A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Változások a sürgősségi ellátásban

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Változások a sürgősségi ellátásban

Nyomtatás
Létrehozva: 2024-02-07 18:40 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Programok
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


Az Orlai Ház Városi Nyugdíjas Klubja meghívására Guti Ambrus, a Mezőberényi Mentőállomás vezetője tartott előadást 2024. február 7-én a sürgősségi ellátásban tapasztalható változásokról.

 


Elmondta, szükség estén hívhatjuk a 112 egységes, nemzetközi segélyhívót. Ott először is mutatkozzunk be, mondjuk el, honnan beszélünk, csak azután térjünk rá, hogy mi is történt. Innen kapcsolhatják a mentőket, a tűzoltókat és a rendőröket is.


Guti Ambrus szólt arról, Békés vármegyében tavaly május 1-től vezették be a mentőszolgálat által menedzselt ügyeleti rendszert. Ezt az 1830-as hívószámon érjük el. Ha ezt a számot tárcsázzuk, akkor legelőször egy gépi hang kéri, hogy a telefon billentyűzetével üssük be településünk irányítószámát. A vonal végén a mentőszolgálat irányító csoportját találjuk. Itt ellátásként kaphatunk tanácsot, ha képesek vagyunk rá, akkor bemehetünk az ügyeleti pontra, vagy kiküldhetik az orvosi ügyeletet, avagy a mentő érkezik ki. Mezőberényhez legközelebb Békésen van ügyelet. Ezt a 112-es segélyhívón keresztül hétközben 16-tól 22 óráig érhetjük el, illetve hétvégén és ünnepnapokon 8-tól 14 óráig.


A mentőállomás vezetője megemlítette, szolgálatuknak van egy ingyenesen letölthető mobil applikációja. Ha ebbe beírjuk nevünket, betegségünket, gyógyszerérzékenységünket, akkor híváskor ezeket az adatokat az irányító csoport látja, sőt a pontos helyünket is. Ha a bajba jutott a telefonálást nem tudja befejezni, akkor az irányítók kétszer visszahívják. Erről az applikációról nagyon jó a tapasztalatuk. 


Guti Ambrus kitért arra is, baj esetén, míg a segítség megérkezik, addig szükség esetén vérzést állíthatunk el, a légutakból az idegen testet távolíthatunk el, illetve elsősegélynyújtással a leállt légzést újra is indíthatjuk. Az előadó munkatársai segítségével ennek módját be is mutatta.  

 

GALÉRIA

 


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében