A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Új üzemcsarnokot adtak át a Fábafémnél

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Új üzemcsarnokot adtak át a Fábafémnél

Nyomtatás
Létrehozva: 2023-02-10 12:55 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Gazdaság
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


A Fábafém Kft. telephelyén 2023. február 10-én tartották meg az esztergagépekkel felszerelt új forgácsolóüzem átadó ünnepségét Dankó Béla országgyűlési képviselő, Siklósi István polgármester részvételével. A megjelenteket Berner Tibor ügyvezető üdvözölte, majd a cég történetéről szóló rövidfilmet vetítettek le.


Siklósi István hangsúlyozta, minden mezőberényi beruházás fontos minden mezőberényinek. Ha egy család új házat épít, azzal is gazdagodik a város, az ilyen beruházások pedig különösen értékesek, hiszen itt modern gépeken minőségi munkát végezhetnek a dolgozók. Befejezésül jó erőt és egészséget kívánt az idősebb generációhoz tartozó vezetőknek, hogy még sokáig segíthessék a fiatalokat.

 

Dankó Béla ezt emelte ki, hogy ez a beruházás Nyugat-Európában is megállná a helyét, hiszen a legmodernebb technikát szerelték be, és ezzel nyolcvan családnak adnak megélhetést. A bővítés nemcsak a város népességmegtartó erejét fokozza, hanem hozzájárul az ország fejlődéséhez is.    

 

Berner Tibor a legfontosabb számokat említette meg. A beruházás teljes összege 450 millió forint, ebből 11000 négyzetméteres üzemcsarnokot építettek és beszereztek négy csúcsminőségű esztergapadot is. Az ügyvezető megemlítette azt is, hogy az utóbbi tizenhárom esztendőben összesen egymilliárd forint állami támogatást nyertek el.

 

Az ünnepség résztvevői a résztvevők megtekintették az üzemet.

 

A cég honlapjáról az is megtudható, hogy jogelődje, a Fábafém Bt. épp harminc évvel ezelőtt, 1993-ban alakult meg, két magánvállalkozó üzleti partnereit és műszaki eszközeit társította. Nevét alaptevékenységéből választotta, mivel a fő profija a bútorvasalat gyártása volt. A hazai bútoripar gyengülése miatt tevékenységi körüket jelentősen kibővítették, átalakították, bővítették a nagysorozatú fémforgácsolt alkatrészek gyártását. A város képviselő-testülete elsőként 2012-ban adta át a „Mezőberény vállalkozója” címet, ezt a cég két tulajdonosa: Machó János és Vladár Pál vehette át.

 

GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében