A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Csorbaleves Bróda Lászlóval

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

(EFOP) TELEPÜLÉSEINKÉRT - A HUMÁN KÖZSZOLGÁLTATÁSOK TÉRSÉGI SZINTÚ, ÖSSZEHANGOLT FEJLESZTÉSE

Energiahatékony Önkormányzat

Energiahatékony Önkormányzat

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Csorbaleves Bróda Lászlóval

Nyomtatás
Létrehozva: 2023-11-15 10:16 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Kultúra
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


A tavalyi nagy sikerre tekintettel Bróda László szakácsmester az idén is tart főzőtanfolyamokat, 2023. november 14-én az érdeklődőkkel csorbalevest főzött. A közös tevékenység eredménye most is nagy sikert aratott.

 


A tavalyi gyakorlatnak megfelelően az idén is közöljük az elkészített ételek receptjét. Jó étvágyat hozzá! 


Csorbaleves: elkészítési idő kb. 60 perc


Hozzávalók 4 főre
3 szál répa
3 szál zöldség
1 zeller
1 karalábé
1 kis fej karfiol
2 zöldpaprika
1 pritamin paprika
1 kis fej vöröshagyma
0,5 citrom leve
100 g gomba
1 kis tejföl, lehet picit több is
2 tojás sárgája
2 csirkecomb
1 cs. zöldség
1 kis cs. lestyán
só, őrölt bors, ételízesítő


A csirkecombot feltesszük főni, ekkor még semmi ízesítés nem kell bele, a húst puhára főzzük, folyamatosan szedjük le a víz felszínére felúszó habot. Amikor megfőtt, a léből kivesszük a combokat, az edény falát körbetöröljük, ha még esetleg habos lenne.


Már a hús fövése közben elkezdhetjük az összes zöldséget  apró kockára vágni: a gombát mindenestől (csak megmosni szükséges előtte) tesszük bele, illetve ugyanígy a vöröshagymát is.
Az üres húslébe beletesszük a zöldségeket, a borsot, ételízesítőt, sót, és ezt is puhára főzzük. A lényege, hogy jó sűrű legyen. (kb. 20 perc a fövési idő)


A húst közben lecsontozzuk. Amikor a zöldség megfőtt, hozzátesszük a csirkehúst. A tejfölbe beleütjük a két tojás sárgáját, összekeverjük, merünk hozzá a leves levéből, és azzal is összekeverjük (ún. hőkiegyenlítést végzünk), beleöntjük a levesbe, hozzáadjuk az  apróra vágott zöldségzöldet és a lestyánt, belecsavarjuk a citrom levét és összefőzzük. Jó étvágyat kívánunk!

 

Bróda László legközelebb, 2023. november 21-én 17 órától a résztvevőkkel együtt thai csirkét főz. A résztvételi díj 1.000 forint fejenként.

 

GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. november hónapban

házasságot kötöttek

 

Papp Krisztián (Dévaványa) és Pálfi Alexandra (Mezőberény)

 

Tóth László Csaba (Mezőberény) és Varga Gizella (Mezőberény)

 

Lakatos István (Mezőberény) és Burai Anikó Bianka (Mezőberény)

2024. november hónapban

 elhunytak

 

Süveges Lászlóné szül. Nagy Gizella (1941)

 

Ollé Gézáné szül. Lippai Mária (1933)

 

Zuba Mihály (1946)

 

Szugyiczki János (1958)

 

Hajdu Józsefné szül. Ombodi Julianna (1935)

 

Bondár Mihályné szül. Szugyiczki Julianna (1942)

 

Gubola András (1952)

 

Holop Sándor (1939)

 

Vincze Sándor (1930)

 

Weigert András (1959)

 

Feldmüller Józsefné szül. Nagy Margit (1962)

 

Lestyán Ádám Pál (1946)

 

Földesi András (1936)

 

Stéfán Julianna (1954)

 

Budainé Boruzs Erzsébet (1953)

 

Sántha Géza Mihály (1948)

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében