A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - X. Mezőberényi Művésztelep zárókiállítása és az amatőrök tárlata

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

X. Mezőberényi Művésztelep zárókiállítása és az amatőrök tárlata

Nyomtatás
Létrehozva: 2023-08-21 13:43 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Programok
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


A X. Mezőberényi Művésztelep és Művészeti Fesztivál idején megtartott XXVI. Berényi Napok keretében 2023. augusztus 20-án a városháza emeleti folyosóján Ván Hajnalka művészettörténész nyitotta meg a X. Mezőberényi Művésztelep zárókiállítását, amely az elmúlt kilenc év munkáiból nyújt válogatást. Ezzel egy időben a városháza fölszinti aulájában nyílt meg I. Mezőberényi Amatőr Művésztelep alkotóinak tárlata is. 

 


Siklósi István polgármester megköszönte művészeknek, hogy évek óta Mezőberényben alkotnak, és évente egy-egy képükkel gazdagítják a város értékeit. A polgármester reményét fejezte ki, hogy az elkövetkező években is folytatódik a művésztelep tevékenysége.  

 

A megnyitó résztvevőit Vesmás Péter építész, a Magyar Művészeti Akadémia szegedi regionális munkacsoportjának elnöke is köszöntötte, kifejtette a Magyar Művészeti Akadémia életében az idei év nagy változást hozott. Az akadémia tevékenysége eddig a fővárosra koncentrálódott, de ez évben megalakult a hét regionális munkacsoport.  A dél-alföldi régió sajátossága a három államhatár találkozása, így ez az elhelyezkedés jó lehetőséget nyújt a határon túli együttműködésre. A zárókiállítás támogatását Budainé Kósa Klára kerámikus kezdeményezte, hiszen a mezőberényi jól illeszkedik a dél-alföldi művésztelepek sorába.  

 

Ván Hajnalka hangoztatta, a tizedik művésztelep résztvevői néhány más alkotóval kiegészülve az elmúlt kilenc művésztelep munkáiból láthatunk válogatást. A művészettörténész dicsérte azt a harmóniát, ami ezekből a képekből árad. A művészettörténész megfogalmazta, nehéz fejtegetni egy ilyen komplex anyagot. Olyan, mintha egy zenemű kottáját odatolnánk a hallgatóság elé. Ezek a művek egytől egyig itt születtek, és azt a célt képviselik, hogy ennek a városnak legyen egy állandó tárlata. Amit Orlai a 19. században megharcolt, a 21. századi alkotók stafétaként működtetik. Mezőberény ott lehet a figyelemre méltó művészetet bemutató városok sorában. 

 

A X. Mezőberényi Művésztelepen 2023. augusztus 13-tól alkottak: Bakos Ferenc, Bácskai Bertalan, Bereznai Péter, Holo Hóbel László, Kovács Bence, Kulifai Boldizsár, Papp Zoltán, Wrobel Péter. A művészeti vezető volt Bereznai Péter Munkácsy-díjas képzőművész, a házigazdai teendőket Papp Zoltán képgrafikus, művésztanár látta el. 

 

A kiállítás – a városháza nyitvatartási idejében – december 31-ig tekinthető meg.   

 

A városháza földszinti aulájában mutatják be az I. Mezőberényi Amatőr Művésztelep résztvevőinek a tárlatát is. Az érdeklődők Angyal Irén, Bata Emília, Budai Krisztina, Csüllög Lászlóné, Diószegi Eszter, Fülöp Antal, Holop Eszter, Holop Lászlóné, Kara Nelli, Kara Zsigmond, Kissné Szabados Annamária, Kőszegi Ádámné, Pásztorné Rita, Pintér Orsolya, Rácz János, Sáli Nikoletta, Sántáné Tóth Etelka, Sík-Behán Erika, Tóth-Valentinyi Ágnes. 

 

A kiállítás a városháza nyitvatartási idejében szeptember 29-ig tekinthető meg.  

 

GALÉRIA


 


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. április hónapban

házasságot kötöttek

 

Perei László (Mezőberény) és Petneházi Erika (Mezőberény)

 

Plavecz Zoltán János (Mezőberény) és Fábián Katalin (Mezőberény)

 

Csizmadia Edmond (Mezőberény) és Frei Alexa (Mezőberény)

 

Kolompár Mihály (Mezőberény) és Kovács Alexandra  (Mezőberény)

 

Rácz Ernő (Mezőberény) és Lutsa Zhanna Mikolajivna (Mezőberény)

 

 

 

2024. április hónapban

 elhunytak

 

Sipos Kornél (1948)

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében