A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Új csoportszobával bővült a bölcsőde

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

Új csoportszobával bővült a bölcsőde

Nyomtatás
Létrehozva: 2022-03-22 11:55 | Szerző: PmH. Titk.
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


A város a bölcsőde bővítésére 2020-ban 167 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott. Az elnyert pénzből építették meg a 14 férőhelyes új csoportszobát, ennek ünnepélyes átadását 2022. március 22-én tartották meg.


Siklósi István polgármester hangsúlyozta, ez a beruházás alapvetően meghatározza Mezőberény jövőjét, ugyanis segíti a foglalkoztatást. Korábban nem tudtak minden kisgyermeket elhelyezni, és az új csoportszobának köszönhetően a szülők m unkát vállalhatnak. A polgármester köszönetét fejezte ki Dankó Béla képviselőnek, aki a forrás megszerzésében segített, illetve a Borgula-Ép Kft-nek a jó minőségben elvégzett munkáért.

 

Dankó Béla arról szólt, több szempontból is öröm ez a beruházás, egyrészt gazdagítja a város közösségét, másrészt munkájuk gyümölcsét is látja benne, harmadrészt pedig a gyerekekről szól, akik a jövőnket jelentik. A képviselő kifejtette, a város sikeresen pályázott, ugyanis 1,6 milliárd forint áll rendelkezésre fejlesztésre.  

 

Az önkormányzata a Puskin utca 11. szám alatt 201 l-ben építette a négy csoportszobás bölcsődét. Az intézmény teljes kihasználtsággal működik, és igény mutatkozott további férőhelyekre, ezért elengedhetetlenné vált az épület bővítése. Ezt a telek adottsága lehetővé tette.

 

Az új csoportszobához tartozik a gyermekátadó és a vizesblokk, kívül pedig  fedett terasz. A teraszról nyílik a külső gyermek WC, ez az udvari játék idején elengedhetetlen. Az építkezés során mindenhol figyelembe vették az akadálymentességet.

 

Az átadáson megjelenteknek Megyeriné Pénzes Mária intézményvezető mutatta meg az új csoportszobát. Dávid-Boldi Ildikó, a bölcsőde szakmai vezetője a közelmúltban átadott sószobába kalauzolta el az érdeklődőket. Elmondta, hogy preventív jelleggel heti két-három alkalommal használják a kicsik. Terveik szerint később a bölcsiseken kívül más gyerekek is használhatják.

 

GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK