A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Tervezett fogyasztói gázszünet 2024.08.28.

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

Energiahatékony Önkormányzat

Energiahatékony Önkormányzat

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Tervezett fogyasztói gázszünet 2024.08.28.

Nyomtatás
Létrehozva: 2024-07-31 13:39 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Felhívások
|
Kibocsátó: Önkormányzat


Az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. tájékoztatás alapján a Földgázszállító Zrt. 2024.08.28-án (szerdán) 08:00 - 20:00 óra közötti időszakban Mezőberény, Köröstarcsa és Csárdaszállás településeken a 10,0 m3/h és nagyobb névleges teljesítményű gázmérővel rendelkező felhasználókat érintően gázszolgáltatási szünettel járó karbantartási munkát végez. Az előbb említett időszakban a Mezőberény gázátadón a gázkiadás a nagyközépnyomású elosztóvezeték-rendszerben szünetel.

 


 

 

A gázátadóhoz kapcsolódó nagyközépnyomású és középnyomású elosztóvezeték-rendszerben lévő tárolt földgáz mennyisége csekély, ezért – figyelembe véve az előző év azonos időszakát – nagyon rövid ideig lenne csak elegendő, amely következtében a felhasználási helyek nyomásszabályozóinak biztonságai gyorszárai leoldanának, lezárnának. A gázszünetet követően a nyomásszabályozók újraindítása és közel 5.000 db felhasználási hely visszakapcsolása jelentős műszaki-biztonsági kockázatot idézne elő.

 

Azért, hogy a kockázatot és a gázszünet okozta visszakapcsolással járó fogyasztói terheket csökkentsük, valamint a felhasználási helyek nagy részénél a várható kellemetlenségeket minimalizáljuk, szükséges, hogy a jelentős gázfelhasználással rendelkező felhasználási helyeken 2024.08.28. 6:00 – 8:00 óra között a főelzárókat zárt állapotban leplombázzuk.

 

Az előbb említett intézkedés az Ön felhasználási helyét is érinti! Kérjük, ne indítsanak el olyan technológiai folyamatot, amely földgázfelhasználással jár, és nem fejeződik be 2024.08.28-án 6.00 órára!

 

felhasználási hely: «Irszám» «Helység» «Utca» «Házszám»

 

gyáriszám: «Gyártási_szám»

 

Kérjük, tegyék lehetővé, hogy a felhasználási helyen a szükségszerű főelzárózárást és plombázást munkatársaink elvégezhessék! Amennyiben nem teszik lehetővé, hatóság közreműködésével (rendőrség, katasztrófavédelem) fogjuk az elzárót plombázni, melyből eredő károk és többletköltségek ez esetben a felhasználót terhelik.

 

Tájékoztatjuk, hogy a kizárt felhasználási helyek távadatküldőinek adatait munkatársaink a gázszünet alatt figyelik, nyomon követik, szükség esetén a területen lévő szerelőket értesítik a szükségszerű beavatkozásról!

 

Szeretnénk felhívni szíves figyelmét, amennyiben a szolgáltatás szüneteltetése esetén önkényes visszakapcsolással vételez (19/2009. Korm.rendelet 1. melléklet 18.4.f pont), úgy az okozott összegszerűsített kár mértékén túl az üzletszabályzatunk által meghatározott mértékű kötbért alkalmazunk Önnel szemben, amelyet leszámlázunk.

 

A szabálytalan vételezés kötbérszámítási alapja a felhasználónál felszerelt fogyasztásmérő berendezés vagy mérési rendszer névleges teljesítményének a szabálytalan vételezés napjaira, napi 24 órás üzemre számított korrekciós földgáz ára. Ha a szabálytalan vételezés időtartama nem határozható meg, akkor 30 napos időtartamra kell a kötbért kiszámítani.

 

Kötbér: beépített névleges órai teljesítmény x 24 óra x 30 nap x adott időszak legmagasabb korrekciós földgázár.

 

Amennyiben a gázszünet véget ér, – előzetes személyes felmérés alapján – fontossági sorrendben elkezdik szerelőink a plombák eltávolítását, főelzárók nyitását, és segítséget nyújtanak a nyomásszabályozók újraindításában!

 

Az éjjel-nappal hívható diszpécserközpont elérhetőségei:

 

+ 36 80 440 141

+ 36 80 820 141

 

A Földgázelosztót a gázszolgáltatási szünettel összefüggésben és a felhasználóknál esetlegesen szükséges intézkedések megtételének elmulasztásából eredő károkért semminemű felelősség nem terheli.

 


Cimkék: gáz  szünet  
Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. szeptember hónapban

házasságot kötöttek

 

Szolár József (Mezőberény) és Borsi Szilvia Katalin (Mezőberény)

2024. szeptember hónapban

 elhunytak

 

Hoffmann Ádámné szül. Pauló Zsuzsanna (1936)

 

Vincze Mihályné szül. Menárik Ilona (1960)

 

Kreisz Tibor Ferenc (1970)

 

Balogh Csaba (1984)

 

Beinschrodt Ádámné szül. Braun Mária (1941)

 

Puskel Mártonné szül. Králik Judit (1931)

 

Lamersfeld Ferencné szül. Bodó Rebeka (1938)

 

Weigert Mihályné szül. Gschwindt Zsuzsanna (1934)

 

Adamik Éva Ilona (1967)

 

Timár Béla Vincéné szül. Cserenyecz Edit Katalin (1960)

 

Földesiné Kovács Katalin (1960)

 

 

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében