A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Integrált tenisztábor

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

    Az RSS hírek nem elérhetők

HURO

Integrált tenisztábor

Nyomtatás
Létrehozva: 2022-07-26 13:51 | Szerző: OPSKMM.
Kategória: Sport
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


A Magyar Tenisz Szövetség Fogyatékossággal Élő Teniszezők Bizottsága megbízásából a Csepel-Szigeti Fogyatékosok Sportegyesülete a Mezőberényi Iskolatenisz Sportegyesülettel (MITSE) együtt 2022. július 25. és 29. között tartja meg városunkban az integrált tenisztábort. Ennek megnyitóját július 25-én tartották meg a Madarász Lovastanyán.


A tábor résztvevőit Körösi Mihály alpolgármester köszöntötte. Medvegy Judit, a bizottság tagja, az egyesület elnöke elmondta, Mezőberényben minden adott ahhoz, hogy jól érezzék magukat, a tábor résztvevői gyarapítsák tenisztudásukat, és olyan tapasztalatra tegyenek szert, amit máshol nem sajátíthatnak el. Szólt arról, hogy a Pro Filii Alapítvány 6,9 millió forintos támogatása teszi lehetővé, hogy a résztvevőknek ingyenes legyen a tábor. Madarászné Bereczki Zsuzsanna tájékoztatta a vendégeket a kocsikázás, a lovaglás, a játék lehetőségeiről. A megnyitó után Hevesi Imre szórakoztatta a fiatalokat.

 

Medvegy Judit lapunknak elmondta, a két éve megalakult bizottságuk azt tűzte ki célul, hogy a négy fogyatékossági ággal élőket: az értelmi sérülteket, a hallássérülteket, a szervátültetetteket és a kerekesszékeseket, illetve az épeket a sport által megismertessék egymással.

 

Szólt arról, a tábor összlétszáma 70, 58-an az ország különböző részéről érkeztek, ők a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium kollégiumában laknak, őket helyből a Mécses Alapítvány gondozottjai és az épek részéről a MITSE sportolói egészítik ki. Június 25-én délután a Szalai Barna Tenisz Club pályáján már edzést tartottak, öt éjszakát töltve Mezőberényben június 30-án indulnak vissza. A hét során napi kétszer – délelőtt és délután – két órát edzenek. Péntek délelőtt teniszversenyt tartanak, délután pedig a békési kishajó kikötőben sárkányhajóznak.   

 

Medvegy Judit kitért arra, a Speciális Olimpia Nyári Világjátékokat jövőre Berlinben rendezik meg. Ezen 23 sportágban 200 ország képviseletében 7000 versenyző vesz részt. A mostani tábor erre már a felkészülés egyik állomása. A magyar válogatott hat tagja jött el Mezőberénybe, és természetesen itt van Patay Gabriella, az edzőjük is.

 

Medvegy Judit elmondta, Mezőberény ideális helyszín a táboruk számára. A kisvárosból adódóan a helyszínek: a gimnázium kollégiuma, a teniszpálya, a Kálmán Fürdő gyalog is könnyen megközelíthetőek. A MITSE elnöke, S. Nagy Imre régi, megbízható partnerük, az önkormányzat is támogatja őket. A városban mindenki szeretettel fogadja az integrált tenisztábort, például legutóbb dr. Rückné Mező Györgyi, a gimnázium igazgatója.    

 

GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2022. július hónapban

házasságot kötöttek

 

Szombati Károly (Békés) és Kohut Mária (Mezőberény)

 

Ásós Attila (Békés) és Balog Gitta (Békés)

 

Piatkó Péter (Békéscsaba) és Csornai Erika (Békéscsaba)

 

Mezei Patrik (Mezőberény) és Prekopa Anett (Mezőberény)

 

Horvát Csaba (Debrecen) és Braun Krisztina (Mezőberény)

 

Rácz Pál Dávid (Mezőberény) és Balog Bettina (Mezőberény)

 

Berner Dávid (Mezőberény) és Szabó Vanda (Szeghalom)

2022. július hónapban

 elhunytak

 

Kósa Ferenc (1964)

 

Gál Imréné szül. Borgula Ilona (1942)

 

Szász József (1948)

 

Weigert András (1931)

 

Szűcs Ernőné szül. Rau Magdolna Ilona (1942)

 

Tóth Attila (1965)

 

Antal Ernő (1932)

 

Csőke Páné szül. Prorok Mária (1936)

 

Gulyás László (1940)

 

Gúth Józsefné szül. Kiss Magdolna (1941)

 

Nemes Márton (1950)

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok