A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Olvasókönyv mezőberényieknek

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Olvasókönyv mezőberényieknek

Nyomtatás
Létrehozva: 2023-09-02 17:00 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Civil szervezet
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


A Mezőberényi Német Hagyományápoló Egyesület kiadásában megjelent az „Olvasókönyv mezőberényieknek” című kötet, ezt 2023. szeptember 2-án mutatták be a Német Közösségi Házban. A könyv példás összefogással jött létre, 59 fejezetét 33 szerző írta, megjelenését három szervezet és 24 magánszemély támogatta. 

 


Mezőberénynél nagyobb városokban is ritkán látható ilyen sok érdeklődő egy könyvbemutatón. Népes közönséget Frei Zita, az egyesület és a Német Nemzetiségi Önkormányzat, Mezőberény elnöke köszöntötte. Elmondta, hogy egyesületük tagja, Kisari Miklósné ötlete volt a könyv kiadása és a támogatókat is ő kereste meg, továbbá a szerkesztői munkát is ő végezte el. 


A szerkesztő kifejtette, hiányolt egy olyan könyvet, a mely a városhoz tartozó legfontosabb történeteket és a legismertebb középületek múltját, leírását tartalmazza. A rövid írásokat forrásjegyzék egészíti ki, így az olvasók tovább kutathatnak a témában. Kisari Miklósné hangsúlyozta, komoly kollektív tudást tartalmaz a kötet, és ezt a tetemes információt az idősebb generáció ne vigye magával. A szerkesztő kitért arra, az első kötet után érdemes lenne elkészíteni a másodikat is, ugyanis a jelenlegiben nincs szó – például – az ipari üzemekről és az egykori termelőszövetkezetekről. 


Siklósi István polgármester megköszönte a szerzők munkáját, hangsúlyozta, az információk mellett a kötet lelki hatása is lényeges, ugyanis, ezt mezőberényiek írták mezőberényieknek. 


A szerzők közül Szűcsné Sziklai Éva és Bagi Ádámné Erdei Margit idézte fel a munka élményeit.  Többen megfogalmazták, bár a kötet minden korosztálynak szól, különösen érdemes lenne a fiatalokhoz eljuttatni, az iskolák jutalomként adhatnák diákjaiknak. 


A könyvhöz az egyesületnek nyújtott támogatás ellenében lehet hozzájutni a Német Közösségi Házban csütörtökönként 14 és 17 óra között. 

 

GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében