A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Mezőberény 35 éve város - fotókiállítás

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Mezőberény 35 éve város - fotókiállítás

Nyomtatás
Létrehozva: 2024-02-26 16:29 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Városházi hírek
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


„Mezőberény 35 éve város” címmel Balogh Ferentz és Hencz Lajos archív fotóiból nyílt kiállítás 2024. február 26-án a Városháza aulájában. 

 


Megnyitójában Magyar Pál – aki akkor országgyűlési képviselői tisztet töltött be – hangoztatta, a 80-as évek közepére Mezőberény jelentős iparral rendelkező nagyközséggé vált. Nemcsak helyi munkaerőt foglalkoztatott, hanem sok környező településeken lakónak is munkát adott. Elkészült a Luther téri általános iskola új épülete és vele párhuzamosan megyénk legnagyobb sportcsarnoka. Az országos beiskolázású gimnáziumban megindult a kéttannyelvű oktatás. A nagyközségi közös tanács Csárdásállással társközségi státuszt kapott. A településünk lakossága megközelítette a tizenkétezret. Az Elnöki Tanács a beadott pályázatot elfogadta, így Mezőberény 1989. március 1-től megkapta a városi címet, az erről szóló oklevelet március 21 -én az akkori minisztertanács elnökhelyettese adta át. A kiállítás megnyitóján jelen volt Szűcs Lajos egykori tanácselnök felesége is, klarinéton közreműködött Drenyovszki Petra. 


A megnyitó után, a testületi ülés előtt Siklósi István polgármester azt hangsúlyozta, a várossá nyilvánításnak megvolt a maga előzménye, köszönet illeti azokat, akik az azt megelőző évtizedekben segítették a település fejlődését, illetve azoknak, akik az elmúlt 35 évben tettek a közért. Kifejtette, mára megváltozott az állami finanszírozás rendszere, de a jelenlegi körülmények között is kötelességünk a város fejlesztése. Ehhez most is összefogás szükséges, erre jó példát adnak a civilek. Csakis rajtunk múlik közösségünk továbbépítése – fejezte be gondolatait Siklósi István.  


Az évforduló alkalmából 2024. március 1-én 17 órától a Városháza elől tematikus sétát vezet Henger Péter, a Mezőberényi Helytörténeti és Tájvédelmi Egyesület elnöke és Siklósi István.

 

GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében