A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Mezőberény értékei a sportban

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Mezőberény értékei a sportban

Nyomtatás
Létrehozva: 2023-02-24 13:50 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Kultúra
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


A Múzeumi esték rendezvénysorozat keretében 2023. február 23-án a könyvtár emeleti olvasótermében a települési értéktárba fellelhető sportegyesületeket, -eseményeket vették számba.

 


Körösi Mihály alpolgármester, az értéktár bizottság elnöke köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, az idén Mezőberényben három jeles évfordulóról emlékezünk meg: az újratelepülés 300., Petőfi születése 200. évéről, illetve tíz éve a megyében elsők között alakult meg a települési értéktár bizottság. Javaslatot írásban bárki küldhet be, a város honlapján jelenleg 140 érték található meg. Aki internetet nem használ, ezeket a muzeális gyűjtemény kiállításán tekintheti meg. 

 

Az Alföld Turista Egyesület tevékenységéről Földes Péter elnök szólt, kifejtette, a szervezet elődjét – negyven éve szakosztályi formában – néhány tanár alapította meg. Céljuk, hogy sportolási lehetőséget nyújtsanak tagjainak. Gyalogos, kerékpáros, illetve teljesítménytúrákat és futóversenyeket szerveznek. Az egyesület több hagyományos túrát rendez: Körös Teljesítménytúrák, Petőfi Emléktúra, Túrák az Alföldi Kéken. A rendezvények lebonyolítását tíz vizsgázott és 15 tapasztalt túrázó segíti. Tagjaik száma 80 és 120 között mozog.

 

Winter Ilona aktív sportolói pályafutását elevenítette föl. Szólt arról, hogy már az általános iskola alsóbb osztályaiban is sportolt, a meghatározó az volt számára, hogy 13 éves korában az iskolába került Molnár Miklós, ő ismertette meg a kosárlabdával. Míg a gimnázium négy évfolyamát végigjárta, mindig megnyerték az országos bajnokságot. Magyar bajnokként, sokszoros válogatott, olimpiai 4. helyezettként 1996-ban, 41 éves korában vonult vissza az aktív sporttól, azóta edzőként dolgozik.

 

Szikora András, Motorosok Baráti Köre Mezőberény Egyesület elnöke a Streetfighter nap elmúlt 16 alkalmát elevenítette föl. Hangoztatta, közösségük 21 éve alakult meg, az első alkalommal egy délutánra három motorost hívtak meg, ebből alakult ki a rendezvénysorozat. A tavalyi, 16. esemény lebonyolítását már 140 szponzor támogatta. Büszkék rá, hogy valamennyi rendezvény balesetmentesen zajlott le.

 

Mezőberényi Mazsorett Együttesről Mezeiné Szegedi Erzsébet szakmai vezető beszélt. Elmondta, ők 27 éve alakultak meg, létrejöttüket az akkori polgármester, Cservenák Pál Miklós sürgette. Az első botforgató órákat 1996 nyarán a művelődési központban tartották. A szorgos munka meghozta gyümölcsét, 1999-ben ezüst, majd később arany és kiemelt arany minősítést értek el. Majd az országos és nemzetközi bajnokságokon is egyre fényesebb érmeket akasztottak a mezőberényi mazsorettek nyakába. Büszkélkedhetnek Európa- és világbajnokkal is. 

 

A sorozat keretében 2023. március 23-án 17 órától arról lesz szó, hogy az értéktár agrár- és élelmiszeripari kategóriájában mik is találhatók meg.

 

GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. április hónapban

házasságot kötöttek

 

Perei László (Mezőberény) és Petneházi Erika (Mezőberény)

 

Plavecz Zoltán János (Mezőberény) és Fábián Katalin (Mezőberény)

 

Csizmadia Edmond (Mezőberény) és Frei Alexa (Mezőberény)

 

Kolompár Mihály (Mezőberény) és Kovács Alexandra  (Mezőberény)

 

Rácz Ernő (Mezőberény) és Lutsa Zhanna Mikolajivna (Mezőberény)

 

 

 

2024. április hónapban

 elhunytak

 

Sipos Kornél (1948)

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében