A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - A tenisz club idei eredményei

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

A tenisz club idei eredményei

Nyomtatás
Létrehozva: 2023-12-19 14:12 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Sport
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


A Szalai Barna Tenisz Club december 8-án tartotta meg éves közgyűlését, itt Szűcs Krisztián elnök számolt be az esztendő eredményeiről. Ezt közöljük.

 

 


Három fontos dolog kell egy jól működő teniszklub működéséhez:

Jó minőségű teniszpályák

Tagság

Utánpótlás

E három dolgot tartottuk szem előtt mi is a 2023-as évben.

 

Pályafelújítás

A tavaszi pályafelújítás során nagy fába vágtuk a fejszénket, illetve Győző a láncfűrészét, amikor a Neylandi Ciprusok visszavágása mellett döntöttünk. Erre a döntésre, a pályák egyenletesebb fényterhelése miatt volt szükség, illetve a gyökérzetük benőtt a pályatest alá, így ezzel gyengítik, károsítják a pálya szerkezetét. Ezeknek a bokroknak a teljes kivágása a végső megoldás, amit természetesen a bokrok pótlása kell, hogy kövessen, kellő távolságba ültetéssel a kerítéstől.

A pályafelújítást az előző évekkel ellentétben társadalmi munkában végeztük el, aminek köszönhetően ki tudtunk spórolni egy teljes szerelvény salak megvásárlását. Így az előző évből megmaradt salakkal együtt közel 35 tonna salakot hordtunk fel a 6 pályára. Ez a nagy szám egy fél centiméteres plusz réteget biztosított a pályáknak. A kora tavaszi fagyok nem könnyítették meg a munkálatokat, de közel 1,5 hónap munka után mind a hat pályát birtokba vehették a tagok.

A locsolórendszer beüzemelése során kiderült kettő locsolófej tönkrement, cseréltük őket.

A pálya felújítása mellett a klubházra is igyekeztünk figyelmet fordítani. Az összes zárszerkezetet kicseréltük, a korlátok, lépcsők cseréje mellett szükségessé vált a fát tartó vasszerkezetet felújítása, egyes darabok cseréje, a teljes szerkezet csiszolása, újrafestése. Az emeleten lévő, lefolyót takaró faszerkezet cseréje mellett Frey Tibor az általa készített, a bejárati kapu bal oldalán lévő táblánkra egy tetőt készített. Tavasz folyamán minden faszerkezet emlékeztető festést kap majd.

Itt szeretném megköszönni mindenkinek, aki részt vett bármi módon is a tavaszi munkálatokban.

Egy pár nevet ki kell, hogy emeljek: Köszönet Szőcs Győzőnek, Grósz Ferinek, és családjának, Boczonádi Tominak, Fáninak, Fábián Zsombinak, Kis Lacinak, Kis Lajosnak, a Szűcs családnak, a kreatív csoportnak – név szerint is Grószné Buczkó Nikolettnek a kerítésre  megálmodott és elkészített  labdadíszítésért, a sok gereblyézésért, lapátolásért, amiből még a legkisebbek is kivették a részüket. Ez a régi szép időket idézte számunkra, hiszen Ferivel mi is így kezdtük Barna bácsi mellett, alig pár tíz évvel ezelőtt a teniszes pályafutásunkat.

Külön is köszönjük a klubház faszerkezetének a felújításában nyújtott segítségét Valentinyi Karcsinak, és Frey Tibinek az elvégzett munkát.

A felújítások sora azonban nem ért véget, hiszen a teniszpálya betonkerítésének a cseréje a következő igen nagy falat, amiben számítunk az Önkormányzat mellett minden tagunk segítségére. Tavasszal legalább az 5-ös pálya melletti kerítésszakasszal kezdenünk kell valamit.

A tavaszi pályamunkánál már rögtön mély vízbe dobtuk az új pályagondnokunkat Fábián Zsombit, aki egész évben kitartóan végezte a munkáját. Ezúton szeretném neki is megköszönni a munkáját.

 

 

Tagság:

Ahogyan az elején mondtam a pályák mit sem érnének tagok nélkül. A taglétszámunk ebben az évben 43 felnőtt, és 45 gyermek, illetve még tanulmányait végző diákból állt.

Szeretném kiemelni a „Legfiatalabb” tagunkat Balázs Pali bácsit, aki már a pályamunkálatok alatt szorgalmasan kijárt falazni, hogy jó formában kezdhesse a szezont, és heti rendszerességgel Csapatkapitányként vezette a kis csapatát a pályára.

 

 

Tenisz élet:

A szezont április végén egy nyílt nappal kezdtük, ahol sokan kipróbálhatták a teniszt, kicsik nagyok egyaránt.

 

 

Versenyek:

A versenyszezont szokásos módon páros háziversennyel kezdtük június 17-én.

Tavasszal indult a Felnőtt csapatunk Csapatbajnoki fordulója, ahol a tavaszi forduló után, ősszel, a felsőházban, a harmadik helyen végeztünk. Nagyon sok jó meccset játszottunk, nagyon büszke vagyok a csapatunk minden tagjára, hiszen mindenki küzdött a végsőkig.

Csapatunk tagjai: Grósz Ferenc, Boczonádi Tamás, Fábián Zsombor, Winter Attila, Nosza József, Farkas Zsolt, Kis Lajos, Boczonádi László, és a csapatkapitány Szűcs Krisztián.

A csapatbajnoki fordulók mellett sok jó meccset láthatunk az idei évben július 7-8-án megrendezett, immár Tízedik Szalai Barna Emléktornán, ahol a helyi versenyzőink mind az öt versenyszámban dobogóra állhattak, volt, aki több számban is.

