A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Az árral szemben - kiállítás

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Az árral szemben - kiállítás

Nyomtatás
Létrehozva: 2023-11-03 17:50 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Kultúra
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


„Az árral szemben – a Tisza és árterei” című vándorkiállítást Kolozsi Tamás, a Sporthorgászok Mezőberényi Egyesületének elnöke nyitotta meg 2023. november 3-án az Orlai házban. Verset mondott Konyecsni Zorka. 
 


Kolozsi tamás megnyitójában hangsúlyozta, a folyó szabályozásával sok régi mesterséggel együtt az élőhelyek egy része is eltűnt, de épp a Tisza-tó pozitív példa arra, hogy az ember jót is alkothat, hiszen ott mocsaras élőhelyek alakultak ki. A tiszai ciánszennyezésről Kolozsi Tamás elmondta, annak ma már alig tapasztalható nyoma, ugyanis a szennyezés elől az élőlények a mellékfolyókba menekültek. Igazi gondot a folyóba került hulladék jelent, ez évente 3.500 tonnát tesz ki, ennek egy részét természetvédők összegyűjtik, legismertebb a PET Kupa elnevezésű akciójuk. 

 


A természet élővilágának megóvását hirdető kiállítás a 3-6. osztályos tanulókat célozza meg. A tárlat betekintést nyújt a Tisza és az árterek élővilágába. A rendezők a kiállítás interaktív elemeit háztartási hulladékokból alkották meg, ezzel a környezetvédelemre és az újrahasznosításra hívják fel a figyelmet. Formailag újdonságot jelent, hogy az összeállított tartalom egy összecsukható kiállítási sátor oldalaira nyomtatva jelenik meg, ezáltal figyelemfelkeltő, egyedi megjelenést és könnyű mobilizálhatóságot biztosít. 

 


A kiállítás anyagát – a Nemzeti Kulturális Alap támogatásának köszönhetően – a Tiszaújvárosi Művelődési Központ és Könyvtár – bocsátotta az Orlai ház rendelkezésére. A tárlat – az intézmény nyitvatartási idejében – 2023. november 29-ig tekinthető meg.

 

 

GALÉRIA
 


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében