A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Hírek

Újabb világbajnok sportolók Mezőberényben

2016. május 8-án, vasárnap a Martinovics úti Sportcsarnokban a Sportcsarnok Sportegyesület asztalitenisz szakosztályának szervezésében sportág bemutatókra került sor.


Szemétszállítás

A Tappe Szállítási és Feldolgozó Kft. értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy a 2016 május 16-i (hétfői) szemétszállítási körzetet 2016. május 14-én (szombaton) végzi a munkaszüneti nap miatt.


Jubileumi dalostalálkozó és emléktábla avatás

Jubileumi esemény keretein belül avatták fel Szabó Antal és Szabó Antalné a Berényi Népdalkör egykori karvezetői tiszteletére készült emléktáblát.


A mezőberényi németek kitelepítésének 70. évfordulójára emlékeztek

A Mezőberényi Német Hagyományápoló Egyesület, az I. ker. Evangélikus Egyházközség és a Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében a mezőberényi németek kitelepítésének 70. évfordulójára emlékeztek május 7-én.


Régi idők majálisa

Sportesemények, színpadi programok és retro játékok várták a családokat, baráti társaságokat, munkahelyi közösségeket a városi majális alkalmából a Ligetben. A feledhetetlen majálisok hangulatát idéző esemény – ahogy Siklósi István polgármester úr pohárköszöntőjében említette – lehetőséget teremtett az együttlétre, baráti, egyesületi, munkahelyi közösségek találkozására, a kikapcsolódásra. A városi majális legnagyobb értéke Mezőberény vállalkozói, intézményei és civil szervezetei példaértékű közösségépítő együttműködése, hogy dolgozóik megvendégelésével hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.
 


V Dalostalálkozó


Pályázat Informatikus könyvtáros munkakör betöltésére.

Orlai Petrics Soma Kulturális Központ
a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján
pályázatot hirdet

Orlai Petrics Soma Kulturális Központ Könyvtár
Informatikus könyvtáros
munkakör betöltésére.


A mezőberényi németek kitelepítésének 70. évfordulója

Tisztelettel hívunk minden kedves lakost a mezőberényi németek kitelepítésének 70. évfordulóján rendezendő emlékünnepre 2016. május 7-én 10 óra 30 perckor a Kossuth téri emlékműhöz.

 


Ballagók fogadása a mezőberényi Városházán

2016. április 29-én Siklósi István polgármester fogadta a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium ballagó diákjait és osztályfőnökeiket.


Mezőberényben nyílt meg Magyarország első PET faluja

Ünnepélyes keretek között 2016. április 29-én nyitotta meg kapuit az ország első műanyag palackokból épült PET-faluja és ÖKO tábora a mezőberényi Piknik Parkban.  A Piknik Park Kft. és az ÖTHÉT Egyesület együttműködésének célja egy olyan élményalapú oktatás megvalósítása, melynek keretei között már gyerekkorban kialakul a környezettudatos viselkedési forma és ezáltal felnőttkorban a fenntartható fejlődés biztosítása világunkban. A projekt a szelektív hulladékgyűjtés és környezetvédelem népszerűsíti a gyermekek körében játékos, interaktív formában.


Dankó Béla országgyűlési képviselő köszöntője

Kedves Édesanyák, Nagymamák!

 

Ahhoz, hogy a világban otthon érezzük magunkat, hogy céljaink, álmaink valósággá válhassanak, biztonságosan kell mozognunk, léteznünk benne. Ezt a biztonságot, az ehhez szükséges mintát az anyai szeretet és gondoskodás által élhetjük meg először. Önök, Kedves Édesanyák a születés titkát, a boldogság csodáját is jelentik egyben számunkra. Ma, május első vasárnapján ezért mondunk köszönetet. Az ünnepnapok sorából talán ezért is emelkedik ki ez az ünnep, s azért, mert mindannyiunk lelkében emlékek, személyes élmények teszik élővé. Az anya-gyermek kapcsolat időtlensége és ereje számtalan művészt ihletett már alkotásra, ám ezen remekművek ereje mégsem az alkotó tehetségén múlik elsősorban. Hiszen egyformán ragyog minden gyermek szeme az anyai lélek simogató gondoskodása nyomán, akár a legszebb festményre, akár a legszerényebb hajlékba.

 


PET falu ünnepélyes megnyitója

A Piknik Park Kft. és az ÖTHÉT Egyesület 2016. április 29-én ünnepélyes keretek között megnyitja Magyarország első PET faluját.


Esőhelyszín - Majális 2016

ESŐHELYSZÍN

Majális 2016 Mezőberény


Ezüst minősítésben részesült a Berényi Népdalkör

A Berényi Népdalkör 2016. április 23-án a KÓTA 18. Országos Népzenei Minősítésen vett részt.

 


A Magyarvégesi Óvoda sikerei

A MAGYARVÉGESI OVI SIKEREI ÁPRILISBAN  

  


Közlekedik a család megyei fordulója

A FŐDÍJ EGY

SKODA RAPID SPACEBACK

SZEMÉLYGÉGKOCSI

Az Országos Baleset-megelőzési Bizottság idén is meghirdette a “Közlekedik a család” elnevezésű vetélkedőjét. Békés megyében 2016. május 7-én lesz alkalmuk a vállalkozó kedvű családoknak arra, hogy összemérjék tudásukat. A közlekedéssel kapcsolatos érdekes és tanulságos feladatokkal az AutoMobil Körös Kft. telephelyén (Békéscsaba, Szarvasi út 74.) várják majd a szervezők a gyermekeket, illetve szüleiket. Az országos döntőn a megyei versenyeken legjobban teljesítő csapatok vesznek majd részt.


A térség legjobb szavalói

A mezőberényi Orlai Petrics Soma Kulturális Központ Könyvtára Petőfi Versmondó Versenyt hirdetett a térség általános iskolás tanulói számára. A versenyre való jelentkezéskor egy kötelezően választható Petőfi Sándor verset, illetve egy szabadon választható művet kellett magukkal hozniuk a jelentkezőknek. Az iskolai fordulókat követően április 26-án és 27-én 20 fő általános iskolás tanuló vett részt a versenyen.


Faültetés Mezőberényben a 2015. évben született gyermekeknek

Az idén új helyszínen, a Medvefejes tónál ültették a kis fákat a szülők, nagyszülők Mezőberényben. Az idő is kedvezett a 93 kis fa elültetéséhez, melyet a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. ajánlott fel a városnak. A "Minden születendő gyermeknek ültessünk egy fát" akcióhoz még 2010-ben csatlakozott a város, és 2011 óta minden év tavaszán megrendezésre kerül.




Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében