A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - 40 éves az ATE

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

40 éves az ATE

Nyomtatás
Létrehozva: 2024-01-11 09:25 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Civil szervezet
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


„Az elmúlt negyven év képekben” címmel az Alföld Turista Egyesület (ATE) megalakulásának évfordulója alkalmából 2024. január 10-én kiállítást nyílt az Orlai házban. Az egységes mezőberényi sportegyesület rövidített nevén a Mezőberényi SE 1982. június 21-é alakult meg. Ennek keretében 1983-ban jött létre a természetjáró szakosztály, első vezetője Molnár Jenő volt. Az egyesület 1990. december 31-ével megszűnt, a következő év januárjában megalakult a Mezőberényi Sportcsarnok DSE, és ennek keretében működött a természetjárás. 

 


 


Az Alföld Turista Egyesület 2002-től működik önállóan. Taglétszámuk 90-100 között változik. A szervezet célja, hogy folyamatos sportolási lehetőséget nyújtson minden korosztály számára. Gyalogos- és kerékpáros és teljesítménytúrákat, illetve különböző szabadidős programokat szerveznek. Tagságuk egy része teljesítménytúrázóként minősített sportoló, de a szelídebb túrákat kedvelők számára is kínálnak lehetőséget, egy napos kirándulásokat a hegyekbe avagy  városlátogatásokat.

 


A kiállítást Körösi Mihály alpolgármester nyitotta meg, hangsúlyozta, az ATE a város egyik legrégebbi, egyik legnagyobb tagsággal rendelkező és az egyik legaktívabb civil szervezete. Olyan nagy hagyománnyal bíró túrákat szerveznek, mint a Körös teljesítménytúrák, a Petőfi Emléktúra, az 1100 év emlékei Békésben, illetve a Két keréken Békésben. A közelmúltban rendezték meg a Körös körül és a Kerékpárral őseink földjén kerékpártúrákat. Olyan jeles személyiséget vezették a szervezetet, mint Szuharda Gyula, aki a múlt század ötvenes éveiben a sakkéletben tűnt fel, majd a hatvanas években a túrázásban is szerepet vállalt. Váradi László pedig húsz évig látta el az elnöki teendőket. 

 


Az alpolgármester kifejtette, a túrázás átalakítja a személyiséget, jobban megismerheti képességeit, fejlesztheti mentális és fizikai állapotát, valamint egy integraló közösség tagja lehet.  

 


Gitáron Földes Áron közreműködött.

 


A tárlat megtekinthető – az intézmény nyitvatartási idejében – február 7-ig. 
 

 

GALÉRIA

 


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. április hónapban

házasságot kötöttek

 

Perei László (Mezőberény) és Petneházi Erika (Mezőberény)

 

Plavecz Zoltán János (Mezőberény) és Fábián Katalin (Mezőberény)

 

Csizmadia Edmond (Mezőberény) és Frei Alexa (Mezőberény)

 

Kolompár Mihály (Mezőberény) és Kovács Alexandra  (Mezőberény)

 

Rácz Ernő (Mezőberény) és Lutsa Zhanna Mikolajivna (Mezőberény)

 

 

 

2024. április hónapban

 elhunytak

 

Sipos Kornél (1948)

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében