A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - A Négyes HAGO csapatának köszöntése

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

A Négyes HAGO csapatának köszöntése

Nyomtatás
Létrehozva: 2023-03-08 20:58 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Programok
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


A mezőberényi általános iskola Négyes HÁGO csapata a 7. osztályosok korcsoportjában Lakitelken az országos hungarikum vetélkedő 2023 februárjában megtartott döntőjében az előkelő negyedik helyet szerezte meg. A tíz éves települési értéktár bizottság 2023 március 8-án a városházán köszöntötte a csapat tagjait: Eszenyi Gergőt, Jenei Hunor Attilát és Varga Áront, valamint a felkészítő tanárukat: Tóth Olivért.


Siklósi István polgármester köszöntőjében gratulált a fiataloknak, megfogalmazta, 135 csapat között a negyedik helyen végeztek, és nem csak az eredmény elismerésre méltó, hanem a befektetett munka is. Körösi Mihály alpolgármester, a települési értéktár bizottság elnöke arról szólt, büszkék rá, hogy a megyében a legtöbb érték, 150 Mezőberényben található. Továbbra is arra törekszenek, hogy ide csak olyanok kerüljenek be, amelyeket a lakosok elfogadnak, fontosnak tartanak.

 

A csapatból Tóth Olivér vállalta, hogy beszámol a verseny menetéről. Elmondta, tavaly novemberben jelent meg a verseny felhívása, első feladatként a tanulóknak online kérdőívet kellett kitölteniük. A következőt karácsony előtt kapták meg, két prezentációt kellett készíteniük, az egyiket egy városról, a másikat pedig egy tájegységről. Adott volt számukra, hogy településként Mezőberényt mutassák be, tájegységként pedig Körös-Maros közét választották. A prezentációk elkészítését komoly kutatómunka előzte meg. A várost bemutató diákat egy rövid videóval egészítették ki, ezen Petőfi és Orlai képzelt párbeszédét játszották el.

 

A lakitelki döntő két napos volt, a festő és a költő fiktív diskurzusát a zsűri előtt élőben adták elő, a tájegységet bemutató prezentációjuk végén valamennyien táncra is perdültek.

 

Tóth Olivér a verseny tanulságát azzal foglalta össze, a sikert annak köszönhetik, hogy a felkészülés során a három diák valamennyi kiadott feladatot elvégzett, így nagyon sokat fejlődtek. Befejezésként megemlítette, jövőre is indulni szeretnének ezen a vetélkedőn.

 

Az eseményen jelenlévő Szegedi Balázs, a vármegyei közgyűlés alelnöke is gratulált a csapatnak, hangsúlyozta, közösségünket, helyi identitásunkat értékeinkre építhetjük. Az alelnök és a polgármester ajándékcsomaggal köszönte meg a fiatalok munkáját.

 

Az esemény befejezéseként Szegedi Balázs – értékmegőrző munkájuk elismeréseként – a Békés Vármegyei Önkormányzat oklevelét nyújtotta át az értéktulajdonosoknak és az ajánlóknak.

 

GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK