A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Ipari ingatlan-adatbázis – helyi vállalkozások is bemutatkoztak

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Ipari ingatlan-adatbázis – helyi vállalkozások is bemutatkoztak

Nyomtatás
Létrehozva: 2023-11-09 15:16 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Programok
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


A Békés Vármegyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és az Aradi Kereskedelmi, Ipari és Mezőgazdasági Kamara a  „Hatékony határon átnyúló együttműködés a foglalkoztatás növekedésének fejlesztéséért Aradon és Békés megyében” című projektjét mutatták be 2023. november 9-én a városházán. A rendezvényt azzal a céllal tartották meg, hogy bemutassák a közösen létrehozott határon átnyúló ingatlan adatbázis bemutatása, valamint ismertessék a projekt eredményeit.
 


Siklósi István polgármester köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy Siófoki Attila, az alapítvány ügyvezetője személyében egy mezőberényi születésűt üdvözölhet, és reményét fejezte, hogy a résztvevők hasznosítani tudják az elhangzottakat.  

 

Siófoki Attila hangsúlyozta, a projekt lényege az ingatlanfejlesztés. Ugyanis sok Békés vármegyébe jövő vállalkozás vásárolna vagy bérelne ingatlant, ezért a szűkebb pátriánkban ezeket feltérképezik, és az Arad megyei kollégákkal együtt létrehoznak egy adatbázist. Ezt egy weblapon közzéteszik az Interneten, illetve ezt működteti egy ingatlanhasznosító cég.  Az ügyvezető szólt arról, hogy egy tanulmány is készül a térség munkaerő-piaci helyzetéről, illetve a projekt eredményét 22 szakmai rendezvényen ismertetik, továbbá erről egy PR-film is készül. Siófoki Attila hangoztatta, alapítványuk 1994-től működik, feladata a helyi vállalkozások támogatása, alaptevékenysége a finanszírozási tanácsadás, elsősorban mikrohiteleket nyújtanak. 

 

Puskel Márton, a Bilanz Lézerkozmetika ügyvezetője emlékeztetett rá, hogy vállalkozásukat egy lerobbant ingatlanban kezdték, ennek felújítására az alapítványtól kaptak 9,8 milliós hitelt. Fő céljuknak azt tekintik, hogy javítsák ügyfeleik életminőségét, segítsenek nekik, ha valamit nem szeretnek vagy szégyellnek magukon. Csakis műtét nélküli beavatkozásokat végeznek. Az ügyvezető kitért arra, sokan csodálkoztak rajta, amikor Mexicóból hazajöttek. Egy lakóhely az ott élő emberektől jó, Mezőberény igen is jó hely. 

 

Madarászné Bereczki Zsuzsanna Madarász Lovastanya szakmai vezetője kifejtette, 2007-ben a tanyát állatok tartására, gazdálkodásra vásárolták meg, 2010-ben pályázati támogatásból hozták létre „Mezőberény és környéke népi, paraszti, lovas eszközeinek gyűjteményé”-t. A postakocsijuk ma már turisztikai látványosság, hasonlóról csak a Dunántúlon tudnak.  Ma már nem csak lovastáborokat, családi és baráti találkozókat szerveznek, hanem esküvőket is. Az elmúlt 16 esztendőben 51 lovas tábort tartottak 1400 gyereknek, 10 év alatt 200 csoportot fogadtak, ez 5000 csemetét jelnet, illetve két év alatt 15 projektnapon 750 nebuló vett részt. Tehát így a tanyán összesen 7150 gyerek ismerte meg a lovakat. A tanya szakmai vezetője megfogalmazta, az igazi siker az lesz számukra, ha családi vállalkozásukat sikerül átadniuk a gyerekeiknek.    

 

Siklósi István polgármester az önkormányzat és a vállalkozások kapcsolatáról szólt. Kifejtette, két pályázatból három helyen 6,34 hektár ipari területet alakítottak ki, ezekre érvényes bérleti szerződéssel rendelkeznek. Mivel a városban nincs szabad ipari terület, ezért további 7,2 hektáron építik ki az alapvető infrastruktúrát. A polgármester megfogalmazta, Mezőberény a vármegyén belül is kisvárosnak számít, ennek ellenére a megyei TOP 100 között két berényi cég is található, jogos elvárás, hogy amit lehet, azt helyben szerezzünk be. Siklósi István a szoros összefogást sürgette. Mondandóját azzal fejezte be, ez évben ünnepeljük a város újratelepítésének 300. évfordulóját, ebből az alkalomból emlékművet terveztek, egy vállalkozói összejövetelen jelezte, hogy az önkormányzatnak sajnos nincs rá pénze, de szeretnék megvalósítani. A vállalkozóktól annyi támogatást kaptak, hogy az emlékmű elkészülte után, a szobor köré Mezőberény történelmi tanösvényét is megépíthetik.  

 

GALÉRIA
 


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében