A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Séta Mezőberényben

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Séta Mezőberényben

Nyomtatás
Létrehozva: 2013-10-01 08:52 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Programok
|
Kibocsátó: Önkormányzat


Mezőberényben második alkalommal szervezte meg a Magyar Rákellenes Liga mezőberényi alapszervezete a rózsaszín sétát, felhívva a figyelmet, hogy október 1-je a mellrák elleni küzdelem világnapja, október hónap pedig az emlőrák elleni küzdelem hónapja.

 


 

A rendezvény kapcsolódott az Itthon vagy! Magyarország Szeretlek országos programsorozathoz, melyhez városunk is csatlakozott. Az előző évtől eltérően a sétát összekötöttük Dr Bak Mihály szülész-nőgyógyász szobrának koszorúzásával, a megemlékezés virágainak elhelyezésével, az emlékezéssel a köztiszteletben álló orvosra, aki nagyon sokat tett a városlakók egészségéért, a megelőzésért és a szűrések bevezetéséért. Dr Burján Katalin képviselő beszédében kiemelte az egészségre való odafigyelést, és méltatta Dr Bak Mihály törekvéseit. A koszorúzást megtisztelte a rendezvény fővédnökeként Siklósi István polgármester, Szekeres Józsefné alpolgármester, Dr Burján Katalin képviselő, a Szociális és Egészségügyi Bizottság tagja és Kovács Edina képviselő is.

A csendes megemlékezés után a világbajnok Mezőberényi Mazsorett Együttes vezetésével a Piac térre sétált a rózsaszínű léggömbökkel a közel 250 fő. A séta célja, „hogy társadalom figyelmét az egészséges életmód, a stressz helyes kezelése és a megfelelő táplálkozás révén a mellrák betegség elkerülésére irányítsa, egyúttal tudatosítsa a szűrővizsgálatok jelentőségét.”

A rózsaszínű léggömbök látványa, a nagymamák, nagytaták, anyukák, apukák, gyerekek sétája végig Mezőberény főterén, maradandó élményt jelentett a jelenlévők és a sétát csak tekintetükkel követők számára is. A Piac téren a rózsaszín ruhájukba bújt Mazsorett Együttes lányai körében először Siklósi István polgármester osztotta meg gondolatait az egészségre való odafigyelésről, a gondoskodó szeretettről és kötötte fel elsőként rózsaszínű szalagját a közös léggömbre. Kovács Edina képviselő a szalag felkötése előtt a színválasztás jelentőségéről, a nőiességről és személyes, családi érintettségről beszélt. Szép pillanata volt a rendezvénynek, amikor a jelenlévők kötötték fel szalagjaikat és egyszerre engedték fel a közel 250 léggömböt. Könnyes szemek, messzire néző tekintetek követték a szépen szálló léggömböket, melyek néhány pillanatra rózsaszínűre festették a kék eget.

 

K É P G A L É R I A


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. április hónapban

házasságot kötöttek

 

Perei László (Mezőberény) és Petneházi Erika (Mezőberény)

 

Plavecz Zoltán János (Mezőberény) és Fábián Katalin (Mezőberény)

 

Csizmadia Edmond (Mezőberény) és Frei Alexa (Mezőberény)

 

Kolompár Mihály (Mezőberény) és Kovács Alexandra  (Mezőberény)

 

Rácz Ernő (Mezőberény) és Lutsa Zhanna Mikolajivna (Mezőberény)

 

 

 

2024. április hónapban

 elhunytak

 

Sipos Kornél (1948)

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében