A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Romantikus csalásokkal kapcsolatos felhívás

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Romantikus csalásokkal kapcsolatos felhívás

Nyomtatás
Létrehozva: 2024-02-29 13:00 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Felhívások
|
Kibocsátó: Önkormányzat


A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság, Bűnmegelőzési Osztálya a következő felhívást tette közzé:

A vám emelkedett, a számlaegyenleg csökkent

Romantikus csalás áldozata lett egy Békés vármegyei nő, hat részletben majdnem hárommillió forintot utalt el idegeneknek. Sorra készülnek a bűnmegelőzési felhívások, miközben őt becsapták, több olyan is megjelent, amelyekből lehet(ett volna) tanulni.


 

A romantikus csalás nem bonyolult, a helyzet könnyen felismerhető. Az idegenek szerelmet ígérnek, aztán pénzt kérnek, majd lóvá tesznek, eltűnnek. Love, lóvé, lóvá, ahogyan ezt a Békés vármegyei rendőrség a Facebookon közzétett kisfilmjében is bemutatta. Arról is szól egy videó, hogy egy gyulai édesanyát hogyan károsított meg egy fordítóprogram segítségével, tört magyarsággal írogató szélhámos. A nő hitelt is felvett azért, hogy megfeleljen neki, végül a munkatársainak köszönheti, hogy nem adósodott el jobban.

 

Annak ellenére, hogy a rendőrség rendszeresen tesz közzé felhívásokat, rendre előfordulnak hasonló esetek. A tótkomlósi rendőröket 2024. február 26-án hívta fel egy nő azzal, hogy csalás áldozata lett. A rendőrök azonnal elindultak hozzá az egyik közeli településre, hogy elmondhassa, mi történt vele. Kiderült, hogy idén januárban az interneten ismerkedett meg valakivel, aki a Magyar Honvédség éppen Szíriában szolgáló katonaorvosának adta ki magát. Azt írta, hogy az 1 millió 300 ezer dollárnyi zsoldját haza akarja küldeni a nő címére, de vámot kell fizetni érte. Egy utalás nem volt elég, a vám emelkedésére hivatkozva a csaló újabb és újabb összegeket kért. A csomagküldő díjára is pénzt kért, és azzal hitegette a nőt, hogy már bedobozolta a sok dollárt, már ő maga is elindult, de csak Szlovéniáig jutott. Ha még küld neki pénzt, akkor tovább tud utazni Magyarországra és megkezdhetik a közös életüket. Többször is biztosította a nőt arról, hogy visszakapja, amit elutal neki, és a zsoldot együtt költik majd el. Bár a nő elvileg egy férfival tartotta a kapcsolatot, árulkodó jel volt, hogy az összeg nagy részét magyar női néven lévő számlákra kellett utalni. A forgatókönyv tehát tipikus, így már nagyon sokan veszítettek el milliókat. Sajnos még mindig vannak, akik nem hiszik el, hogy az ő környezetükben, családjukban is előfordulhat, hogy valakinek sikerül a bizalmába férkőzni, valakit sikerül megtéveszteniük a csalóknak.

 

Higgyék el: megéri elolvasni, megosztani a bűnmegelőzési felhívásokat, mert nem tudhatjuk, ki lesz a következő, akit megkeresnek. Jó lenne, ha nem lenne következő, akit be is tudnak csapni. Egy megosztással bárki segíthet a bűncselekmények megelőzésében. 

 

Kapcsolódó tartalmak

 

https://www.facebook.com/reel/792199129615133

https://fb.watch/qtnV_O_CK3/

 


Cimkék: rendőrség  
Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében