A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Múzeumok Éjszakája

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

    Az RSS hírek nem elérhetők

HURO

Múzeumok Éjszakája

Nyomtatás
Létrehozva: 2023-06-25 08:57 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Kultúra
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


A Múzeumok Éjszakáján, 2023. június 24-én a muzeális gyűjtemény udvarán sokrétű, színes program várta az érdeklődőket. Siklósi István köszöntőjében kifejtette, épp Balatonalmádiról igyekezett haza erre az eseményre, ott ilyen rendezvényt nem szerveztek. Az elmúlt években Mezőberényben a lakosság megkedvelte, így már várja a Múzeumok Éjszakáját.

 


A köszöntő után Rácz János gitározott. Az MVÓI Sziporka Színjátszó Köre A rátóti csikótojás című kacagtató népi mesét adta elő. A ZumBrigád Team lendülete, vidámsága most is magával ragadta a nézőket. A helyi fiatalokból álló, keresztény rockzenét játszó Rock ’n’ Praise zenekar első fellépését megtapsolták a nézők/hallgatók. A Berény Táncegyüttesnek táncházához a Görbeszék Társulat zenélt, különösen a tűzkörüli táncba kapcsolódtak be sokan.

 

A színpadi programok mellett Csete Gyula néprajzos muzeulógus csoportokat kísért le a kastély pincéjében kialakított mini szabadulószobába. A város újratelepülésének 300. évfordulója alkalmából sokan letették kézjegyüket, tenyérlenyomatukat az utókor számára. A visszaemlékezést szolgálta a Mesélő tárgyak című szabadtéri tárlat is, ahol hasonló funkciójú régi és új eszközüket mutattak be.

 

Különösen sok lehetőség várta a gyerekeket, a Maczkó Lovasfarm lovagoltotta őket, a Nagycsaládosok Mezőberényi Egyesülete jóvoltából volt ugrálóvár, az önkéntes tűzoltó egyesület tűzoltóautóját mutatta be. A kézműves foglalkozások keretében a kicsik a Mosolygó Központi Óvoda óvónőivel gyöngyöt fűztek, a református óvodával kerámiát díszítettek, Kondász Gabriellával mézeskalácsot sütöttek. Volt arcfestés, Bálint Annával kreatív festés, Kostyál Viktor karikatúrákat rajzolt. A gyerekeket még virtuális játékok, ping-pong és csocsó is várta. A helyi kézművesek kirakodóvásárt tartottak.

 

Akik megéheztek, süthettek szalonnát, zsíroskenyeret kóstolhattak. Zolnai Györgyné, az Alföld Turista Egyesület tagja a Bodoky Károly Vízügyi Múzeumba, Savoltné Földesi Zsuzsanna – aki szintén az egyesület tagja – az Ókerti pincéhez vezetett kerékpártúrát. A Nyitott templomok-program keretében az érdeklődők az I. kerületi evangélikus, a katolikus és a református templomot tekinthették meg, illetve a Patikamúzeum tárlatvezetéssel várta az érdeklődőket. Madarász Lovastanya lovaskocsis városnézést tartott.

 

GALÉRIA

 


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2023. november hónapban

házasságot kötöttek

 

Nagy Zoltán (Mezőberény) és Kána Hajnalka (Mezőberény)

 

Kiss Géza Gergő (Budapest) és Bohus Sára (Budapest)

 

Kelemen Zsolt (Mezőberény) és Kiss Andrea (Mezőberény)

 

Szekeres Szilárd (Mezőberény) és Radványi Nelli (Mezőberény)

 

 

2023. november hónapban

 elhunytak

 

 

Kótai Józsefné (1951)

 

Irázi Tibor (1971)

 

Földesi Istvánné szül. Mucsi Ilona (1941)

 

 

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok