A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - 35 pálinkát zsűriztek

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

35 pálinkát zsűriztek

Nyomtatás
Létrehozva: 2023-12-01 19:12 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Programok
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


A III. Mezőberényi Pálinkaversenyre 16 főzető 35 mintát küldött be, szám szerint épp annyit, mint az elmúlt esztendőben. A párlatok nagy része helyből érkezett, de jött Békésről és Békéscsabáról is. Ezeket a zsűri november 28-án az Orlai házban bírálta el, a legjobb pálinkák tulajdonosai december 1-én vették át díjaikat. 

 


 


A négy bíráló: Békési Sándor, a Békési Pálinka Zrt. kereskedelmi vezetője, Bokor Sándor vőfély, Rónai Viktor barista, bármixer, felszolgáló és idős Tánczos Imre, a Tópart Vendéglő és Panzió tulajdonosa vizsgálta a pálinkák tisztaságát, gyümölcsös karakterét, illetve összbenyomását. Az idei verseny egyik érdekessége volt, hogy tavaly a beérkezett mintákban a szilva dominált, az idén pedig a szőlő. A párlatok nagy részét idén vagy tavaly főzették. A legrégebbi főzetnek a 2012-es szilva bizonyult.  


A díjakat három zsűritag: Bokor Sándor, Rónai Viktor és Tánczos Imre adta át. Az idei versenyt a békési Dézsi László idei főzésű sárga vilmos körte pálinkája nyerte meg, második helyen Vigné Kővári Zsuzsanna 2018-as évjáratú sárgabarackja végzett. A harmadik helyet Szabó Sándor 2022-es szőlője szerezte meg. 


A zsűri három különdíjat is kiosztott. Ezeket Varga Judit vette át 2021-es kökény pálinkájáért, Ancsin László két idei szőlő párlatáért, az egyiket Muscat Ottonelből,  a másikat Biankából főzette, illetve Dézsi László idei penyigei szilvájáért.


Neveztek még: Betkó László (Békéscsaba), Czverencz Péter (Békés), Fülöp Imréné, Gulyás László, Konyár Mihály, Kónya István, Kőfalvi Attila, Nagy Erzsébet (Nagy Lajos Zoltán emlékére), Szabó Gyula, Varga György és Vrbovszki Pál. 


Valamennyi nevezést köszönünk!

 

GALÉRIA
 


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. április hónapban

házasságot kötöttek

 

Perei László (Mezőberény) és Petneházi Erika (Mezőberény)

 

Plavecz Zoltán János (Mezőberény) és Fábián Katalin (Mezőberény)

 

Csizmadia Edmond (Mezőberény) és Frei Alexa (Mezőberény)

 

Kolompár Mihály (Mezőberény) és Kovács Alexandra  (Mezőberény)

 

Rácz Ernő (Mezőberény) és Lutsa Zhanna Mikolajivna (Mezőberény)

 

 

 

2024. április hónapban

 elhunytak

 

Sipos Kornél (1948)

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében