A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Szemtől szemben – a művésztábor zárókiállítása

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

Szemtől szemben – a művésztábor zárókiállítása

Nyomtatás
Létrehozva: 2022-08-17 13:37 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Kultúra
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


Szemtől szemben” címmel 2022. augusztus 16-án – Siklósi István polgármester köszöntője után – Ván Hajnalka művészettörténész nyitotta meg a IX. Mezőberényi Művésztelep zárókiállítását a művelődési központban.


Az idén hat művész vett részt a közös munkában: Bakos Ferenc, Bácskai Bertalan és Wrobel Péter festményeket, Bereznai Péter, Kovács Bence és Papp Zoltán pedig grafikákat alkotott. Az idei művésztelepre két festő: Holo Hóbel László és Pataki Ferenc nem tudott eljönni, de a kiállításon egy-egy alkotással képviseltetik magukat, hiszen ők is fontos tagjai ennek a közösségnek.

 

Siklósi István polgármester, a program fővédnöke szerint a művésztelep egy magvalósult álom. Még a kilencvenes évek elején látogatta meg Bereznai Péter és testvére, Bereznai Miklós, és fölvetették a művésztábor ötletét. A tervből igaz nem azonnal, de később valóság lett.

 

Ván Hajnalka egyenként szól az alkotókról. Elmondta, Bakos Ferenc újabb képein kilépett a tárgyi ábrázoláson túlra, és elindult az elvont világ felfedezésére. Bácskai Bertalan művei az erőről és a határozottságról tanúskodnak, a művész megingathatatlan világnézetét közvetítik. Bereznai Péter geometriai kérdésekkel foglalkozó alkotásait a szimmetria és aszimmetria ellentétes, mégis egymáshoz közelálló tézise alapján komponálja. Kovács Bence először erősíti a művésztelep névsorát, személyében egy olyan rokon alkotó üdvözölhető, aki érti és érzi a művészet nyelvét, aki mestere a technikának.  Papp Zoltán szerzetesi módon elmerül művei legapróbb részleteiben és mítoszt teremt. Wrobel Péter alkotásai arra adnak lehetőséget, hogy átengedjük magunkat a képekből álló végtelen érzésének, és megérezhetjük, ahogy művészete révén elanyagtalanítódunk.

 

A művészettörténész elmondta, az elmúlt években Holo Hóbel László szilaj erejével, Pataki Ferenc pedig bölcsességével építette ezt a csapatot, ezért hiányukat nagyon megérezték az alkotótársak.    

 

A tárlat – nyitvatartási időben – megtekinthető 2022. szeptember 30-ig. 

 

GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK