A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Lámpával a lélek barlangjában

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Lámpával a lélek barlangjában

Nyomtatás
Létrehozva: 2023-10-05 12:13 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Kultúra
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


Az Országos Könyvtári Napok keretében 2023. október 4-én Sipos Attila András „Lélekbarlang” című verseskötetét mutatták be az Orlai házban. Az alkotóval Molnár Lajos író beszélgetett.

 


A kérdésekre válaszolva Sipos Attila András elmondta, 21 éves egyéni vállalkozó és Vésztőn él, középiskolás korában öt évet töltött  Mezőberényben. Még tíz éves sem volt, amikor elveszítette nagyapját, az ő hiánya átrendezte a világról alkotott képét, és akkor kezdett el verset írni. Az alkotás segít neki az önismeretben, és reméli, ezt olvasói is így tapasztalják. Hangsúlyozta, kellő érzelmi alap nélkül nem lehet jó verset írni, az emóciók fontosságát jól jelzi, ha a lélekben elromlik valami, az előbb-utóbb a testben is megmutatkozik. Azért ír verset, mert ezt tartja a művészetek legmagasabb fokának. Olvasóként Petőfi, József Attila és Dsida Jenő költeményeit szereti. 

Sipos Attila András szólt arról is, a kötete tavaly kétszáz példányban jelent meg, a Facebook-oldala számos követővel rendelkezik, és már több könyvbemutatót tartott, így csak harminc kötet maradt, ha ez is elfogy, akkor újranyomják. Az alkotó megemlítette, már tervezi a következő verseskötetet, illetve egy regényen is dolgozik, ezt még a középiskolában kezdte el írni, és hamarosan befejezi. 

A bemutatón részt vett az alkotó egykori tanára Pócs József is, aki a könyv borítóját tervezet. Kifejtette, Attila négy évig volt a tanítványa, a borító tervezése előtt részletesen kifaggatatta az elképzeléseiről. Így került a borítóra éles kontraszttal egy sötét barlangban a lámpást tartó alak, ugyanis önmagunk felfedezéséhez, megismeréséhez kell a fény. 

 

GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében