Főzőtanfolyam Bróda Lászlóval
Bróda László szakács az év utolsó főzőtanfolyamát tartotta 2023. december 13-án az Orlai házban - a résztvevőkkel együtt gombával töltött csirkemellet készített merőkanálban formázva.
Hozzávalók 4 személyre, elkészítési idő kb. 45 perc.
Saláta:
- 1 csomag kevert saláta
- 1 jégsaláta
- 20-30 dkg koktélparadicsom
- majonéz, mustár, só , bors
Gombával töltött csirkemell:
- 1 doboz csemegekukorica
- 2 db csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 30 dkg csiperkegomba
- 5 dkg vaj
- 10 dkg sajt
- 1 csokor petrezselyem
1 fél csirkemellet kettévágunk, kiklopfoljuk, sózzuk. A hagymát és a csiperkegombát feldaraboljuk, a vajat megmelegítjük, hogy kenhető legyen, a sajtot lereszeljük. A hagymát olajon megpirítjuk, beletesszük a gombát, egy kicsit pároljuk, sóval, borssal ízesítjük. Aprított petrezselymet adunk hozzá.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Beolajozzuk a merőkanalat, belehelyezzük a csirkemellet, a gombás vöröshagymás töltelékkel megtöltjük és beborítjuk egy másik csirkemell darabbal. Ügyesen megfordítva kivesszük a megtöltött húst a levesmerőből. A kis „húspogácsákat” sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a tetejüket megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a reszelt sajttal. Kb. 45 percig 180 fokon sütjük. 30 perc után, hogy könnyebben piruljon a sajt, felvesszük a sütő hőfokát 200 fokra. Esetleg a hús tetejére tálaláskor még egy tükörtojást is tehetünk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Bróda László a következő főzőtanfolyamot 2024. január 23-án kedden 17 órától tartja, ekkor a résztvevőkkel együtt külenleges csirkepörköltet fog készíteni.