Július végén került megrendezésre a II. Ricely Open a Valoryz Production Kft támogatásának köszönhetően. Az idén már 700.000 ezer forint összdíjazású felnőtt másodosztályú, felnőtt másodosztályú páros, illetve F16-18-as versenyszámokban mérhették össze tudásukat a nevezők, akik közül néhányan a villanyfényt is kipróbálhatták. A versenyre kilátogatók nagyon színvonalas meccseket láthattak, hiszen a másodosztály legjobbjai is részt vettek a versenyen. A verseny résztvevői elégedetten nyilatkoztak a verseny körülményeiről és a lebonyolításról.

 

 

MITSE:

A teniszpályáink adtak otthont az idén is a Mezőberényi Iskolatenisz Sportegyesület, a Csepel-Szigeti Fogyatékosok Egyesülete és a Magyar Tenisz Szövetség szervezésében megrendezett Integrált tenisztábornak. Az ország minden részéről érkeztek valamilyen fogyatékossággal élő gyermekek, felnőttek. Öt napot töltöttek nálunk.

 

 

Utánpótlás nevelés:

Egy klub életében nagyon fontos minden tag, de utánpótlás nevelés nélkül hosszútávon az egyesületek életképtelenné válnak.

Szűcs-Erdélyi Ilus teniszedző, már a tavalyi évben hozzákezdett a munkához, és hozzá csatlakozott ebben az évben Fábián Zsombor teniszedző gyakornokként.

Egyéni, és csoportos órák keretén belül tartanak edzéseket kezdő, haladó gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt.

Mivel már tavaly elkezdődött a munka, és a tavalyi évben is már értek el sikereket a tanítványok, ezért az idei évben nőtt a teniszezni tanuló gyermekek száma, és örömünkre az eredmények száma is jelentősen nőtt!

A legtöbb versenyen Eczeti Vince vett részt, nem is akármilyen eredménnyel!

  • Vince 2023 -ban, F8 korosztályban Országos Bajnok a Play&Stay  Kinder Kupa versenysorozatban. A Szalai Barna Tenisz Club első Országos Bajnoka
  • F8 korosztályban 2023.május 22-én Balatonboglár Országos Diákolimpia Döntő 1. hely
  • F9 korosztályban a 2023-as év végi ranglistát a 16-ik helyen zárta.

F8 korosztályban a 2023-as év végi ranglistát

            Grósz Dominik a 17-ik helyen,

F9 korosztályban a 2023-as év végi ranglistát

            Szűcs Ákos a 43-ik helyen zárta.

Szűcs Ákos az F9 korosztályban a 2023 Országos páros Bajnokságban a 3-ik helyet szerezte meg Csökmei Marcellal az oldalán.

Az év vége felé ifj. Kmellár Mátyás is belekóstolt a versenyzésbe, ami további lendültet adott neki a versenyzővé válás felé.

Büszkék vagyunk rátok, gratulálunk az eredményeitekhez.

 

 

Téli tenisz:

Az edzői munka télen sem állhat meg, a Tenisz Klub működési támogatása mellé, kedvezményes terembérletet biztosít az Önkormányzat az utánpótlás nevelés részére, ami nagyban segíti a munkánkat. Köszönjük az Önkormányzat segítségét!

 

 

Iskolatenisz program:

A Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola, a Magyar Tenisz Szövetség, és a Szalai Barna Tenisz Club megállapodást kötött Iskolatenisz program elindításáról.  Ezzel elkezdtük a sport népszerűsítését és az utánpótlás nevelést az iskolában is. Bízunk benne, hogy az Iskolatenisz program a jövőben is sikeres együttműködés lesz, ami segít bennünket abban, hogy egyre több gyermek megismerhesse ezt a sportágat is. Szeretném megköszönni az iskola igazgatónőjének Hugyecz Hajnalkának támogató együttműködését.

 

 

Média:

Egyre fontosabb jelentősége van közösségi médiában történő megjelenésnek, posztok készítésének. Szeretném megköszönni Eczetiné Schäffer Anettnak a segítséget, férjének Gyurinak a fényképeket, Farkas Zsoltnak a honlapunk karbantartását, eseményekkel való feltöltését. Keressük azt a tagunkat, aki segítene a Mezőberényi Hírmondóban történő rendszeres megjelenésünkben.

 

 

Célok, tervek:

Szeretnénk az ideihez hasonló minőségű teniszpályákat jövőre is, ehhez azonban salakra, és dolgos kezekre lesz szükség. Az Önkormányzat minden második évben tud biztosítani támogatást salak vásárlására, jövő évben kettő adag salakra lenne szükségünk a pályák minőségének fenntartásához. Reménykedünk, hogy lesz módja és lehetősége ezt a támogatást megadni a jövő évben városunk Önkormányzatának.

Versenyzés terén célunk a felnőtt vármegyei csapatunk helyének megerősítése, csapatépítés, egy osztállyal feljebb jutás.

A jövő évben már biztosan három versenyt rendezhetünk:

Szalai Barna Emlékverseny

Ricely Open (2024. július 13-15.)

Kinder Play-and stay országos gyermekverseny. (2024. augusztus 17-18.)

Egyéb versenyek:

Szeretnénk a vármegyei diákolimpia lebonyolításába társszervezőként belépni Gyula mellé, jelenleg szervezés alatt.

Nem pontszerző gyermekverseny

Ingyenes nyílt napok a mezőberényiek számára, de szeretnénk nyitni a köröstarcsai gyermekek, felnőttek felé is.

 


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében