A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Tájékoztató

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

    Az RSS hírek nem elérhetők

HURO

Tájékoztató

Nyomtatás
Létrehozva: 2019-07-18 09:03 | Szerző: PMH Informatika | Kibocsátó: Önkormányzat

MEZŐBERÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ASP KÖZPONTHOZ VALÓ CSATLAKOZÁSA

KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2017-01106

 

Megvalósítási időszak: 2017.06.01.- 2019.06.30.

A Projekt összköltsége: 9.000.000 Ft, (100%-os támogatási intenzitás)

 

 

Mezőberény Város Önkormányzata az ASP Korm. rendeletben foglaltak értelmében csatlakozik az ASP rendszerhez. A rendszer használatához szükséges informatikai eszközök és kártyaolvasók kerülnek beszerzésre, melyek elengedhetetlenek a rendszer megfelelő használatához. A célcsoport a Mezőberény Polgármesteri Hivatal apparátusa, akik mindennapi munkájuk során fogják használni a bevezetésre kerülő szakrendszereket.

Működésfejlesztés és szabályozási keretek kialakítása tevékenységben a polgármesteri hivatal dolgozói módosítják, aktualizálják az Informatikai Biztonsági Szabályzatot és az Iratkezelési Szabályzatot, az új szakrendszerek működésének megfelelően. Módosításra kerül a Polgármesteri Hivatal Szervezeti, és- Működési Szabályzata is. Az elektronikus ügyintézéséhez kapcsolódó feltételek kialakítása során az Önkormányzat holnapja fejlesztésre kerül, mely során lehetőség nyílik az elektronikus ügyintézésre. Kitölthető űrlapok, és útmutató segédletek kerülnek elkészítésre. Ezt a tevékenységet mind belső, mind külső erőforrással kívánjuk megvalósítani. A szakrendszerek adatminőségének javítása, migrációja tevékenység során az iratkezelő rendszer adatbázisát külső segítség igénybevételével kívánjuk tisztítani, majd az új szakrendszerbe bemigrálni. A gazdálkodási, ingatlanvagyon-kataszteri, valamint az adó szakrendszerek adatbázisának javítását, tisztítását és migrálását a

Polgármesteri Hivatal dolgozói fogják elvégezni. A folyamat során adattisztítási tervet és jelentést, és migrációs jegyzőkönyvet készítünk. Az ASP szolgáltatások bevezetéséhez kapcsolódó oktatásokon való részvételhez szükséges helyközi utazás költségeit a polgármesteri hivatal dolgozói számára a pályázatban rendelkezésre álló összegből kívánjuk finanszírozni. Tesztelés és élesítés során az ügyintézők felvitele és a jogosultságok kiosztása fog megtörténni, majd ezt követően minden egyes szakrendszer a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak közreműködésével teljes körű tesztelésre kerül. Hálózati oldalról pedig külső cég segítségével kerülnek tesztelésre. A tevékenység során tesztforgatókönyv, tesztelési jegyzőkönyv és dokumentált teszteset készül. Az esetlegesen felmerülő problémákkal kapcsolatban a szakrendszer fejlesztőit minden esetben értesítjük. A projektmenedzsmentet a Polgármesteri Hivatal munkatársai látják el, bonyolítják a beszerzéseket, szerződéskötéseket, a projekt megfelelő és határidőben történő végrehajtását, dokumentálását és a projekt pénzügyi elszámolását.

A kötelező tájékoztatás, nyilvánosság biztosítására "C" típusú táblát helyezünk el a projekt megvalósítási helyszínén, a honlapon folyamatosan tájékoztatjuk a lakosságot a projekt megkezdéséről, megvalósításának menetéről, majd a zárásáról Fotódokumentációt készítünk a projekt egyes fázisairól, és vállaljuk a TÉRKÉPTÉR feltöltését a projekthez kapcsolódó tartalommal. A lakosságot továbbá tájékoztatjuk a helyi újságban (Mezőberényi Hírmondó) és a kábel televízión keresztül is. A bevezetésre kerülő ASP szakrendszerek használatával a még gyorsabb, gördülékenyebb ügyintézést célozzuk meg. Elérhetővé válik az elektronikus ügyintézés lehetősége, így akár otthonról is lehetővé válik az ügyek intézése. Az ASP technológia alkalmazásával az Önkormányzat egy gazdaságosabb, hatékonyabb és biztonságosabb rendszerben dolgozhat. Az Önkormányzat Szolgáltatási szerződést köt a Magyar Államkincstárral.


Cimkék: pályázat  


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2021. december hónapban

házasságot kötöttek

 

Perei Károly (Köröstarcsa) és Hegyesi Krisztina (Köröstarcsa)

 

Kiszel István (Békés) és Kótai Annamária (Mezőberény)

2021. december hónapban

 elhunytak

 

Forró Ferenc (1943)

 

Győri Mihály (1946)

 

Tóth Lajosné szül. Varga Margit (1935)

 

Kürti Lászlóné szül. Rafael Mária (1960)

 

Szűcs Józsefné szül. Beinschródt Katalin (1951)

 

Olej Mihály (1962)

 

Zolnai Pál Zoltán (1971)

 

Komlódi Albert József (1949)

 

Dr. Hegedűs Pál (1954)

 

Gál Imre (1950)

 

Tóth Jánosné szül. Kovács Margit (1928)

 

Bőtsch Ádámné szül. Galágyik Ilona (1928)

 

Vágvölgyi Mihályné szül. Baliga Éva Róza (1957)

 

Nagy Sándor Cézárné szül. Farkas Margit (1941)

 

Bereczki Dénesné szül. Fülöp Etelka (1942)

 

 

 

 

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok