A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Energetikai fejlesztés a Juhász Gyula utcai idősek otthonában

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

Energetikai fejlesztés a Juhász Gyula utcai idősek otthonában

Nyomtatás
Létrehozva: 2023-04-06 13:53 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Városházi hírek
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


Az önkormányzat a Széchenyi Terv Plusz 179 millió forintos támogatásából az idősek otthona Juhász Gyula utcai épülete energiafelhasználását korszerűsíti, ennek eredményeként pénzt és energiát takarít meg, illetve csökkenti a széndioxid kibocsájtást – tudhatták meg a 2023. április 6-án a helyszínen megtartott projektindító tájékoztatón a sajtó munkatársai.

 


Siklósi István polgármester elmondta, nem lepukkant, hanem jó állapotú épület energiafelhasználását korszerűsítik. Hasonló célra saját forrást is szánnak, hiszen májustól tíz intézményre telepítenek napelemet.

 

Megyeriné Pénzes Mária, a Városi Humánsegítő és Szociális Szolgálat igazgatója arról beszélt, a projektben hőszigetelik az épület homlokzatát és a födémet, a külső nyílászárókat: 103 ablakot és 13 ajtót és a kazánokat kicserélik, illetve a tetőre 24 kW-os, 60 darabból álló napelemrendszert telepítenek.

 

Az igazgató szólt arról is, hogy az otthont 1994-ben hozták létre, a Puskin utcai épületben 50, a Juhász Gyula utcai részen pedig 52 idős lakik. A szakdolgozók 24 órás felügyeletet látnak el, nagy hangsúlyt fektetnek a mentálhigiénés gondoskodásra. Az itt folyó munka színvonalát jelzi, hogy 79 idős várakozik szabad férőhelyre. A projekt keretében akadálymentesítésre is költenek, a külső bejáratnál rámpát építenek, illetve az épületen belül fizikai és infó-kommunikációs megoldásokat is használnak. Az igazgató megemlítette, a lakók örülnek a fejlesztésnek, ennek révén javul a komfortérzetük.

 

Dankó Béla országgyűlési képviselő kifejtette, 2017 óta a mezőberényi önkormányzathoz és a vállalkozásokhoz összesen 9 milliárd forint támogatás érkezett, ez biztosítja a település jövőjét. Az energia hatékony felhasználása különösen fontos most, amikor ilyen magasak az árak.    

 

GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK