A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Rendezvénysorozatot szerveztek a lakosságnak

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Rendezvénysorozatot szerveztek a lakosságnak

Nyomtatás
Létrehozva: 2022-06-01 15:17 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Civil szervezet
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


Mezőberényben egyre több civil szervezet, alapítványok, egyesületek foglalkoznak azzal, hogy a mezőberényi lakosságnak minőségi és színvonalas programokat szervezzenek. Ehhez csatlakozott a Berény Turizmusáért Alapítvány a Luther téri „Kiskofa” helységében, ahol különböző rendezvénytermeket, konyhai előkészítőt, kolbászházat alakított ki az elmúlt években.


Az alapítvány különböző TOP ESZA-s programokon keresztül szövő szakkört, népi játszóházat szervezett. Egy ilyen programnak a keretén belül 2021-ben és 2022-ben 4 db kiválóan sikerült gasztronómiai rendezvényt bonyolított le az alapítvány vezetősége. A fő szervezők és rendezők: Károlyi Mihály és családja, Vrbovszki Zoltán és családja. Rengeteg támogató, és civil szervezet és nem utolsó sorban Eke Ida és barátnői segítségével sikerült megszervezni a 4 állomásos rendezvénysorozatot.

 

Az első esemény „Nagykanállal” címmel került megrendezésre 2021. augusztus 20-án. Ezen a rendezvényen a lakosság különböző gasztronómiai élményekben vehetett részt, amelyet a cigány kisebbség, illetve a Mezőberényi Erdélyi Kör közössége biztosított a résztvevők számára. Továbbá rendkívül finom babgulyás készült és malacsütés volt. A szórakoztatásról a Nagy Imre és Barátai és az Akkord Band gondoskodtak. A kóstolás ingyenes volt.

 

A „Böllérek viadala” című rendezvényre 2021. december 11-én került sor. A résztvevők látvány disznótoron vehettek részt, ahol orja levest, toros káposztát, hurkát, valamint kolbászt kóstolhattak. A látvány disznótort lelkes kosárlabdázó és futballista fiatalok verseny keretein belül nyújtották az odaérkezők számára. A csapatok Berényi „Falábúak” illetve Berényi „Botkezűek” fantázia névvel „harcoltak” egymás ellen. A hangulatért Sztojka Tibor volt a felelős. A rendezvény ingyenes kóstolást biztosított.

 

A harmadik rendezvény „Húsvéti ünnepkör” elnevezéssel került megrendezésre. Az esemény keretein belül két versenyen vehettek részt a versengeni vágyók. A „Nagymamáink sütötte” húsvéti sütemények versenye nagy érdeklődés keretében zajlott le, ugyanis 25 versenyző mérettette meg magát. A sonka-mustra versenyen kóstolni lehetett különböző füstölésű sonkákat. Ezenkívül volt kvízjáték, a sváb közösség ételbemutatót tartott, valamint a Berény Textil Kft. jóvoltából Debreczeni Klára vezetésével népművészeti kiállításra került sor. A gyerekek az óvónőkkel – Kissné Wagner Mária vezetésével – tojást festettek, kézműves foglalkozáson vehettek részt. A rendezvény ingyenes volt.

 

A legutolsó esemény a gyereknap városi rendezvény köré szerveződött. A nap „Pala-csintalan fesztivál” elnevezéssel került megrendezésre 2022. május 29-én. A rossz idő ellenére sem szegte kedvét a rendezőknek az esemény megtartása. Több száz palacsinta sült és fogyott el, a gyerekek számára játszóház és ugráló vár volt kialakítva, rajzversenyen és szépségversenyen vehettek részt. Az odaérkezők regisztrációkor kvízjátékon vehettek részt, valamint tombolát kaptak. Megrendezésre került a Körösök Völgye Vitézi Bandérium bemutatója, valamint a Nagygépek bemutatója – Kmellár Mátyás, illetve az Agrowerk Kft. segítségével  – , amin kombájnt, traktort, illetve kamiont csodálhattak meg a gyerekek. A nap csúcspontja a paprikás krumpli főzés volt, amelyen a szülők, valamint az osztályfőnökök segítségével a gyerekek osztályonként mutathatták meg tudásukat a főzés terén. Ezen a próbatételen 7 osztály versengett egymással. A versenyt a 3/c osztály nyerte, melynek eredményeképpen a jutalom mozilátogatás lesz. A rendezvény ingyenes volt.

 

A 4 rendezvény sikeressége abban mutatkozik meg, hogy az eseményen átlagosan 300-400 ember vett részt. A Berény Turizmus Alapítványért vezetősége évek óta az épület felújításán dolgozik, amelynek keretein belül különböző rendezvénytermeket hoztak létre. Ennél fogva a jövőben 20-30 vagy 50-60 fős rendezvények, családi események megtartásra tudnak helyet biztosítani az érdeklődök számára.

 

Berény Turizmus Alapítvány vezetősége


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében