A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - 23. Békés Megyei Vadásznap

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

23. Békés Megyei Vadásznap

Nyomtatás
Létrehozva: 2013-10-11 11:02 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Programok
|
Kibocsátó: Önkormányzat


 

2013. szeptember 07-én rendezte az Országos Magyar Vadászkamara Békés Megyei Területi Szervezete a 23. Békés Megyei Vadásznapot.


 

A helyszín a Pósteleki Kastélypark és környezete volt. Itt gyűltek össze a Békés megyei vadászok és vadászattal szimpatizálók. A kilátogatók rengeteg érdekességet láthattak a vadásznapon, ahol a résztvevő vadásztársaságok különböző versenyszámokban mérték össze tudásukat.

A versenyszámok már a megnyitó előtt elkezdődtek. A lőtéren a koronglövészet egyéni döntője zajlott, ahol a legjobb 12 bejutott versenyző mérte össze tudását. Ezzel egyetemben már reggel óta rotyogtak a különböző vadételek a bográcsokban. A megnyitó előtt a Békés megyei Viharsarok Kürt együttes kürtszignáljai köszöntötték az egybegyűlteket. A megnyitó hagyományosan a vadászzászló behozatalával és a vadászhimnusszal kezdődött. Idén is kiemelt része volt a programnak a rangos  kitüntetések, elismerések átadása és az ifjú vadászok fogadalom tétele. A lövészeten és a főzőversenyen kívül sor került hivatásos és sport vadászok szellemi vetélkedőjére is. A vadásznap kiváló családi programokkal is szolgált, finom vadételek, trófeákat, preparátumokat bemutató kiállítás, állatsimogató, vadászati festmények kiállítása, vadászeszközök bemutatója és vására is csábította a kilátogatókat. A nap végén a vadásznap zárása előtt sor került az eredményhirdetésre és a díjkiosztásra is, ahol az összetett csapatversenyben 2011 után ismét a Mezőberény Vadásztársaság bizonyult a legjobbnak. (A csapatversenybe a főzőverseny, hivatásos és sport vadászok szellemi vetélkedője és a koronglövő csapat eredménye számított bele.) A főzőversenyen Filozof György és Bálint Mihály Tárkonyos vadgerle becsinált levessel 2. helyezést ért el, a koronglövő csapat 6. helyezést ért el /a koronglövő csapat tagjai: Kürti István, Bálint Péter,Pázsit Attila, egyébként Bálint Péter egyéniben 4. helyezett lett/, a sport vadászok szellemi vetélkedőjében Pázsit Attila 4.helyezést, a hivatásos vadászok szellemi vetélkedőjében pedig Gál Péter 2. helyezést ért el.).

 

 

1.Mezőberény Vadásztársaság 299 pont

 

2.Szarvasi Táncsics Vadásztársaság 274 pont

 

3.Köröstarcsai Petőfi Vadásztársaság 259 pont

 


 

Gál Péter

KÉPGALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. április hónapban

házasságot kötöttek

 

Perei László (Mezőberény) és Petneházi Erika (Mezőberény)

 

Plavecz Zoltán János (Mezőberény) és Fábián Katalin (Mezőberény)

 

Csizmadia Edmond (Mezőberény) és Frei Alexa (Mezőberény)

 

Kolompár Mihály (Mezőberény) és Kovács Alexandra  (Mezőberény)

 

Rácz Ernő (Mezőberény) és Lutsa Zhanna Mikolajivna (Mezőberény)

 

 

 

2024. április hónapban

 elhunytak

 

Sipos Kornél (1948)

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében