A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Városi majális

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Városi majális

Nyomtatás
Létrehozva: 2023-05-01 14:30 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Programok
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


A városi majális programja a ligetben Siklósi István polgármester köszöntőjével kezdődött. Megköszönte a fellépők munkáját, a főzőcsapatok erőfeszítését.

 


A köszöntő után szlovák önkormányzat és az egyesületük, illetve a nyugdíjas klub májusfát állított. Ezzel egy időben kezdődött a retró főzőverseny. Összesen 24 munkahelyi, baráti társaság nevezett a versenyre, valamennyi főzőcsapat maga dönthette el, hogy mit főzzön. A miccstől kezdve a halászlén keresztül az őzpörköltig készült sokféle étel. A háromtagú zsűri: Marton Mihály, Tánczos Imre és Zolnai Róbert három szempont szerint bírálta el az eléje került produktumokat, figyelembe vette az ízharmóniát, a színt és illatot, illetve az étel egyediségét, ötletességét. A színpadi műsort a Mezőberényi Talentum Református Óvoda műsora kezdte, őket a Malom Fitness és a Mezőberényi Városi Ifjúsági Fúvószenekar követte. Délben Tímár Zsolt mulatós műsorral szórakoztatta a közönséget.

 

Ebéd után a Békés vármegyei futsal bajnokságban Berényi Gyermek FC U 19 csapata megnyerte a küzdelmet, U 15 korosztályuk pedig a második helyen végzett. A két gárda tagjainak az érmeket Dankó Béla, az MLSZ elnökségi tagja adta át.

 

Ezt „Kató néni konyhája” követte Ihos Józseffel és Balla Dávid Nahrin séffel, aki tavaly Luxemburgban megnyerte a Kulináris Világbajnokságot. Míg Ihos humoros történeteket mesélt, a séf gömöri gulykát főzött, és azt a végén közönség meg is kóstolhatta. A majálist a Maczkó Farm lovagoltatással, a Mezőberényi Íjász és Hagyományőrző Sportegyesület íjászattal, az óvónők kézművességgel színesítették. A liget előtti részen tulajdonosaik veterán autókat és motorokat mutattak be, az Orlai ház a települési értéktár néhány darabjára hívta fel a figyelmet. A program a főzőverseny eredményhirdetésével zárult. A főzőcsapatok versenyében a polgármesteri hivatal nyert, a „Nyald meg kanalam!” és a Ga-ba Team előtt.

 

GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében