A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Hirdetmény

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

    Az RSS hírek nem elérhetők

HURO

Hirdetmény

Nyomtatás
Létrehozva: 2020-12-22 15:11 | Szerző: PmH. Titk. | Kibocsátó: Önkormányzat

Mezőberény Város Önkormányzati Képviselő-testülete 2019. február 25-i ülésén elfogadta a Mezőberény város településképének védelméről szóló 5/2019.(II.26.) önkormányzati rendeletet.

A rendelet alkalmazása során problémaként merült fel, hogy a rendelet 1. mellékletéből kimaradt az idegenforgalmi szempontból meghatározott településrészek bemutatása (a III. fejezet 8.§-ában ugyan meghatározásra kerül, azonban a településképi véleményezési és bejelentési eljárások részletszabályainál az 1. mellékletre történik a szöveges utalás, ami így hiányos).

A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012.(XI.8.) Korm.rendelet (a továbbiakban: Korm.rendelet) 28.§ (4) bekezdése értelmében a településképi rendelet módosítása véleményezési eljárás lefolytatása nélkül nem fogadható el.

 

A Korm.rendelet 43/A.§-ának előírásai alapján a településképi rendelet módosítását tartalmazó rendelet-tervezet véleményezési dokumentációja feltöltésre került a Lechner Tudásközpont véleményeztetési felületére, a városi honlapra, valamint ehhez kapcsolódóan hirdetmény került közzétételre a partnerek tájékoztatása érdekében.

A partnerségi egyeztetés esetében a fennálló veszélyhelyzetre tekintettel figyelembe kellett venni a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló 2020. évi LVIII. törvény 165.§ (2) bekezdésének, illetve 2020. december 3. naptól a veszélyhelyzet ideje alatt egyes településfejlesztési, településrendezési és településkép-védelmi szabályok eltérő alkalmazásáról szóló 546/2020. (XII. 2.) Korm. rendelet 2.§-ának rendelkezéseit is, melyek értelmében a helyi önkormányzat a partnerségi egyeztetés személyes megjelenést előíró szabályaitól eltérően a tájékoztatást, a véleménynyilvánítást és az egyeztetést elektronikus úton is lefolytathatja.

A hatályos veszélyhelyzet időtartamára vonatkozó speciális szabályozás figyelembe vételével lakossági fórum tartására nem került sor, azonban a városi honlapon részletes tájékoztató és véleményezésre biztosított elektronikus elérhetőség lett közzétéve, biztosítva ezzel a partnerségi véleményezés lehetőségét.

A véleményezési határidő lejártáig egyedül a Békés Megyei Kormányhivatal állami főépítésze részéről érkezett vélemény, miszerint: „A rendelet-tervezethez észrevételt nem teszek, a településképi rendelet módosítás elfogadását támogatom.”.

 

A partnerségi véleményeztetés fentiek alapján lezárásra, a Mezőberény város településképének védelméről szóló 5/2019.(II.26.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló 34/2020.(XII.21.) önkormányzati rendelet elfogadásra került.

 

Az elfogadott módosító rendelet, és a 2021. január 20. nappal hatályba lépő, módosítással egységes szerkezetbe foglalt településképi rendelet a cikk alatt megismerhető.


Cimkék: településkép  
Leírás Kategória Méret Letöltés
34.R.Településképi rendelet módosítása Általános 681 Kb
Településképi rendelet egységes_2021. január 20-tól Általános 1.87 Mb


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2023. november hónapban

házasságot kötöttek

 

Nagy Zoltán (Mezőberény) és Kána Hajnalka (Mezőberény)

 

Kiss Géza Gergő (Budapest) és Bohus Sára (Budapest)

 

Kelemen Zsolt (Mezőberény) és Kiss Andrea (Mezőberény)

 

Szekeres Szilárd (Mezőberény) és Radványi Nelli (Mezőberény)

 

 

2023. november hónapban

 elhunytak

 

 

Kótai Józsefné (1951)

 

Irázi Tibor (1971)

 

Földesi Istvánné szül. Mucsi Ilona (1941)

 

 

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok