A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Átadták az Esélyházat

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

Átadták az Esélyházat

Nyomtatás
Létrehozva: 2022-11-18 12:11 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Civil szervezet
|

A Mécses Egyesület 2022. november 16-án ünnepélyesen átadta az Esélyház támogatott lakhatású otthont.

 


Túri Andrea, az Orlai ház igazgatója örömét fejezte ki, hogy munkatársai részt vehetnek a jeles alkalmon. Lázárné Skorka Katalin evangélikus lelkész mondott áldást. Siklósi István polgármester hangsúlyozta, a mai esemény sokaknak szerez örömöt, hiszen végre otthonhoz jutnak. Oláh Kálmán dicséretet énekelt gitárkísérettel, majd Siklósi István a szalag átvágásával adta át az otthont.   

                                               

Az ünnepség után Nelhübel-Oláh Henriette-től, a Mécses Szolgáló Közösség ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy egyesületük 22 éve szolgálja az elesett, beteg, fogyatékossággal élő embereket és segíti Mezőberényben mindennapjaikat. Sokféle szolgáltatást nyújtanak, hogy a rászorultak mind teljesebb életet élhessenek.  A Mezőberény, Deák Ferenc utca 1. szám alatti lakóotthon létrehozása sok éves előkészítő munka eredménye. Megnyitása nagy segítséget jelent a mentális problémákkal küzdő fiatalok és családjuk számára. Az otthonban tízen laknak, közülük ketten halmozottan súlyos fogyatékossággal élnek.  A házban egy és két ágyas szobák vannak, két szobánkként van fürdőszoba és WC.

 

Sikerült számukra nagyon korszerű, igényes és szép otthont kialakítaniuk. A házat az egyesület 2008-ban hitelből vette meg az önkormányzattól, mint használaton kívüli, üres iskolaépületet, és tavaly sikerült kifizetniük az utolsó törlesztést is a banknak.  A támogatott lakhatási célnak megfelelő kialakítás nagy részét a Lord Michelhem által alapított svájci alapítvány támogatásával tudták elvégezni, de a beköltöző sérült fiatalok családjai is vállaltak önerőt a költségekből. Az energetikai korszerűsítést, hűtő-fűtő klíma beszerelését a „GINOP-5.1.7-17 Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése” című pályázati támogatás biztosította.

 

Nelhübel-Oláh Henriette elmondta, a ház még tavaly nyílt meg, de a COVID-helyzet miatt nem tarthattak rendezvényeket. Nem tudták megünnepelni, hogy Isten segítségével létrejöhetett és megnyílt az új otthon. Most ezt sikerült pótolniuk, és nagyon köszöni Túri Andreának, az Orlai ház igazgatójának, hogy segítettek megszervezi a megnyitót, és a vendégeknek, hogy elfogadták a meghívásukat, Siklósi István polgármesternek és Lázárné Skorka Katalin evangélikus lelkésznek, hogy megtisztelték részvételükkel a rendezvényt, és részeseivé váltak az épület felszentelésének. Hálás a munkatársainak, hogy segítettek az ünnep előkészítésében és a ház lakóinak, hogy örömmel fogadták mindazokat, akik most az eseményen megjelentek, és a megnyitó ünnepség után egy kis vendégségre az ebédlőjükben mindenkit meginvitáltak.

 

GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK