A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Hírek

Álláspályázat

A Mezőberényi Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet

Mezőberényi Polgármesteri Hivatal

pénzügyi ügyintéző

munkakör betöltésére.


Tájékoztatás

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2021. március 8-tól (hétfőtől) az Alföldvíz Zrt. folytatja a Mátyás király utcai ivóvíz-rekonstrukciós munkálatokat.


Gömbkőris fák a Petőfi utcán

Mezőberény Város Önkormányzata évek óta kiemelkedő feladatának tekinti a faültetést, a fatelepítést. Keresi a lehetőségeket, hogyan tudja megújítani, fiatalítani a faállományt, kiváltani a beteg fákat és egyúttal szebbé, egységesebbé tenni az utcaképet. Ezért fontos az is, hogy a városlakók partnerek legyenek saját házuk előtti fásítás egyeztetésében.


Sikeresen lezajlott a geotermikus rendszer visszasajtoló kútjának vizsgálata Mezőberényben

Egy európai kutatócsoport elemzéseket végez és megoldásokat keres a mezőberényi geotermikus fűtőmű teljesítményének javítására. A városi fűtőberendezés egy geotermikus termelő- és egy visszasajtoló kutat tartalmaz, ahol a rétegekből származó víz a tervek szerint ciklikusan keringene a kutak és a természetes földalatti tározó között. A fűtőmű működtetése során számos problémát figyeltek meg a geotermikus fluidum rezervoárba történő visszasajtolásánál.


Lélekmozgató Mezőberényben

Körülbelül két hete futott körbe a felhívás, hogy újra program lesz a futás, a séta, a mozgás Mezőberényben. Ez azonban most mégis más volt. Felhívás a fogyatékkal élőkkel szembeni elfogadásra, szolidaritásra, együttérzésre, sportolásra, mozgásra ösztönözve.
Egy egyszerű felhívás, mely mégis több lett hétfőre, 2021. február 22-re.

Elhunyt Dr. Szabó Ferenc


OPSKMM igazgató álláspályázat

Mezőberény Város Önkormányzati Képviselő-testülete

pályázatot hirdet

az Orlai Petrics Soma Könyvtár, Muzeális Gyűjtemény és Művelődési Központ

igazgató

munkakör ellátására.


Megbízólevél átadása Törő Kálmán roma nemzetiségi képviselő részére

2021. február 18-án Földesi Lajosné, a Helyi Választási Bizottság elnöke átadta a képviselői megbízólevelet Törő Kálmán, a Mezőberényi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete új tagja részére.


Lélekmozgató 2021.02.22.

LÉLEKMOZGATÓ - FELHÍVÁS

Mezőberény Város Önkormányzata és a Berényi Futókör tisztelettel meghív mindenkit 2021. február 22. hétfő egész nap, illetve 17 órától akárcsak rövid önálló sétára, kerékpározásra, futásra Mezőberényben.

 


Online konferencia


A geotermikus rendszer teljesítményét növelő munkálatok kezdete

A geotermikus rendszer teljesítményét növelő munkálatok kezdete

 

2009-2010-ben úgy döntött Mezőberény város önkormányzati vezetése, hogy a közintézmények fűtésére geotermikus hőerőművet szeretne létesíteni, amely a talaj mélyebb rétegeiből felszínre hozott meleg vizet használ a város számára, a Békési medencéből. Egy kútpár és a hozzájuk tartozó felszíni infrastruktúra számos hőcentrummal került kiépítésre és átadásra. A megépült geotermikus rendszer azonban különféle próbálkozások ellenére sem tudott fenntarthatóan működni, a lehűlt termálvíz visszasajtolásához köthető problémák miatt.


 


A velünk élő múlt – új állandó tárlat a gyűjteményben

A magyar kultúra napja alkalmából 2021. január 22-én nyílt meg A velünk élő múlt címmel a Muzeális Gyűjtemény új állandó kiállítása. A járványhelyzet miatt a megnyitót az érdeklődők az intézmény Facebook-oldalán egyenes adásban követhették, illetve a helyi kábeltévé műsorában január 24-én 19 órától tekinthetik meg.


MAGYAR KULTÚRA NAPJA 2021 – A velünk élő múlt – kiállítás


A MAGYAR KULTÚRA NAPJA 2021. 01. 22. Mezőberény

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le egy nagyobb kéziratcsomag részeként és jelölte meg dátummal Csekén a Himnusz kéziratát.(Wikipédia)

 


Garázsépítés

Mezőberény Város Önkormányzata BEFEKTETŐ/K jelentkezését várja a városközpontban garázsok építésére.

Az önkormányzat tulajdonában álló 3573/1 hrsz. ingatlanon megvalósításra váró beruházáshoz a szükséges területet, telekhatáron, kb. 40 m hosszban kívánja biztosítani.


Megbízólevél átadása Tóth Zoltánné képviselő részére

2021. január 18-án Földesi Lajosné, a Helyi Választási Bizottság elnöke átadta a képviselői megbízólevelet Tóth Zoltánné, Mezőberény Város Önkormányzati Képviselő-testülete új tagja részére. A fennálló járványügyi helyzetre tekintettel a képviselői eskü letételére a veszélyhelyzet megszűnését követő első képviselő-testületi ülésen kerülhet sor, a képviselő-testület előtt.


SEGÍTSÜNK EGY KABÁTTAL

SEGÍTSÜNK EGY KABÁTTAL!
VEDD, HORDD , hogy ne FÁZZ!
A mezőberényi GYIÖK (Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat) kezdeményezésre városunkban is kihelyezésre került egy állvány, melyre meleg ruhanemű, kabát, pulóver került.


Maszkhasználat helyi szabályai

Tisztelt Lakosság!

 

A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020.(XI.10.) Korm. rendeletben meghatározott módon Mezőberény város közigazgatási területén belül a Hősök úti és a Tó utcai játszóterek területén kötelező maszkot viselni.




Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében