A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

Energiahatékony Önkormányzat

Energiahatékony Önkormányzat

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Hírek

Lovas nap a Madarász tanyán

A „Berényi Lovas Barátok Egyesülete” szervezésében fogathajtó versenyre került sor 2014. szeptember 7-én, ami egyben a Békés Megyei fogathajtó bajnokság utolsó fordulója is volt.


MEGYEI VADÁSZNAP - Berényi siker a vadásznapon

A 24. Békés Megyei Vadásznap összesített csapatversenyét 2014. szeptember 6-án is a Mezőberény Vadásztársaság nyerte. A lövészverseny serlegét a Köröstarcsai Petőfi Vadásztársaság csapata vitte el, ebben a kategóriában harmadikak lettek a berényiek. A szellemi vetélkedő teljes berényi sikert hozott, a hivatásos vadászok között Gál Péter nyert, a sportvadászok között pedig Pázsit Attila végzett az élen. 


MEGYEI VADÁSZNAP - A koronglövő bajnokság megyei döntője

A 24. Békés Megyei Vadásznap keretében 2014. szeptember 6-án Mezőberényben tartották meg a koronglövő bajnokság megyei döntőjét. A megye 12 legjobb sörétes koronglövője versengett az elsőségért. 


MEGYEI VADÁSZNAP - Nimród érmet vett át Gál Imre

Békés megye vadászai bíznak a jövőben – ezt üzente Mezőberényben, Városi Ligetben 2014. szeptember 6-án a 24. Békés Megyei Vadásznap megnyitója. Elhangzott, hogy az elmúlt tél kedvezett az apróvadaknak, jövőre kerül a Parlament elé az új vadászati törvény, továbbá bizakodásra adhat az is okot, hogy negyven fiatal vadász tett fogadalmat. 

 

MEGYEI VADÁSZNAP - Két kiállítás a vadásznapon

Kun Edit művésznő a zalai dombokkal övezett Kis-Balaton festői szépségű vidékén nőtt fel, itt érték az első természeti élmények – kezdte megnyitóját Bránya János, a Békés Megyei Vadászkamara, illetve a Békés Megyei Vadászszövetség ellenőrző bizottságának elnöke 2014. szeptember 6-án a Madarak Házában. A 24. Békés Megyei Vadásznap keretében nyílt meg Kun Edit festőművész kiállítása.  
 

Debreczeni Jánost az egész szövőszakma elismeri

Debreczeni János, a Népművészet Mestere Újraszőtt hagyomány című népi szőtteseiből álló kiállítását 2014. szeptember 5-én Pál Miklósné, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége elnöke nyitotta meg az OPSKK Muzeális Gyűjteményében. 
 
 

Közfoglalkoztatási kiállítás

A Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja

KÖZFOGLALKOZTATÁSI KIÁLLÍTÁST

szervez

 

 

2014. szeptember 9-én 10-18 óra között Békéscsabán a Szent István téren.


Szúnyoggyérítés

2014. 09.03-án  szúnyoggyérítésre kerül sor Mezőberényben.  A LÉGI KÉMIAI védekezés a napnyugtát megelőző időszakban, rossz idő esetén 2014. 09.04-05-én kerül elvégzésre.


Több száz érdeklődőt várnak a vadásznapra

Mezőberény 25 éve vívta ki a városi rangot, ezért égész évben valamennyi eseményünket az évforduló jegyébe rendezzük meg, így lesz ez most, szeptember 6-án a megyei vadásznapon is. A vadásznapot a Békés Megyei Vadászkamarával és a Mezőberény Vadásztársasággal közösen szervezzük. A rendezvény az idén azért került Berénybe, mert itt a vadászok nagyon jó helyszínt találtak, továbbá tavalyi vadásznapon a berényi vadásztársaság nyerte meg a vadásztársaságok hagyományos versenyét – hangsúlyozta Siklósi István polgármester 2014. augusztus 28-án Mezőberényben a városházán megtartott sajtótájékoztatón. 
 
 

Álláshirdetés

a G4S Készpénzlogisztikai Kft. ÉRTÉKSZÁLLÍTÓ munkatársakat keres budapesti és győri kirendeltségére.


Szovátai tűzoltók Mezőberényben

 Nálunk jártak barátaink...

 

 

Ismét eltelt egy év, szovátai tűzoltó barátaink újfent meglátogattak minket a XVIII. Berényi Napok alkalmából.

 

 


Kereki Találkozó 2014.

Kereki Találkozót tartottak 2014. augusztus 24-én a Muzeális Gyűjtemény udvarán, ahol több mint 200 fő vett részt az eseményen.


30. GÚTAI VÁSÁR ÉS GÚTAI BÚCSÚ

Mezőberény testvérvárosa, Gúta idén is megrendezte a hagyományos vásárt és búcsút, illetve a XV. Szent István –napi megemlékezést.


A díszpolgárok kapták az új kenyérből az első szeletet

Szent István napja és az új kenyér ünnepe alkalmából 2014. augusztus 20-án, a Berényi Napok keretében köszöntőt mondott Siklósi István polgármester. 
 

A várossá nyilvánításra emlékeztek

Együtt emlékezünk címmel Mezőberény várossá nyilvánításának 25. évfordulója alkalmából 2014. augusztus 20-án az Orlai Petrics Soma Kulturális Központban emlékülést tartott a Baráti Egylet Mezőberényért és a város önkormányzata


Két új díszpolgár Mezőberényben

Mezőberény önkormányzata 2014. augusztus 20-án ünnepi testületi ülés keretében díszpolgári címet adományozott dr. Schmidt Péter alkotmányjogásznak és Bayer Mihály diplomatának. 


Felszentelték az I. világháborús emlékművet

A városháza előtt 2014. augusztus 19-én ünnepélyes keretek között átadták és felszentelték a felújított I. világháborús emlékművet. A felújítás az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság és a Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány támogatásával az I. világháború kitörésének 100. évfordulója és Hősi Halottaink, az elesett mezőberényi honvédek tiszteletére valósult meg.
 

Megyénk eredményes a vidékfejlesztési pályázatokban

A Magyar Nemzeti Vidékfejlesztési Hálózat (MNVH) munkatársai adtak tájékoztatást 2014. augusztus 19-én a városházán. 




Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. június hónapban

házasságot kötöttek

 

Iflazoglu Evrim Can (Szeged) és Dr. Szugyiczki Zsuzsanna (Mezőberény)

 

Rácz Norbert Károly (Mezőberény) és Guti Éva (Mezőberény)

 

Dékány Tibor (Mezőberény) és Klein Anikó (Mezőberény)

2024. június hónapban

 elhunytak

 

Ujhelyi Imre (1982)

 

Chovanyecz Pálné szül. Krattinger Magdolna (1927)

 

Széll Sándor (1951)

 

 

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében