A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Olvasókönyv mezőberényieknek

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

    Az RSS hírek nem elérhetők

HURO

Olvasókönyv mezőberényieknek

Nyomtatás
Létrehozva: 2023-09-02 17:00 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Civil szervezet
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


A Mezőberényi Német Hagyományápoló Egyesület kiadásában megjelent az „Olvasókönyv mezőberényieknek” című kötet, ezt 2023. szeptember 2-án mutatták be a Német Közösségi Házban. A könyv példás összefogással jött létre, 59 fejezetét 33 szerző írta, megjelenését három szervezet és 24 magánszemély támogatta. 

 


Mezőberénynél nagyobb városokban is ritkán látható ilyen sok érdeklődő egy könyvbemutatón. Népes közönséget Frei Zita, az egyesület és a Német Nemzetiségi Önkormányzat, Mezőberény elnöke köszöntötte. Elmondta, hogy egyesületük tagja, Kisari Miklósné ötlete volt a könyv kiadása és a támogatókat is ő kereste meg, továbbá a szerkesztői munkát is ő végezte el. 


A szerkesztő kifejtette, hiányolt egy olyan könyvet, a mely a városhoz tartozó legfontosabb történeteket és a legismertebb középületek múltját, leírását tartalmazza. A rövid írásokat forrásjegyzék egészíti ki, így az olvasók tovább kutathatnak a témában. Kisari Miklósné hangsúlyozta, komoly kollektív tudást tartalmaz a kötet, és ezt a tetemes információt az idősebb generáció ne vigye magával. A szerkesztő kitért arra, az első kötet után érdemes lenne elkészíteni a másodikat is, ugyanis a jelenlegiben nincs szó – például – az ipari üzemekről és az egykori termelőszövetkezetekről. 


Siklósi István polgármester megköszönte a szerzők munkáját, hangsúlyozta, az információk mellett a kötet lelki hatása is lényeges, ugyanis, ezt mezőberényiek írták mezőberényieknek. 


A szerzők közül Szűcsné Sziklai Éva és Bagi Ádámné Erdei Margit idézte fel a munka élményeit.  Többen megfogalmazták, bár a kötet minden korosztálynak szól, különösen érdemes lenne a fiatalokhoz eljuttatni, az iskolák jutalomként adhatnák diákjaiknak. 


A könyvhöz az egyesületnek nyújtott támogatás ellenében lehet hozzájutni a Német Közösségi Házban csütörtökönként 14 és 17 óra között. 

 

GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2024. február hónapban

házasságot kötöttek

 

Kornyis Béla (Mezőberény) és Sandrika Mariann (Mezőberény)

 

Móricz András (Békés) és Herbert Tímea (Békés)

 

2024. február hónapban

 elhunytak

 

 

Szűcs Imréné szül. Fábián Zsuzsanna, Mezőberény (1932)

 

Solymosi Györgyné szül. Károlyi Zsuzsanna, Mezőberény (1934)

 

Szalai Károly, Mezőberény (1938)

 

 

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok