó emlékplakettet és díszoklevelet az a személy vagy szervezet kapja, akik épületüket az eredeti formában állítják helyre. Eddig felújításra adományozták, de kiérdemelhetnék azok is, akik a hagyományos építészeti stílusban újat építenek, de erre addig nem volt alkalmuk. A díjra a jelölést az egyesület háromtagú épített örökségért-bizottsága teszi meg. Az idei díjazottak Kisari Miklós és családja az 1920 táján épült Puskin utcai házuk felújításáért, illetve a református egyházközség az 1804-ben épült templom felújításáért. 


Gyermek- és kisegyüttesek találkozója

A Nemzeti Művelődési Intézet megyei irodája, az Orlai Petrics Soma Kulturális Központ, a „Leg a láb” Alapfokú Művészeti Iskola és a Békés Megyei Néptáncosok Szövetsége 2015. május 10-én Mezőberényben, a kulturális központban tartotta meg Békés Megyei Gyermek-és Kisegyüttesek Találkozóját. 


Megyei nemzetiségi találkozó

A Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Irodája együttműködésben Mezőberény Város Önkormányzatával és az Orlai Petrics Soma Kulturális Központtal 2015. május 9-én tartotta  meg III. Békés Megyei Nemzetiségi Találkozót a kulturális központban. Köszöntőt mondott Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke. A találkozót Dombi Ildikó, a Nemzeti Művelődési Intézet módszertani főosztályának főosztályvezetője nyitotta meg.

Békés Megyei Gyermek- és Kisegyüttesek Találkozója


Megemlékezés a kitelepítésről

A III. Békés Megyei Nemzetiségi Találkozó nyitó rendezvényeként a Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Német Hagyományápoló Egyesület a németek kitelepítésének 69. évfordulójáról emlékezett meg 2015. május 9-én a Mezőberényi Német Kitelepítettek Emlékművénél. Beszédet mondott Lázárné Skorka Katalin evangélikus lelkész. Egykori kitelepítettek, illetve városi, környékbeli és megyei szervezetek helyezték el koszorúikat. 


Megyei nemzetiségi találkozó


Mit üzennek a csillagok?

A természetben élő ember tudta – még néhány száz évvel ezelőtt is – hogy a csillagos égbolt üzeneteket hordoz. Ezt ismerve jobbá tudták tenni maguk és szeretteik életét – hangoztatta Paksi Zoltán asztrozófus 2015. május 6-án az Orlai Petrics Soma Kulturális Központban megtartott előadásán.


Végzős diákok a Városházán

2015. április 30-án Siklósi István polgármester fogadta a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium végzős diákjait. A 129 diák és osztályfőnökeik, Egeresiné Vas Ildikó, Bokorné Tóth Gabriella, Bata Emília, Dr Kovács Gábor Csabáné egy-egy CD-t kapott ajándékba a várostól, mely az 5 év emlékeit örökíti meg.

 


Erdélyi Körök Országos Szövetségének közgyűlése

2015. május 2-án a mezőberényi Városháza adott otthont az Erdélyi Körök Országos Szövetsége közgyűlésének. Házigazda a Mezőberényi Erdély Kör volt, Kajlik Péter elnök szervezésében. A Városháza dísztermében a Himnusz eléneklése után Fejér Sándor evangélikus lelkész adott áldást, Siklósi István polgármester köszöntötte a Mezőberénybe látogatókat, majd Dr. Szekeres Sándor, az EKOSZ elnöke vezetésével kezdték meg a tanácskozást. A körök vezetői egy éves beszámolójukat ismertették a jelenlévőkkel és az Átalvető folyóiratról is szó esett.

 


Ősi csillagbölcselet


Májusi PIKNIK

MÁJUSI PIKNIK családi nap és BUBI show

2015. május 2-án a Piknik Parkban (Mezőberény, Tessedik tér 1.)

 

Tisztelt Látogatók!
 
A Májusi Piknik Családi nap programjai várják Önöket a Piknik Parkban.  (Mezőberény, Tessedik tér 1.)

 


A megye és Berény újratelepítése

A Múzeumi esték rendezvénysorozat keretében Az újratelepülő Mezőberény határának kialakulása, avagy 300 éve szerveződött újjá Békés megye címmel 2015. április 30-án Henger Péter, a Mezőberényi Helytörténeti és Tájvédelmi Egyesület elnöke tartott előadást az OPSKK Muzeális Gyűjteményében. 


Mezőberényi kajakos sikerek

A KSI Gyomaendrőd kajak – kenu egyesülete a tavalyi év tavaszán toborozást tartott a Mezőberényi Általános Iskolában. Akkor két fiatal tanuló jelentkezett kajakozni: Sági Aliz és Wágner Anna. Ők ketten jelenleg is a kajak klub versenyzői. Az első év tulajdonképpen a sportággal való megismerkedésről szólt. Megtanulták a kajak - kenu sport gyönyörű technikát és mellette egész éven át a fizikai képességeiket is fejlesztették. Futottak, úsztak és tornatermi edzésekre jártak.  Az egész éves munkának köszönhetően már jelentkeznek is az első eredmények.


Múzeumi esték


Segítettek a térfigyelő kamerák

Tavaly 2013-hoz képest csökkent a bűncselekmények, a tulajdon ellen elkövetett szabálysértések, illetve a közlekedési balesetek száma – hangsúlyozta 2015. április 29-én az Orlai Petrics Soma Kulturális Központban, az intézmény és a Városi Nyugdíjas Klub szervezésében megtartott rendőrségi fórumon Jakusovszki Zoltán rendőr alezredes, őrsparancsnok.


Rendőrségi fórum


Futni jó!

  • Létrehozva: 2015-04-27 13:11
  • Szerző: PmH. Titk.
  • Kategória: Sport
  • Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.

A Megye Futás 2015 résztvevői 2015. április 27-én déli fél 12 körül értek Mezőberénybe. Megyénk amatőr sportolói 11 napos, 36 települést érintő 487,7 km-es útjuk során tértek be városunkba. A futókat a Berény Szálló előtt Szekeres Józsefné alpolgármester köszöntötte, hangsúlyozta, a futás hozzájárul az általános testi-lelki jóléthez. Tóth László, a Megye Futás szervezője elmondta, akciójukkal azt hirdetik, hogy futni jó, már heti háromszor harminc perces futás elegendő egészségünk megőrzéséhez.  


Zöldág járás hagyományteremtő szándékkal

A Mosolygó Központi Óvoda, az Orlai Petrics Soma Kulturális Központ és a „Leg a láb” Alapfokú Művészeti Iskola 2015. április 24-én – a Föld napja alkalmából – hagyományteremtő szándékkal tartotta meg a zöldág járást. A gyerekek és a szülők zöldággal a kezükben, énekelve a központi óvodától indultak el, és a Berény Szálló elé érkeztek meg. Itt a Berény és a Kis-Berényke Táncegyüttes adott műsort, majd táncházzal folytatódott a program.  Emellett kézműves foglalkozás is várta az érdeklődőket. A jó hangulathoz hozzájárult, hogy az óvodások szülei süteménnyel, illetve a szálló jóvoltából teával kínálták a vendégeket. 




Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. április hónapban

házasságot kötöttek

 

Perei László (Mezőberény) és Petneházi Erika (Mezőberény)

 

Plavecz Zoltán János (Mezőberény) és Fábián Katalin (Mezőberény)

 

Csizmadia Edmond (Mezőberény) és Frei Alexa (Mezőberény)

 

Kolompár Mihály (Mezőberény) és Kovács Alexandra  (Mezőberény)

 

Rácz Ernő (Mezőberény) és Lutsa Zhanna Mikolajivna (Mezőberény)

 

 

 

2024. április hónapban

 elhunytak

 

Sipos Kornél (1948)

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében