A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Lezárult a szennyvíztisztító korszerűsítése

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Lezárult a szennyvíztisztító korszerűsítése

Nyomtatás
Létrehozva: 2023-10-26 14:25 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Programok
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


A „Mezőberény szennyvíztisztító telep fejlesztése" című projektzáróval kapcsolatos sajtótájékoztatót 2023. október 19-én tartották meg a helyszínen. A beruházást a város és az Építési és Közlekedési Minisztérium konzorciuma valósított meg a Környezet- és Energiahatékonysági Operatív Program 1,974 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásával. 

 


Siklósi István, polgármester tájékoztatójában elmondta, Mezőberény az önkormányzat révén 2014-től 6 milliárd forintos fejlesztéssel gazdagodott. Ebből közel 2 milliárdot tesz ki a szennyvíztisztító korszerűsítése, a beruházás eredményeként olyan minőségű vizet bocsájt ki a telep, amely öntözésre is alkalmas lenne. 

 

Dankó Béla, a választókerület országgyűlési képviselője szólt arról, az elmúlt években Mezőberényben az önkormányzathoz és a vállalkozásokhoz összesen 14 milliárd forint fejlesztés érkezett.  Ez meglátszik Mezőberényen, nagyon szép, élhető város. A közeljövőben lényeges közúti fejlesztések várhatók, hamarosan befejeződik az M44-es kivitelezése, és a közeli jövőben elkezdődik az M47-es építése, az előkészítéséről már döntött a kormány.  

 

Lázár János, építési és közlekedési miniszter kifejtette, a szennyvíztisztító fejlesztése jelentős javulást hoz a Mezőberényiek életében. Az ország fontos célja, hogy minden háztartásba jusson el az egészséges ivóvíz, és megfelelően kezeljük az elhasznált vizet. Most, 2023-ra jutottunk el oda, hogy 2000 lakosnál nagyobb településeken elértük ezt a célt. 

 

A miniszter szólt arról, a kormányzatban úgy tekintenek Békés megyére, mint az ország egyik tartalék vidékére. Itt még van szabad munkaerő, van lehetőség gazdasági növekedésére, van hová fejlődni. A gazdasági szakértők szerint az élelmiszeripar és az öntözéses gazdálkodás adná meg ennek lehetőségét. 

 

Lázár János hangoztatta, a fejlődés érdekében a kormányzat az 47-es négysávúsításával összeköti Békéscsabát Debrecennel, ez csak Berettyóújfaluig 350 milliárdba kerül. Újságírói kérdésre válaszolva a miniszter szólt arról is, a jövő héten elindítják a Körösladány-Békéscsaba szakasz tervezési közbeszerzési eljárását. A jelenlegi elképzelés szerint nem lesz új nyomvonal, hanem a mostanit szélesítik négysávosra, a településeknél pedig elkerülőket építenek. Mezőberénynél 8.3 kilométeres szükséges, ha ez a mezőberényieknek megfelelő, akkor nyugatról kerüli meg a települést. A realitás az, hogy 2028-30-ra készül el a kivitelezés. 


A korszerűsített szennyvíztisztító megtekintésével fejeződött be a záró rendezvény.   

 

GALÉRIA
 


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. április hónapban

házasságot kötöttek

 

Perei László (Mezőberény) és Petneházi Erika (Mezőberény)

 

Plavecz Zoltán János (Mezőberény) és Fábián Katalin (Mezőberény)

 

Csizmadia Edmond (Mezőberény) és Frei Alexa (Mezőberény)

 

Kolompár Mihály (Mezőberény) és Kovács Alexandra  (Mezőberény)

 

Rácz Ernő (Mezőberény) és Lutsa Zhanna Mikolajivna (Mezőberény)

 

 

 

2024. április hónapban

 elhunytak

 

Sipos Kornél (1948)

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében