A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Hírek

A táncvizsga első napja

Az Orlai Petrics Soma Kulturális Központban 2015. április 10-én tartották meg a táncvizsga első napját. A kezdők első csoportja vizsgázott, közülük a bálkirálynő Kurilla Zsófia, a bálkirály pedig Busa Márk lett. Bemutatót tartott a haladó, a bronz-ezüst, valamint az arany, illetve az aranysztár jelvényszerző csoport. A táncvizsga második napja holnap, április 11-én lesz.


Faültetés a 2014-ben született gyermekeknek

Mezőberény Város Önkormányzata szeretettel meghívja Önt és kedves családját a

“Minden születendő gyermeknek ültessünk egy fát”

programra.

Az ünnepélyes faültetésre

2015. április 14-én (kedd)

1530 órától kerül sor

a Hosszú-tónál,

a Tópart Vendéglő mögötti területen.
 


Tájékoztató fórum a helyi gazdasági élet szereplői számára

A helyi vállalkozók fejlesztési terveinek megvalósításának elősegítése érdekében 
 
Dankó Béla országgyűlési képviselő 
tájékoztató fórumot 
szervez a helyi gazdasági élet szereplői számára,
 
melynek témája a gazdaságfejlesztési operatív program. 
 

 

 


Táncvizsga


Gútai művész kiállítása Békéscsabán

Mezőberény testvérvárosából, Gútáról érkezett kiállítás a békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központba. 2015. április 7-én a kiállítás megnyitóján Mezőberény város képviseletében Szekeres Józsefné alpolgármester, Körösi Mihály képviselő, a Humánügyi Bizottság elnöke, Cservenák János a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke és Borgula Györgyné a Mezőberényi Szlovákok Szervezetének elnöke vett részt és köszöntötte Borka Roland művészt.


Hulladékszállítási díj fizetése

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a napokban megkezdődik a hulladékszállítás első negyedévi díjára vonatkozó számla postázása. A számla kiállítója a Békés-Manifest Kft., de a feladatot továbbra is a Tappe Kft. végzi.


Batyus locsolóbál

A Berény Szálló előtti délelőtti táncos locsolkodás után 2015. április 4-én, délután batyus locsolóbált tartott az Orlai Petrics Soma Kulturális Központ, a „Leg a láb” Alapfokú Művészeti Iskola és a Berény Táncegyüttes. A vadászházban a kicsiket és nagyobbakat kézműves foglalkozás és tánc várta. A talpalávalót a gyomaendrődi Suttyomba zenekar húzta.   


Petőfi-emlékhelyeket látogattak a csabai diákok

Mezőberénybe látogattak 2015. március 25-én a békéscsabai Erzsébethelyi Általános Iskola Rózsa utcai tagintézményének 7. c osztályos tanulói és pedagógusai, ugyanis a TÁMOP pályázatuk támogatásával megvalósuló témahetük tárgya volt a '48-as forradalom és szabadságharc. Ennek egy része volt az egy napos kirándulás, ahol Mezőberény Petőfi-emlékhelyeit tekintették meg Csete Gyula, az OPSKK Muzeális Gyűjteménye szakmai vezetője kalauzolásában. 


Táncos locsolkodás

Az Orlai Petrics Soma Kulturális Központ, a „Leg a láb” Alapfokú Művészeti Iskola és a Berény Táncegyüttes az elmúlt év után az idén is megtartotta a táncos húsvéti locsolkodást 2015. április 4-én a Berény Szálló előtt. A lányok és a fiúk rövid tánca után a fiúk vízzel öntözték meg a lányokat, akik ezt hímes tojással köszönték meg. Ez az esemény szép színfoltja Mezőberény kulturális életének. 


Magyar Önkormányzatok Foci Kupája

Hajdúhadház bravúrja a Magyar Önkormányzatok Foci Kupájának keleti fordulójában

Csáfordi Dénes polgármester, és vele együtt a kelet-magyarországi Hajdúhadház minden lakosa büszke lehet arra, hogy az elmúlt szombaton ennek az alig több mint 12 ezer lakosú településnek a csapata győzött - 35 vetélytársát megelőzve! - a Magyar Önkormányzatok Foci Kupájának keleti fordulójában. Annak ellenére, hogy az amatőr labdarúgás kiemelkedő eseményén megyei jogú városok, valamint a főváros keleti oldaláról Hajdúhadháznál jóval nagyobb népességű kerületek is önkormányzati „válogatottal” képviseltették magukat a XIII. kerületi Vasas Sportközpontban megrendezett kispályás villámtornán.


A diabetikus táplálkozásról

A cukorbeteg miként táplálkozzanak jó közérzetük, egészségük karbantartása érdekében? Az Orlai Petrics Soma Kulturális Központ és a Városi Nyugdíjas Klub szervezésében erről hallhattak előadásokat az érdeklődők 2015. április 2-án a Városi Humánsegítő szolgálat Hősök úti idősek klubjában.


Diabetikus táplálkozás


Ivóvízhálózat-mosatás Mezőberényben

  A mosatás időpontja.

A tavaszi ivóvízhálózat-mosatást 2015. április 7-től 9-éig végzi el társaságunk
Mezőberényben.


Hulladékszállítás időpontja

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a Békés-Manifest Kft. a 2015. április 6-án (hétfőn) esedékes hulladékszállítást a húsvéti ünnepek miatt 2015. április 4-én (szombaton) végzi.


Békéscsabai diákok a Városházán

2015. március 28-án Körösi Mihály képviselő fogadta a Mezőberénybe látogató békéscsabai diákokat a Városháza dísztermében. A lelkes diákok megtekintették a város nevezetességeit és meghallgatták Körösi Mihály tanár úr előadását.


Kosarasok fogadása a Városházán

2015. március 27-29. között kerül sor a XXVI. Molnár Miklós Nemzetközi Kosárlabda Emléktornára, melyet a Mezőberényi Általános Iskola és a Diáksport Egyesülete szervez. A tornára érkező csapatok delegációját március 27-én pénteken, a Városházán fogadta Siklósi István polgármester.


A víz és a fenntartható fejlődés

Az OPSKK Muzeális Gyűjteményében 2015. március 26-án – a Múzeumi esték rendezvénysorozat keretében Tóth-Valentinyi Ágnes okleveles építőmérnök tartott előadást A víz és a fenntartható fejlődés címmel. Az előadó hangsúlyozta, mivel egyre csökken a Föld ivóvízkészlete, ezért ez felértékelődik, ezért mondják a 21. század kőolajának is. A rendezvény végén a résztvevők elégedettségi kérdőívet töltöttek ki. 

 

 


Múzeumi esték




Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. április hónapban

házasságot kötöttek

 

Perei László (Mezőberény) és Petneházi Erika (Mezőberény)

 

Plavecz Zoltán János (Mezőberény) és Fábián Katalin (Mezőberény)

 

Csizmadia Edmond (Mezőberény) és Frei Alexa (Mezőberény)

 

Kolompár Mihály (Mezőberény) és Kovács Alexandra  (Mezőberény)

 

Rácz Ernő (Mezőberény) és Lutsa Zhanna Mikolajivna (Mezőberény)

 

 

 

2024. április hónapban

 elhunytak

 

Sipos Kornél (1948)

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében