A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Randevú Párizsban

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Randevú Párizsban

Nyomtatás
Létrehozva: 2012-11-21 10:44 | Szerző: OPSKMM.
Kategória: Programok
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


2012. november 21.00 19.00 óra OPS Kulturális Központ:

Randevú Párizsban, avagy Szenteltvíz és kokain

- jegyek (2.800 Ft)  korlátozott számban a helyszínen is vásárolhatók -

2012. év újdonsága a francia Louis Velle színműve: Randevú Párizsban, avagy Szenteltvíz és kokain címmel a nyáron bemutatott vígjáték.

Fogarassy András, a Fogi Színház vezetőjének elsődleges célja eljuttatni az ország különböző pontjára, a társadalom szélesebb rétegeihez megfizethető színházi élményeket, házhoz vinni a kultúrát.

 


Bulvárszínházi bérlet Mezőberényben

Farkasházi Réka, Csala Zsuzsa, Oszter Alexandra, Sáfár Anikó, Fogarassy Bernadett, Balázs Andrea, Straub Dezső, Beleznay Endre, Harsányi Gábor, Böröndi Tamás, Harmath Imre, Várkonyi András, Benedek Gyula, Straub Péter, Fogarassy András – parádés szereposztásokkal látható három vígjáték (Randevú Párizsban, avagy Szenteltvíz és kokain, Az ördög nem alszik, Egy csók és más semmi) Mezőberényben. A bulvárszínházi bérlet előadásai: 2012. november 21., 2013. január 18. és március 7. 19 óra.

A fővárosi Fogi Színház – B. Bulvárszínház előadásában az Orlai Petrics Soma Kulturális Központban, a három előadást magában foglaló bulvárszínházi bérlet keretében láthatják az érdeklődők november 21-én a francia Louis Velle Randevú Párizsban, avagy Szenteltvíz és kokain című vígjátékát egy mondhatni sztárdömpinggel: Harsányi Gábor, Csala Zsuzsa, Farkasházi Réka, Várkonyi András, Böröndi Tamás, Beleznay Endre, Straub Dezső, Sáfár Anikó főszereplésével, jövő év január 18-án Fényes Szabolcs ismert dallamait felvonultató Vaszary Gábor - Fényes Szabolcs - Szenes Iván által jegyzett Az ördög nem alszik című zenés vígjátékot, a főszerepben Benkóczy Zoltánt, Oszter Alexandrát, Beleznay Endrét, Fogarassy Bernadettet, Straub Dezsőt, Straub Pétert, Fogarassy Andrást, Benedek Gyulát, Balázs Andreát, Vanya Tímeát, Besztercei Attilát, Boros Ádámot láthatják az örökzöld szerelmesei és színházrajongók, majd ezt követően március 7-én kerül sorra az Eisemann-dalokkal tűzdelt Halász-Eisemann-Békeffi operett, Az egy csók és más semmi címmel, Fogarassy Bernadett, Harmath Imre, Straub Dezső, Csala Zsuzsa, Oszter Alexandra főszereplésével.

A bulvárszínházi bérlet első alkalma novemberben lesz. Louis Velle: Randevú Párizsban, avagy Szenteltvíz és kokain című darabja remek sztárművészeket sorakoztat fel, akik a nevettetés nagymesterei.

Vajon, hogyan lehet összefüggésbe hozni a békés kegyszerárust és kicsit lökött családját a „nagyipari" kokainkereskedéssel? Elképzelhető egyáltalán, hogy a káplán lenne a maffiafőnök? A drogterjesztő pedig nem lenne más, mint a nagynéni? S miről beszél a nyámnyilának bemutatkozó albérlő diák, amikor titokban a millióit kéri számon a bácsikájától? S miből él az a szobrász, aki eddig még egyetlen szobrot sem tudott felmutatni? Közben azon drukkolunk, hogy a befalazott hulla épségben elérje a Szajnát. No és a szerelem? Hát, persze, hogy van. A lánynak még egy eltitkolt gyereke is van talán? Na, ne!

A vígjáték végére persze minden kiderül.

Egyébként nemrég olvastuk a helyi harsonában: a kegyszerüzlet fölötti kis szoba visszafogott életvitelű katolikus diáknak kiadó!

Bátraké a szerencse!

Hatalmas poénok, ismert színészek tolmácsolásában!

 

A bérlet második színdarabja jövő év januárban Vaszary Gábor - Fényes Szabolcs - Szenes Iván: Az ördög nem alszik című zenés vígjátéka. Lord Archibald Cavendish szívesen látná két utolsó rokona, Ronald és Jane egybekelését, hogy a családi vagyon szétforgácsolódás nélkül szálljon jogos örököseire. A lord szeretné összeboronálni őket, ezért saját halálhírét kelti, s végrendeletében kiköti, hogy az örökösök kötelesek egy hónapig a kastélyban tartózkodni, közösen étkezni, egymástól csókkal elbúcsúzni. A fiatalok, akik már utazásuk során összekülönböztek, a legkülönbözőbb terveket eszelik ki, hogy a végrendelet megszegésére, s ezáltal az örökség elvesztésére kényszerítsék a másikat. Mikor kiderül, hogy lord Cavendish él, s a végrendelet már nem áll közéjük, kibékülnek, és örökség nélkül is hajlandók teljesíteni az öreg lord kívánságát. Klasszikus színdarab, remek zenével tűzdelve.

A bulvárszínházi bérlet harmadik előadása március elején Az egy csók és más semmi Eisemann-operett. Dr. Sáfrány ügyvéd legszívesebben válóperes ügyeket vállal: ügyfelei főleg tehetős asszonyok, akik vagy válni akarnak, vagy pont ellenkezőleg, nem akarnak válni. Az ügyvéd bármire kész egy jó perért, szenvedéllyel űzi szakmáját - ha már ő maga nem válhat el a feleségétől, legalább mások szabadulhassanak a házasságuktól. Feleségének barátnője, a fiatal és roppant csinos Annie felkeresi dr. Sáfrányt, ám az ő ügye egészen elképesztő, s az indok és a bizonyítékok egy igen különös válópert sejtetnek. Sáfrányéknál azonban nemcsak a kliensek, hanem a háziak magánélete is viharos: a cselédjüknek kisbabája született, de az apa kilétét a lány nem hajlandó elárulni. Az ügyvéd hosszas faggatását egyre nehezebben tűri, ezért végül a telefonkönyvben keres apajelöltet, noha az igazi apa egészen közel van. A válóperek és az apasági kereset, a családi és más családok életének bonyodalmai fergeteges vígjátékká dagadnak, mindenkinek akad párja és a gyereknek új papája - vagy inkább mamája? A kulcs az ismeretlen Schőn Tóni kezében van. A klasszikus operett, vidám, remek poénoktól sem mentes zenés darab Eisemann fülbemászó dallamaiban bővelkedik.

A Fogi Színház – alapította: Fogarassy András - az elmúlt tíz évben több tucat színdarabot állított színpadra és vitte el a színműveket különböző városokba, kulturális intézményekbe, művelődési házakba, városi színházakba. Repertoárjukon szerepel többek között felnőttek számára a sokak által kedvelt Mágnás Miska, az Elvámolt nászéjszaka, A szerelmes nagykövet, az Egy csók és más semmi, a Négy férfi gatyában című vígjáték, gyermekeknek: a Pán Péter, a Süsü, a Szaffi, a Dr. Bubó, a Micimackó meséi.

2012. év újdonsága a francia Louis Velle színműve: Randevú Párizsban, avagy Szenteltvíz és kokain címmel a nyáron bemutatott vígjáték. Fogarassy András, a Fogi Színház vezetőjének elsődleges célja eljuttatni az ország különböző pontjára, a társadalom szélesebb rétegeihez megfizethető színházi élményeket, házhoz vinni a kultúrát. 

 

http://www.mezobereny.hu/s/esemenyek/2012-11-21

 


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. április hónapban

házasságot kötöttek

 

Perei László (Mezőberény) és Petneházi Erika (Mezőberény)

 

Plavecz Zoltán János (Mezőberény) és Fábián Katalin (Mezőberény)

 

Csizmadia Edmond (Mezőberény) és Frei Alexa (Mezőberény)

 

Kolompár Mihály (Mezőberény) és Kovács Alexandra  (Mezőberény)

 

Rácz Ernő (Mezőberény) és Lutsa Zhanna Mikolajivna (Mezőberény)

 

 

 

2024. április hónapban

 elhunytak

 

Sipos Kornél (1948)

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében