A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - XI. Töltött Káposzta Fesztivál

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

XI. Töltött Káposzta Fesztivál

Nyomtatás
Létrehozva: 2022-09-19 09:23 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Programok
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


A XI. Töltött Káposzta Fesztiválon 19 csapat főzött. Az ételeket kéttagú zsűri: Marton Mihály és Tánczos Imre bírálta el. A főzőhely díszítését: Bálint Anna, Diószegi Eszter és Papp Zoltán értékelte.

 


Hoffmann Dániel, a Baráti Egylet Mezőberényért elnöke megnyitójában azt kívánta, az eső ellenére mindenki érezze magát jól, és kóstoljon finom ételeket.

 

Siklósi István polgármester a megjelentek között köszöntötte Fülöp Lászlót, Szováta polgármesterét. Siklósi István elmondta, a két település épp húsz éve írta alá a testvérvárosi szerződést. Ez alkalomból a két polgármester emléklapot cserélt ki. Fülöp László arról szólt, kapcsolatuk nehéz időszakon van túl, ugyanis a járvány miatt csak online tudtak érintkezni. Befejezésül azt kívánta, minél többet lehessünk jelen egymás településén.   

 

A „Legszebb konyhakertek” verseny díjait a zsűri tagjai: Dévényi Csilla, Hernádi Mihály és Magyar Pál adta át. A díszkert kategóriában Kerekes Józsefné végzett az élen, második Bokorné Varga Katalin, harmadik Bíró Sándorné lett. Az 50 négyzetméter feletti kategóriában Petneháziné Szűcs Katalin győzött Vargáné Maléth Katalin előtt. Az 50 négyzetméter feletti vegyes kategóriában Plavecz József lett az első, Szabó Gyulát és Rabb Annát előzte meg. A közösségi kert kategóriában a Mosolygó Központi Óvoda végzett az élen a Mezőberényi Talentum Református Óvoda és a Mécses Egyesület előtt. A zsűri munkáját Túri Andrea, az OPSKMM igazgatója köszönte meg.

 

Körösi Mihály alpolgármester, Települési Értéktár Bizottság elnöke bejelentette, hogy a Mezőberényi Töltött Káposzta Fesztivál is bekerült az értéktárba, ez alkalomból gratulált Hoffmann Dániel elnöknek, a rendezvény főszervezőjének. A Békés Megyei Értéktár oklevelét Molnár Lajos, a Mezőberényi Hírmondó szerkesztője vehette át, ugyanis a közelmúltban az újság is bekerült a települési értéktárba. Ez alkalomból kapott oklevelet Vrbovszki Pálné is a csőrögéjéért.

 

A színpadon a Derzsi zenekar örökzöld dallamokat játszott, őket a Glamour zenekar követte mulatós zenével. Közben az elkészült ételeket értékelték a zsűri tagjai.

 

A szüreti felvonulást átszervezte az időjárás. A szervezők a környező utcák bejárását tervezték, ehelyett a résztvevők a kiskőrösi szlovák és a gútai vendégekkel együtt a liget színpadát járták körbe.

 

A főzőhelyek dekorálásában kreativitásával, változatosságával különdíjat érdemelt a német nemzetiségi önkormányzat. Összesen 19 csapat főzött, néhány a versenyre nem nevezett, mások több mintát is adtak, így összesen 22 étel érkezett be a zsűrihez. A pontszámok szerint első lett a „Nyald meg a kanalam!” elnevezésű fiatalokból álló csapat, a második helyen az Alföld Turista Egyesület végzett, a harmadik helyet a német nemzetiségi önkormányzat, szerezte meg.     

 

Az eredményhirdetés után ismét a Glamour zenekar lépett színpadra, ez alkalommal gyermekeknek adtak koncertet úgy, hogy a műsorba mozgással, énekkel be is vonták őket.  

 

Ezt követően a Mezőberényi Szlovákok Szervezete tagjai szőlőt dolgoztak fel: daráltak, préseltek, mustot készítettek és azt meg is kóstoltatták. Közben a jó hangulatról a Kiskőrösi Szlovák Nemzetiségi Népdalkör és Citerazenekar gondoskodott.  A Fröccsplaccon kiskőrösi borból és berényi szódából fröccsöt kínáltak, illetve a borházban kiskőrösi gazdák kínálták boraikat.

 

GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK