A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Gyermek- és kisegyüttesek találkozója

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

Gyermek- és kisegyüttesek találkozója

Nyomtatás
Létrehozva: 2022-05-14 09:26 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Kultúra
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


Békés Megyei Néptáncosok Szövetsége 2022. május 13-án Mezőberényben, a művelődési központban tartotta meg a Békés Megyei Gyermek- és Kisegyüttesek Találkozóját.

 

 


A programon 14 csoport vett részt, délelőtt próbákat tartottak. Akiknek épp nem volt elfoglaltsága, azok fakultatív programokon vehettek részt, így lovas kocsival kimehettek a Madarász-tanyára, a muzeális gyűjteményben szórakoztató játékok: ügyességi, pingpong és csocsó várta őket, illetve Csete Gyula néprajzos, muzeológussal pincesétán vehettek részt. A gyűjtemény udvarán Diószegi Eszter grafikusművész kézműves foglalkozást tartott.

 

Az együttesek versenyműsora ebéd után kezdődött. Siklósi István polgármester köszöntőjében elmondta, örömteli, hogy Mezőberény olyan kultúrával bír, hogy más településről is kíváncsiak rá. Farkas Lilla, a Békés Megyei Néptáncosok Szövetsége elnöke elmondta, ez nem verseny, hanem fesztivál, ahol a kisegyüttesek bronz, ezüst, arany és kiemelt arany minősítést nyerhetnek el. A fellépő együtteseket a Suttyomba zenekar kísérte.

 

Míg a zsűri értékelt, Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tehetségműhelye Petőfi János vitézéből készült táncjátékot adott elő.

 

A háromtagú zsűri: Szűcsné Urbán Mária néptáncpedagógus, a jászberényi Viganó Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója; Tiszai Zsuzsanna néptáncpedagógus, a Debreceni Hajdú Táncegyüttes vezetője és Szarka Zsolt néptáncpedagógus, a Csaba Nemzetiségi Néptáncegyüttes vezetője értékelése alapján kihirdették az eredményt.

 

Ezüst minősítést kapott a „Leg a láb” Alapfokú Művészeti Iskola Túri Csillagszeműek csoportja és a gyomaendrődi Bokrétások Néptáncegyüttes. Arany minősítésben részesült a Kis-Berényke Táncegyüttes, a Kistabán Táncegyüttes, az orosházi Kisharang Néptáncegyüttes, a Hétpróbás Néptánciskola Kétpróbások csoportja, az újkígyósi Galiba Táncegyüttes Zsiba csoportja és a gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola Szinkópa csoportja. Kiemelt arany minősítést érdemelt ki a Berecske Táncegyüttes, a Belencéres Néptáncegyüttes ifjúsági csoportja, a Hétpróbás Néptánciskola előképzőjének 2. csoportja, a Galiba Táncegyüttes Papatyi csoportja, a Tabánka Táncegyüttes és a Hétpróbás Néptánciskola Rábai Táncegyüttese.

 

A zsűri számos különdíjakat is odaítélt. Különdíjat vehetett át Farkas Tamása a Kistabán Táncegyüttes „Lucák” című koreográfiájáért, a Galiba Táncegyüttes Papatyi csoportja „Kecskekeresés” című összeállítása színpadi előadásáért, a Túri Csillagszeműek csoport saját kultúrájuk ápolásáért. A Rábai Táncegyüttes meghívást kapott Gyulára, a Körös-völgyi Sokadalom rendezvényére, míg a Belencéres Néptáncegyüttes és a Tabánka Táncegyüttes a gyulai országos néptáncfesztiválra.     

 

GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK