A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - A megyejárás egyik állomása Mezőberény

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

A megyejárás egyik állomása Mezőberény

Nyomtatás
Létrehozva: 2023-05-10 08:00 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Civil szervezet
|
Kibocsátó: Önkormányzat


2023. május 9-én Mezőberényben, a Polgármesteri Hivatalban találkoztak a civilek egy kötetlen beszélgetésre, melyen a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárság Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályáról 3 fő is részt vett. A Megyejárás 80. alkalma volt a mezőberényi. A beszélgetés témája: „Civil élet Békés vármegyében, aktualitások, örömök, nehézségek, tapasztalatok, javaslatok”.


 

Herczegné Számel Annamária, a megyei civileket összefogó Békés Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ irodavezetője bemutatta a vendégeket és néhány aktualitásról nyújtott tájékoztatást. Siklósi István polgármester köszöntötte a jelenlévőket, bemutatta a helyi „civilséget”, melynek nagyon sokat köszönhet a település. Munkájuk szinte pótolhatatlan a város életében. Nehézségként említette, hogy a jelenlegi helyzetben az önkormányzat nem tudja anyagilag támogatni a civileket és azok rendezvényeit. Elképzeléseiket pályázatokból és önerőből tudják megvalósítani. Dr. Kecskés Péter – főosztályvezető a pályázatokról és a korábbi beszélgetések helyszínein felvetett kérdések alapján adott tájékoztatást és válaszolt a kérdésekre, Dr. Kisida Tamás – jogi referens a közeljövő aktuális feladatait ismertette, Lakatosné Kiss Edit referens a gyakorlati kérdésekben nyújtott segítséget.

 

A civilek elsősorban a nehézségekről beszéltek, a nehézségek megoldásáról kérdeztek, a bírósági kapcsolattartásról, az aláírási címpéldány költségkülönbségeiről, a pályázatok utófinanszírozásáról, a pályázati ügyintézők telefonos elérhetőségének nehézségeiről, a könyvelési, banki költségek megnövekedett áráról vagy akár a pályázatokhoz szükséges önerő hiányáról. A nehézségek mellett azonban szó esett pozitívumokról is, az egyszerűsített pályázatokról, az elszámolások könnyítéséről, melyek tovább lendíthetik a civilség kitartó építő munkáját.

 

Köszönjük a lehetőséget és köszönjük civiljeink képviseletét!

 

 

GALÉRIA


Cimkék: civil  
Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. április hónapban

házasságot kötöttek

 

Perei László (Mezőberény) és Petneházi Erika (Mezőberény)

 

Plavecz Zoltán János (Mezőberény) és Fábián Katalin (Mezőberény)

 

Csizmadia Edmond (Mezőberény) és Frei Alexa (Mezőberény)

 

Kolompár Mihály (Mezőberény) és Kovács Alexandra  (Mezőberény)

 

Rácz Ernő (Mezőberény) és Lutsa Zhanna Mikolajivna (Mezőberény)

 

 

 

2024. április hónapban

 elhunytak

 

Sipos Kornél (1948)

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében