A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Integrált tenisztábor

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Integrált tenisztábor

Nyomtatás
Létrehozva: 2022-07-26 13:51 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Sport
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


A Magyar Tenisz Szövetség Fogyatékossággal Élő Teniszezők Bizottsága megbízásából a Csepel-Szigeti Fogyatékosok Sportegyesülete a Mezőberényi Iskolatenisz Sportegyesülettel (MITSE) együtt 2022. július 25. és 29. között tartja meg városunkban az integrált tenisztábort. Ennek megnyitóját július 25-én tartották meg a Madarász Lovastanyán.


A tábor résztvevőit Körösi Mihály alpolgármester köszöntötte. Medvegy Judit, a bizottság tagja, az egyesület elnöke elmondta, Mezőberényben minden adott ahhoz, hogy jól érezzék magukat, a tábor résztvevői gyarapítsák tenisztudásukat, és olyan tapasztalatra tegyenek szert, amit máshol nem sajátíthatnak el. Szólt arról, hogy a Pro Filii Alapítvány 6,9 millió forintos támogatása teszi lehetővé, hogy a résztvevőknek ingyenes legyen a tábor. Madarászné Bereczki Zsuzsanna tájékoztatta a vendégeket a kocsikázás, a lovaglás, a játék lehetőségeiről. A megnyitó után Hevesi Imre szórakoztatta a fiatalokat.

 

Medvegy Judit lapunknak elmondta, a két éve megalakult bizottságuk azt tűzte ki célul, hogy a négy fogyatékossági ággal élőket: az értelmi sérülteket, a hallássérülteket, a szervátültetetteket és a kerekesszékeseket, illetve az épeket a sport által megismertessék egymással.

 

Szólt arról, a tábor összlétszáma 70, 58-an az ország különböző részéről érkeztek, ők a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium kollégiumában laknak, őket helyből a Mécses Alapítvány gondozottjai és az épek részéről a MITSE sportolói egészítik ki. Június 25-én délután a Szalai Barna Tenisz Club pályáján már edzést tartottak, öt éjszakát töltve Mezőberényben június 30-án indulnak vissza. A hét során napi kétszer – délelőtt és délután – két órát edzenek. Péntek délelőtt teniszversenyt tartanak, délután pedig a békési kishajó kikötőben sárkányhajóznak.   

 

Medvegy Judit kitért arra, a Speciális Olimpia Nyári Világjátékokat jövőre Berlinben rendezik meg. Ezen 23 sportágban 200 ország képviseletében 7000 versenyző vesz részt. A mostani tábor erre már a felkészülés egyik állomása. A magyar válogatott hat tagja jött el Mezőberénybe, és természetesen itt van Patay Gabriella, az edzőjük is.

 

Medvegy Judit elmondta, Mezőberény ideális helyszín a táboruk számára. A kisvárosból adódóan a helyszínek: a gimnázium kollégiuma, a teniszpálya, a Kálmán Fürdő gyalog is könnyen megközelíthetőek. A MITSE elnöke, S. Nagy Imre régi, megbízható partnerük, az önkormányzat is támogatja őket. A városban mindenki szeretettel fogadja az integrált tenisztábort, például legutóbb dr. Rückné Mező Györgyi, a gimnázium igazgatója.    

 

GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében