A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Új csoportszobával bővült a bölcsőde

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

    Az RSS hírek nem elérhetők

HURO

Új csoportszobával bővült a bölcsőde

Nyomtatás
Létrehozva: 2022-03-22 11:55 | Szerző: PmH. Titk.
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


A város a bölcsőde bővítésére 2020-ban 167 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott. Az elnyert pénzből építették meg a 14 férőhelyes új csoportszobát, ennek ünnepélyes átadását 2022. március 22-én tartották meg.


Siklósi István polgármester hangsúlyozta, ez a beruházás alapvetően meghatározza Mezőberény jövőjét, ugyanis segíti a foglalkoztatást. Korábban nem tudtak minden kisgyermeket elhelyezni, és az új csoportszobának köszönhetően a szülők m unkát vállalhatnak. A polgármester köszönetét fejezte ki Dankó Béla képviselőnek, aki a forrás megszerzésében segített, illetve a Borgula-Ép Kft-nek a jó minőségben elvégzett munkáért.

 

Dankó Béla arról szólt, több szempontból is öröm ez a beruházás, egyrészt gazdagítja a város közösségét, másrészt munkájuk gyümölcsét is látja benne, harmadrészt pedig a gyerekekről szól, akik a jövőnket jelentik. A képviselő kifejtette, a város sikeresen pályázott, ugyanis 1,6 milliárd forint áll rendelkezésre fejlesztésre.  

 

Az önkormányzata a Puskin utca 11. szám alatt 201 l-ben építette a négy csoportszobás bölcsődét. Az intézmény teljes kihasználtsággal működik, és igény mutatkozott további férőhelyekre, ezért elengedhetetlenné vált az épület bővítése. Ezt a telek adottsága lehetővé tette.

 

Az új csoportszobához tartozik a gyermekátadó és a vizesblokk, kívül pedig  fedett terasz. A teraszról nyílik a külső gyermek WC, ez az udvari játék idején elengedhetetlen. Az építkezés során mindenhol figyelembe vették az akadálymentességet.

 

Az átadáson megjelenteknek Megyeriné Pénzes Mária intézményvezető mutatta meg az új csoportszobát. Dávid-Boldi Ildikó, a bölcsőde szakmai vezetője a közelmúltban átadott sószobába kalauzolta el az érdeklődőket. Elmondta, hogy preventív jelleggel heti két-három alkalommal használják a kicsik. Terveik szerint később a bölcsiseken kívül más gyerekek is használhatják.

 

GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2024. február hónapban

házasságot kötöttek

 

Kornyis Béla (Mezőberény) és Sandrika Mariann (Mezőberény)

 

Móricz András (Békés) és Herbert Tímea (Békés)

 

2024. február hónapban

 elhunytak

 

 

Szűcs Imréné szül. Fábián Zsuzsanna, Mezőberény (1932)

 

Solymosi Györgyné szül. Károlyi Zsuzsanna, Mezőberény (1934)

 

Szalai Károly, Mezőberény (1938)

 

 

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok