A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Thai csirke Bróda Lászlóval

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

Energiahatékony Önkormányzat

Energiahatékony Önkormányzat

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Thai csirke Bróda Lászlóval

Nyomtatás
Létrehozva: 2023-11-22 10:18 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Programok
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


Bróda László szakács 2023. november 21-én az Orlai házban – a résztvevőkkel együtt – thai csirkét készített.

 


Hozzávalók 4 főre, az elkészítési idő kb. 60 perc.


16 db csirkeszárny (kettévágva sütjük majd, lehet comb is, a mellet nem ajánljuk, mert ehhez a fogáshoz túl száraz)
1 konzerv ananász és a leve
1 vagy 2 db banán
2-3 babérlevél
1 db csillagánizs (szigorúan csak 1 db, mert nagyon intenzív az íze)
feketebors
szójaszósz
2 gerezd fokhagyma összetörve
1 fej vöröshagyma
40 g sűrített paradicsom
gyömbér (apróra vágva)
0,5 dl száraz fehér bor (pl: Irsai Olivér)

olaj
Sprite vagy Cola üdítő
zellerzöld vagy zöldségzöld a díszítéshez
chili, ha valaki csípősen szereti
A körethez:
4 marék rizs
csemegekukorica


A csirkehúst Sprite üdítőbe kb. 20 percig áztatjuk (annyit öntünk rá, hogy nagyjából ellepje), öntünk hozzá 1 evőkanál szójaszószt is. (Fűszerezni ekkor még nem kell!)
A banánt közben felszeleteljük, olajban megsütjük. 
A gyömbért apróra vágjuk, a vöröshagymát is apró kockákra. 
A húst egyelőre ízesítés nélkül olajban megsütjük addig, hogy kapjon egy kis pírt, ha kész, kiszedjük egy külön tálra. A serpenyőbe beletesszük a gyömbért, az apróra vágott (összetört) fokhagymát és a vöröshagymát, adunk hozzá sűrített paradicsomot, majd rátesszük a pirított csirkeszárnyakat, összekeverjük, sütjük. Pár perc után felöntjük Sprite üdítővel (vagy ha az elején Cola-ba áztattuk a húst, akkor azzal), hogy nagyjából ellepje, adunk hozzá szójaszószt (1-2 ek.) 1 konzerv ananász levét, a babérlevelet, a csillagánizst, feketeborsot (mokkáskanálnyit) és sót ízlés szerint. Fedő alatt addig főzzük, míg a leve besűrűsödik. Ha csípősre szeretnénk, akkor még tehetünk bele chilit is. Mikor a csirke 3/4 fővésben van, hozzáadjuk az ananászt, a száraz fehérbort, s mikor majdnem kész, levesszük a fedőt és még pár percig nélküle is főzzük. Ha készen van, a csillagánizst mindenképpen kivesszük az ételből, ha benne hagynánk, nagyon erős lenne az íze. 
A körethez sós vízben megfőzzük  a rizst és hozzákeverjük a csemege kukoricát. Tálaláskor a hús mellé kínáljuk a nagyobb szeletekre vágott sült banánt és apróra vágott zeller- vagy zöldségzöldet szórunk rá.
Jó étvágyat kívánunk!


Bróda László a következő főzőtanfolyamot 2023. december 13-án, szerdán 17 órától tartja, ekkor a résztvevőkkel együtt gombával töltött csirkemellet készít levesmerőben formázva.

 

GALÉRIA
 


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. június hónapban

házasságot kötöttek

 

Iflazoglu Evrim Can (Szeged) és Dr. Szugyiczki Zsuzsanna (Mezőberény)

 

Rácz Norbert Károly (Mezőberény) és Guti Éva (Mezőberény)

 

Dékány Tibor (Mezőberény) és Klein Anikó (Mezőberény)

2024. június hónapban

 elhunytak

 

Ujhelyi Imre (1982)

 

Chovanyecz Pálné szül. Krattinger Magdolna (1927)

 

Széll Sándor (1951)

 

Oczot Zsuzsanna (1999)

 

Nagy István (1953)

 

 

 

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében