A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Hírek

Országos Diákolimpia

Az elmúlt hétvégén, május 31-én a Velence tavi Sukorón rendezték a kajak – kenusok Országos Diákolimpiáját. Wágner Anna és Sági Aliz most nem a KSI színeiben versenyzett, hanem iskolájukat képviselték. Anna az U10–es gyermek lány korosztály versenyében 2.helyen végzett. Az eredményhirdetéskor az ország színe-java előtt elhangzott a Mezőberényi Általános Iskola neve. Sági Aliz az U11-es korosztályban 15. helyen zárt.

Lingeni csoport látogatott a Városházára

2015. május 27-én a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium partneriskolája, a lingeni Johanneum Gimnázium diákjai látogattak a Városházára. Siklósi István polgármester díszteremben apró ajándékkal, Mezőberény prospektussal és a Sweet-Food Kft. értéktáras termékével, a kojak nyalóka és limo pezsgőporral fogadta a 15 fős delegációt.

A cserekapcsolat 26 éve áll fenn és fő célja a nyelvgyakorlás mellett a másik nép kultúrájának, hagyományainak megismertetése.


Az OPSKK évadzáró rendezvénye

Az OPSKK  Művelődési Központja művészeti csoportjainak évadzáró műsora lesz 2015. június 5-én az intézmény színháztermében.

 


Mezőberény Országos bajnokot adott a kajak – kenu sportnak!

Büszkék lehetnek Mezőberény lakosai Wágner Annára és Sági Alizra. Anna alig több, mint egy év kajakozás után máris korosztálya legjobbja lett és országos bajnoki címet szerzett a Magyar Maraton Bajnokságon. Aliz páros kajakban kiegészülve a gyomaendrődi Fodor Napsugárral az előkelő második helyet szerezte meg a bajnokságon.


Mezőberény Települési Értéktára a Körösök Völgye Fesztiválon

2015. május 23-24-én Békés-Dánfokon rendezték meg a Körösök Völgye Fesztivált, ahol Mezőberény Város Települési Értéktára is bemutatkozott. A kiállítás és a szórakoztató programok mellett vasárnap sajtónyilvános Turisztikai Szakmai Fórum került megrendezésre, ahol köszöntőt mondott Dr. Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára, a Körösök Völgye Fesztivál fővédnöke. A fórum után Siklósi István polgármester és Szekeres Józsefné alpolgármester fogadta a mezőberényi standon Dr. Ruszinkó Ádámot. Az eseményen részt vett Tőkés László református püspök is.


Mesélj nekem! - Hanó Krisztával


Mezőberényi pünkösdi királyok és királynők

A 2015. évi gyermeknapot Mezőberényben május 24-én, pünkösd vasárnapján tartották meg, a hagyományoknak megfelelően a Városi Ligetben. Ügyességi és játékos vetélkedők sorával választották ki óvodás, illetve alsó és felső tagozatos korosztályban az idei pünkösdi királyokat és királynőket. 


Múzeumi esték

A Múzeumi Esték előadására május 28-án 17 órától (csütörtökön)

kerül sor.

Változó természetvédelem 

címmel

Boldog Gusztáv

természetvédelmi mérnök

tart előadást.


A spirituális önismeretről

A mi utunk címmel a spirituális önismeretről tartott előadást 2015. május 20-án Földesi Éva egyéni, családi válságterapeuta, supervisor, coach az Orlai Petrics Soma Kulturális Központban. Az előadó hangsúlyozta, elménk számára minden információ, ezért nem tud különbséget tenni a tapasztalat és a képzelet között, így lehetőségünk van rá, hogy a kellemetlen emlékeinket képzeletünk révén kellemesekké változtassuk.  


Ismerd meg önmagad!


Agyagszobrok a Sárrétről

A múzeumi világnap alkalmából 2015. május 18-án Kocsis Csaba népművelő nyitotta meg Földesi László Sárréti gyökereink című, agyagszobrokból álló kiállítását az OPSKK Muzeális Gyűjteményében, közreműködött a Berényi Népdalkör.

 

 


Hulladékszállítás

A Békés-Manifest Kft. értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy a 2015. május 25-én (hétfőn) esedékes hulladékszállítást 2015. május 23-án (szombaton) végzi a munkaszüneti nap miatt.


Sárkányhajó Népszerűsítő Verseny

2015. május 30-án Mezőberényben a Hosszú-tónál várjuk azon munkahelyi kollektívák,    baráti társaságok, iskolai csapatok   jelentkezését, akik szívesen eveznének sárkányhajóban.

 


Múzeumok Világnapja


Dalosok találkozója

A Berényi Népdalkör, a Városi Nyugdíjas Klub, a Szlovák Pávakör és az Orlai Petrics Soma Kulturális Központ 2015. május 17-én rendezte meg a IV. Dalostalálkozót, Szabó Antal és Szabó Antalné karvezetők emlékére, a rendezvénynek a kulturális központ adott otthont.


Mozgó Mozi (3D)


Haluskafőzés a Nefelejcs tagóvodával

Az idei évben is megrendezésre került a hagyományőrző Haluskafőzés, melyet a Mezőberényi Szlovákok Szervezete és a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat rendezett meg. 

 

IV. Dalostalálkozó




Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. április hónapban

házasságot kötöttek

 

Perei László (Mezőberény) és Petneházi Erika (Mezőberény)

 

Plavecz Zoltán János (Mezőberény) és Fábián Katalin (Mezőberény)

 

Csizmadia Edmond (Mezőberény) és Frei Alexa (Mezőberény)

 

Kolompár Mihály (Mezőberény) és Kovács Alexandra  (Mezőberény)

 

Rácz Ernő (Mezőberény) és Lutsa Zhanna Mikolajivna (Mezőberény)

 

 

 

2024. április hónapban

 elhunytak

 

Sipos Kornél (1948)

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében