A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Új lendülettel a közigazgatásban

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Új lendülettel a közigazgatásban

Nyomtatás
Létrehozva: 2013-09-13 09:22 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Felhívások
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


Erdős Norbert: Új lendülettel a közigazgatásban

 

„Új lendület a közigazgatásban” névvel szemléletformáló kampányt indul.


A bürokratikus szürkeség levetkőzésével emberbarát, hatékony és egyszerű ügyintézés valósul meg, mely nem alárendelt pozícióba kényszeríti az állampolgárokat, hanem az ő igényeiket alapul véve nyújt szolgáltatást. A kampány célja a közigazgatás új arcának megmutatása, a fiatalok motiválása és a közmegelégedettség növelése – tájékoztatott Erdős Norbert, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, országgyűlési képviselő.

– Olyan államot építünk, amely valóban a közjó szolgálatában áll, s nem bürokratikus lépcsőkoptatással egybekötött türelemjáték, és nem is a magánérdek szolgálatában áll, hanem a közjót mozdítja elő – mondta a kormánymegbízott. – Szükség van egyfajta szemléletformálásra is, hiszen a közigazgatás – nem véletlenül – az emberek fejében még mindig szürke, bürokratikus intézményként él. A közigazgatás nem fékje, hanem motorja az állam működésének. Az életszerű és egyszerű ügykezelés által a közigazgatást mint szolgáltatást kívánjuk működtetni. A jó állam érzékeny az állampolgárok ügyeire. Nem igaz, hogy a fiatalok nem kellően motiváltak. A fiatalok számára az új közigazgatás karrierlehetőséget és egy biztos, jó csapatot kínál. Ugyanakkor megbecsüljük a már évek, évtizedek óta a rendszerben dolgozókat, és számukra támogatást, továbbképzést biztosítunk.

Erdős Norberttől megtudtuk: a hivatalokat akadálymentesítik, a siketek és nagyothallók, valamint a vakok ügyintézését optimalizálják. 2010. szeptember elseje óta grandiózus szervezeti integráció zajlott le. Mindez a regionális hivatalok megyésítésével és az önkormányzatok feletti törvényességi ellenőrzéssel vette kezdetét, s az idén októbertől fokozatosan és folyamatosan nyíló kormányablak-rendszerrel zárul majd. A rendszert a már megnyílt kormányablakokon tesztelik, ahol az ügyfelek 98 százalékban pozitív élményekről számolnak be az ügyintézés során.

A Békés Megyei Kormányhivatal felettes szerve, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium álláspontja szerint a kormánymegbízotti pozíció létrehozásával nagyban egyszerűsödött az egységesített hivatalok koordinációja. Sőt, a kormányhivatalok, kormánymegbízottak az egységesítésen kívül maradó szakigazgatási szervek koordinálását is végzik. A járási rendszer bevezetésével az ügyintézést közelebb kívánták vinni az állampolgárokhoz, ide került a jegyzői hatáskörök 40 százaléka is. A jegyzői feladatok ellátására jött létre az ügysegédi rendszer, hogy ne csupán a járási székhelyeken, de kistelepüléseken is lehetőség nyíljon az ügyintézésre. Az ügysegédek segítik az ügymenetet, tájékoztatnak és továbbítják az állampolgárok kérelmeit a járási hivatal felé.


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. április hónapban

házasságot kötöttek

 

Perei László (Mezőberény) és Petneházi Erika (Mezőberény)

 

Plavecz Zoltán János (Mezőberény) és Fábián Katalin (Mezőberény)

 

Csizmadia Edmond (Mezőberény) és Frei Alexa (Mezőberény)

 

Kolompár Mihály (Mezőberény) és Kovács Alexandra  (Mezőberény)

 

Rácz Ernő (Mezőberény) és Lutsa Zhanna Mikolajivna (Mezőberény)

 

 

 

2024. április hónapban

 elhunytak

 

Sipos Kornél (1948)

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében