A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Ázsiába utaztunk képzeletben, thai és kínai ízeket kóstolhattunk

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

Energiahatékony Önkormányzat

Energiahatékony Önkormányzat

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Ázsiába utaztunk képzeletben, thai és kínai ízeket kóstolhattunk

Nyomtatás
Létrehozva: 2022-11-16 15:21 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Programok
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


Az édes savanyú ízt itthon leginkább a távol-keleti gasztronómiával azonosítjuk, és nem tartozik a mindennapos magyar konyha ízvilágához. Ennek ellenére a 2022. november 15-én az Orlai házban megtartott főzőtanfolyam lelkes érdeklődői között volt olyan, akinek az itt elkészített citromos csirke thai zöldséges tésztával ízlett eddig a legjobban. 

 


Hozzávalók 4 személyre:

 

fél fej káposzta

étolaj

olíva olaj

só, bors

8 db felső csirkecomb

4 gerezd fokhagyma

gyömbér (ízlés szerint)

1 üveg szójaszósz

2 ek. Worchester szósz

1 citrom leve

2 ek. kristálycukor

2 ek. édes chiliszósz

csipet római kömény

fél ek. lépes méz

25 dkg spagetti tészta

1 db pritamin paprika

1 paradicsom

1 fej vöröshagyma

2 répa

 

A csirkecombokat kicsontozzuk, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá 2 gerezd reszelt fokhagymát és reszelünk rá egy kis gyömbért, 2 evőkanál szójaszószt és 2 evőkanál Worchester szószt, fél citrom levét. Ebben pácoljuk a húst 2 óra hosszáig.

Az olajat egy serpenyőben megmelegítjük, melyben a pácolt csirkecombot kicsit elősütjük. Nem baj, ha a közepe még rózsaszín marad. Az elősütött húst csíkokra vágjuk.

180 fokra melegített serpenyőbe teszünk 2 evőkanál kristálycukrot és karamellizáljuk. Kifacsarjuk a citrom másik felét és ráöntjük a cukorra. Beletesszük a felszeletelt csirkecombot, adunk hozzá 1 evőkanál szójaszószt, 2 evőkanál édes chili szószt, 2 gerezd reszelt fokhagymát, ha kell, akkor még picit utánsózzuk, borsozzuk és adunk hozzá római köményt. Teszünk bele fél evőkanál lépes mézet, majd lefedjük és kb. 30 percig fedő alatt pároljuk. 

 

Teszünk fel egy edénybe sós vizet főni, melybe öntünk egy kis olajat, ebben főzzük meg a félbe tört tésztát.

 

A káposztából a torzsáját kivágjuk, majd apróbb kockákra vágjuk, ugyanígy a pritamin paprikát, a paradicsomot, a vöröshagymát (ezt a megszokottnál nagyobb kockákra), míg a répát pedig felszeleteljük.

200 fokos WOK-ba olíva olajat öntünk, felmelegítjük és beletesszük a hagymát. Ha nincs olíva olajunk, akkor természetesen használhatunk étolajat is.

Ezt követi a többi zöldség is: a répa, a káposzta, a paprika, a paradicsom, amit ezután gazdagon leöntünk szójaszósszal (majdnem fél üveggel). Lefedjük, kb. 20 percig pároljuk, időnként megkavarjuk. Ha nincs otthon WOK, akkor jó egy öblösebb serpenyő is. 

A megfőtt, leszűrt tésztára olajat öntünk, hogy ne ragadjon össze és összekavarjuk a megpárolódott zöldséggel. 

 

A zöldséges tésztát a csirkehússal együtt tálaljuk. 

 

Jó étvágyat kívánunk!

 

GALÉRIA

 


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. június hónapban

házasságot kötöttek

 

Iflazoglu Evrim Can (Szeged) és Dr. Szugyiczki Zsuzsanna (Mezőberény)

 

Rácz Norbert Károly (Mezőberény) és Guti Éva (Mezőberény)

 

Dékány Tibor (Mezőberény) és Klein Anikó (Mezőberény)

2024. június hónapban

 elhunytak

 

Ujhelyi Imre (1982)

 

Chovanyecz Pálné szül. Krattinger Magdolna (1927)

 

Széll Sándor (1951)

 

 

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében