Csorbaleves Bróda Lászlóval
A tavalyi nagy sikerre tekintettel Bróda László szakácsmester az idén is tart főzőtanfolyamokat, 2023. november 14-én az érdeklődőkkel csorbalevest főzött. A közös tevékenység eredménye most is nagy sikert aratott.
A tavalyi gyakorlatnak megfelelően az idén is közöljük az elkészített ételek receptjét. Jó étvágyat hozzá!
Csorbaleves: elkészítési idő kb. 60 perc
Hozzávalók 4 főre
3 szál répa
3 szál zöldség
1 zeller
1 karalábé
1 kis fej karfiol
2 zöldpaprika
1 pritamin paprika
1 kis fej vöröshagyma
0,5 citrom leve
100 g gomba
1 kis tejföl, lehet picit több is
2 tojás sárgája
2 csirkecomb
1 cs. zöldség
1 kis cs. lestyán
só, őrölt bors, ételízesítő
A csirkecombot feltesszük főni, ekkor még semmi ízesítés nem kell bele, a húst puhára főzzük, folyamatosan szedjük le a víz felszínére felúszó habot. Amikor megfőtt, a léből kivesszük a combokat, az edény falát körbetöröljük, ha még esetleg habos lenne.
Már a hús fövése közben elkezdhetjük az összes zöldséget apró kockára vágni: a gombát mindenestől (csak megmosni szükséges előtte) tesszük bele, illetve ugyanígy a vöröshagymát is.
Az üres húslébe beletesszük a zöldségeket, a borsot, ételízesítőt, sót, és ezt is puhára főzzük. A lényege, hogy jó sűrű legyen. (kb. 20 perc a fövési idő)
A húst közben lecsontozzuk. Amikor a zöldség megfőtt, hozzátesszük a csirkehúst. A tejfölbe beleütjük a két tojás sárgáját, összekeverjük, merünk hozzá a leves levéből, és azzal is összekeverjük (ún. hőkiegyenlítést végzünk), beleöntjük a levesbe, hozzáadjuk az apróra vágott zöldségzöldet és a lestyánt, belecsavarjuk a citrom levét és összefőzzük. Jó étvágyat kívánunk!
Bróda László legközelebb, 2023. november 21-én 17 órától a résztvevőkkel együtt thai csirkét főz. A résztvételi díj 1.000 forint fejenként.