A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Kitüntetésekkel ünnepeltünk

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

    Az RSS hírek nem elérhetők

HURO

Kitüntetésekkel ünnepeltünk

Nyomtatás
Létrehozva: 2023-03-14 19:56 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Programok
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


Az idén Mezőberény kétnapos ünnepséggel emlékezik meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulójáról, 2023. március 14-én a kitüntetéseket adták át a művelődési központ színháztermében. Az intézmény bejárata fölött óriáskokárda fogadta a vendégeket, illetve az aulában Petőfiről egy kamaratárlat.

 


Az általános iskola diákjainak ünnepi műsora után Siklósi István polgármester köszöntőjében kifejtette, az ágazati ünnepségek átadására a testület március 15-öt, mint a nemzeti összefogás napját tűzte ki. Ma olyan személyeket jutalmazunk, akik talán nem is sejtik, milyen nagy hatással vannak a környezetükre. Jutalmazzák az elvégzett munkát, mivel csak azzal lehet eredményt elérni. Az elismeréssel köszönetüket fejezik ki az értékteremtésért.  

 

A kitüntetetteknek az elismerést Siklósi István és Körösi Mihály alpolgármester adta át, a méltatásokat Gulyásné dr. Sáli Henrietta aljegyző olvasta föl.

 

Edzői tevékenységéért, az utánpótlás nevelésében végzett példaértékű munkájáért, emberi magatartásáért és közösségépítéséért az önkormányzat Lészkó-Kurucz Erikának „Mezőberény Sportjáért” elismerő címet adományozott. Lészkó - Kurucz Erika – egykori válogatott, mesterfokú tornászként – testnevelő tanári végzettséget szerzett.  Az alapoktól építette fel a Tóth Károly által létrehozott Mezőberényi Malom-Fitness DS Egyesület tornász szakágát. Az elmúlt évek munkája eredményre vezetett, tanítványai jobbnál jobb helyezéseket értek el. A városi rendezvényeken rendszeresen bemutatják tudásukat. Tanítványai részt vettek Kecskeméten a Torna Diákolimpia országos elődöntőjében, ahol Jozaf Hédi országos döntőbe került. Növendékei 2022-ben első alkalommal indultak el az Országos Fit Kid Dance B versenyen. A tavaszi versenyek alapján három tanítványa jutott be az országos döntőbe, ahol Jozaf Hédi harmadik helyezést ért el. Tavaly csapatuk először mérettette meg magát az Acro Free Dance Európai Kupán is, és rögtön az előkelő hatodik helyen végeztek.

 

Schäffer Mártonnénak a város szociális ellátásáért, az idősgondozás területén és a szociálisan rászoruló családokért végzett kiemelkedő munkáját az önkormányzat „Mezőberény Egészségügyéért, Szociális Ellátásáért” címmel ismerte el. Schäffer Mártonné a Városi Humánsegítő és Szociális Szolgálatnak megalakulása óta egyik munkatársa, vezetője, a szociális alapszolgáltatások és szakosított ellátások szakembere. Fő területe az idősgondozás, itt az ellátottak biztonsága érdekében új intézkedéseket dolgozott ki. Önkéntes tevékenységek szervezése terén is kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Az intézmény elsők között csatlakozott a Kapu Programhoz, mely lakóközösségi alapon szerveződő önkéntes segítő szolgálat, és annak vezetője, koordinátora lett. Igazgatóhelyetteseként tevékenykedett az intézményi szolgáltatások minőségfejlesztése terén és néhány hónapig megbízott vezetőként látta el a feladatokat.

 

Mezeiné Szegedi Erzsébetnek a nevelés, oktatás területén végzett példaértékű tevékenységéért, közösségépítő munkájáért, valamint a nevelőmunkán túlmutató, személyes példájáért, a város rendezvényein nyújtott mintaértékű segítségéért az önkormányzat „Mezőberény Neveléséért, Oktatásáért,” elismerő címet adományozta. Mezeiné Szegedi Erzsébet pedagógusi pályája 1985-ban indult. Részt vett 1996-ban az első mazsorett csoport megalakításában, és azóta az együttes szakmai vezetője. Az eltelt évek alatt több szakmai és városi elismerésben részesült a közösség és ő maga is. Munkája elismeréséül az oktatók szakmai díját, a Nívódíjat vehette át, a nemzetközi szövetség tagjaként meghatározó szakembere a mazsorett világnak. Nemzeti és nemzetközi pontozó bíró, a MWF-Majorette Sport WORLD Federation bírói bizottságának a tagja. A Magyar Majorette Szervezetek Szövetségének közgyűlése 2014-ben szakmai alelnökévé választotta, ugyanebben az évben OKJ-és táncsport edzői végzettséget szerzett. Tanítványaival 2022-ben Horvátországban újra nemzetközi sikert, Európa bajnoki címet ért el. 2010-től 2019-ig önkormányzati képviselő volt. A testvérvárosi kapcsolat terén tanúsított elkötelezettségéért 2019 júliusában Münsingen elismerő oklevelét, a város legrangosabb kitüntetését vehette át.

 

Mezőberényi Szlovákok Szervezetét a nemzetiségi identitástudat erősítéséért, a múlt ismeretének bővítéséért és a szlovák hagyományok őrzéséért, a város kulturális értékeinek gazdagításáért végzett munkájáért Mezőberény Város Önkormányzati Képviselő-testülete a „Mezőberény Kultúrájáért, Nemzetiségi Kultúrájáért” elismerő címmel tüntette ki. A Mezőberényi Szlovákok Szervezete 1992. november 12-én alakult meg, a nemzetiségi hagyományok ápolását, az szlovákok identitásának megőrzését tűzték ki célul. Kezdettől fogva felkarolták és segítették a Szlovák Pávakört, az együttes sokat tett a népzenei örökség megőrzéséért. Versenyeken és minősítő rendezvényeken képviselték Mezőberényt. Példaértékű a kapcsolatuk a testvérvárosunk, Gúta civil szervezetével, a Szlovák Kultúra Baráti Körével és több szlovákiai szervezettel. A szervezet hagyományteremtő szándékkal 2008-ban indította útjára az adventi gyertyagyújtást, és azóta is minden évben szervezi a programot. A mezőberényi szlovákok életében jelentős előrelépést hozott, hogy 2016-ban megvásároltak egy önálló épületet, és azt közösségi házzá alakították át, és azt két évvel később nemzetiségi szobával bővítették. Az elmúlt időszakban bátor kezdeményezéssel álltak elő – a nemzetiségi önkormányzattal közösen – megmentették az utolsó mezőberényi ulicskás házat. Pályázat segítségével 2022-ben hozzákezdhettek a teljes felújításához, ennek befejezését a város újratelepítésének 300. évfordulójára időzítik.

 

A kitüntetetteknek Csonka Dóra és Puskás Dániel, a Békéscsabai Jókai Színház színművészei ajándékként egy dalt énekeltek el.

 

Az elismerések átadása után a Petőfi szobornál Csonka Dóra és Puskás Dániel adott rövid ünnepi műsort, majd az önkormányzat, a polgármesteri hivatal, a kormányhivatal, a hatóságok, az intézmények, az egyházak és a civil szervezetek képviselői a koszorúikat helyezték el.

 

GALÉRIA

 

 


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2024. február hónapban

házasságot kötöttek

 

Kornyis Béla (Mezőberény) és Sandrika Mariann (Mezőberény)

 

Móricz András (Békés) és Herbert Tímea (Békés)

 

2024. február hónapban

 elhunytak

 

 

Szűcs Imréné szül. Fábián Zsuzsanna, Mezőberény (1932)

 

Solymosi Györgyné szül. Károlyi Zsuzsanna, Mezőberény (1934)

 

Szalai Károly, Mezőberény (1938)

 

Maczkó István (1975)

 

Horváth Imre (1961)

 

Horváth Zoltán (1972)

 

Mészáros Jánosné szül. Lestyán Mária Erzsébet (1941)

 

Fazekas Lajosné szül. Hajkó Mária Magdolna (1951)

Galó János (1952)

 

Megyeri Jánosné szül. Tóth Mária (1951)

 

Kis Ferenc (1930)

 

Kutas Ferenc Géza (1947)

 

 

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok