A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - 45 év a közös éneklés örömében

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

45 év a közös éneklés örömében

Nyomtatás
Létrehozva: 2022-05-21 14:26 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Kultúra
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


Mezőberényben a dalostalálkozót hagyományosan Szabó Antal és Szabó Antalné, a Berényi Népdalkör alapító karvezetői emlékére tartják meg. Az idén, 2022. május 21-én a művelődési központban a népdalkör megalakulásának 45. évfordulójára is emlékeztek, ennek tiszteletére kiállítást rendeztek.

 


A megjelenteket Túri Andrea, az OPSKMM igazgatója köszöntötte. A Berény Táncegyüttes Berecske csoportja bemutatója után Siklósi István polgármester köszöntötte a jubiláló együttest. Elmondta, 45 esztendő különösen hosszú idő egy szervezet életében. A népdalkör alapítói: Szabó Antal és Szabó Antalné munkásságukkal a népdal, a zene szeretetének olyan gyökereit tették le, amelyek ma is élnek.

 

Kmetykó Istvánné, a Berényi Népdalkör vezetője visszaemlékezésében azt hangsúlyozta, nagy-nagy elkötelezettségre volt szükség ahhoz, hogy a tagok család és munka mellett 45 éven keresztül is ragaszkodjanak a közös énekléshez. A vezető szavai után ünnepi műsort adott a Berényi Népdalkör, az együttes tagjainak ajándékot adott át Siklósi István és Borgula Györgyné, a Mezőberényi Szlovákok Szervezete elnöke.

 

A vendég együttesek vezetői szalagot kötöttek fel a népdalkör zászlajára, majd nekik ajándékot és emléklapot nyújtott át Siklósi István és Borgula Györgyné. A jelenlévők közösen énekelték el a „Tavaszi szél vizet áraszt” című népdalt.

 

Rövid szünet után a vendég együttesek léptek színpadra, sorrendben: a Kamuti Nótaklub, a Békéscsabai Nefelejcs Népdalkör, Csabacsűdi Hagyományőrző Citerazenekar, Békési Hagyományőrző Dalkör, a Csaba Népdalkör Békéscsabáról, a mezőberényi Szlovák Pávakör, a mezőtúri Vadvirág Népdalkör, a Dobozi Népdalkör, a Vésztői Fonó, a Telekgerendási Borouka Pávakör, a csorvási Nefelejcs Népdalkör, a Mongol-Agrár Zrt. Népdalköre Mezőtúrról és Vésztőről a Bohém Fiúk.

 

A program – már kötetlen, baráti formában – a piaccsarnokban folytatódott.  

 

GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK