A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Ismét kitüntetésekkel emlékeztünk

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

Ismét kitüntetésekkel emlékeztünk

Nyomtatás
Létrehozva: 2022-03-15 14:42 | Szerző: OPSKMM.
Kategória: Programok
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


Mezőberényben fél napos rendezvénysorozattal emlékeztek meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 174. évfordulójáról. Az ünnepség keretében átadták az önkormányzat ágazati kitüntetéseit.  


Az Alföld Turista Egyesület megszervezte hagyományos Petőfi-emléktúráját a Körös-partra. A csapat a Spar előtt gyülekezett és onnan indult.

 

A művelődési központban ökumenikus istentisztelettel kezdődött az ünnepség. A Berény Táncegyüttes és Gulyás Attila műsora után Siklósi István polgármester köszöntőjében elmondta, számára március 15. legnagyobb ünnepünk. A mezőberényiek számára ez a nap kötődik Petőfihez és barátjához, Orlai Petrics Somához. Az ünnep lelki emelkedettséget jelent, de egyben a közös készülődés élményét is. Örvendetes, hogy a városban ezen a napon egyre több család látogat el Petőfi, Kossuth és Orlai szobrához. Siklósi István kitért arra, hogy nemcsak a múltban voltak hősök, hiszen akik a menekülteken segítenek, azok is tekinthetők hősöknek, sőt a mai kitüntetettek is, hiszen ők is másokon segítenek.

 

Az díjazottakat Siklósi István és Körösi Mihály alpolgármester köszöntötte.  Timárné Csák Tímea részére a családokért végzett kiemelkedő, példaértékű munkája érdemeként a testület a „Mezőberény Egészségügyéért, Szociális Ellátásáért” elismerést adományozta. Timárné Csák Tímea elnökhelyettese a Nagycsaládosok Mezőberényi Egyesületének, immár tizenkét éve a szervezet egyik vezetője, az önkéntesek koordinálója. Az egyesület közel 500 taggal a város egyik meghatározó civil szervezete. Az ő nevéhez fűződik két nagy rendezvény megálmodása, mindkét esemény kapcsolódik a családok támogatásához. A Kacagó Liget egész napos ingyenes kikapcsolódást nyújt a kilátogatók számára. A „Legyen ön is karácsonyi Angyalka” program is városi szintűvé nőtte ki magát, elsődlegesen az adománygyűjtést, a melegétel-osztást tűzte ki célul. Timárné Csák Tímea kiemelkedő munkájáért tavaly megérdemelten vehette át a Nagycsaládosok Országos Egyesülete NOE – díját.

 

Schäffer Katalinnak a város sportéletében végzett magas színvonalú edzői tevékenysége, az utánpótlás-nevelésben végzett példaértékű munkája, közösségépítő tevékenysége, illetve a város jó hírnevének öregbítéséért a testület a „Mezőberény Sportjáért” elismerést adományozta. Schäffer Katalin az általános iskola után a helyi gimnáziumban folytatta tanulmányait, itt érettségizett a kéttannyelvű osztályban. Ebben az időszakban csatlakozott a helyi kick-boksz csapathoz, ahol kitartó, következetes munkával meghatározó versenyzővé fejlődött. Később versenyzőből edzővé vált. Iránymutatásával több fiatal, tehetséges diák került az élmezőnybe, a hazai válogatott keretbe. Tavaly Jesolóban a felnőtt VB-n Szeleczki Lilla 5. helyezést, Solymosi Norbert EB-n szintén 5. helyezést ért el. Az edzések vezetése mellett a HED-LAND Sportcsarnok SE elnöki feladatait is ellátja.

 

Tóth Olivér pedagógusnak az oktatásterületén végzett munkája, példaértékű nevelő tevékenysége és emberi magatartása alapján a képviselő-testület a "Mezőberény Neveléséért, Oktatásáért” elismerő címet adományozta. Pedagógus életpályáját a diákközpontú nevelés és oktatás, az új módszerek, megoldások keresése és megvalósítása szövi át. Még 2013-ban jelent meg az oktatást szolgáló játékgyűjteménye. Osztálya három diákjával, a Berényi Bocskorosok csapatával 2021-ben az értéktár vetélkedőn eljutottak az országos megmérettetésig. Tavaly megválasztották a Mezőberényi Általános Iskola Diáksport Egyesület elnökének, és már abban az évben több rendezvény szervezője lett. Kézilabda grassroots jellegű osztálybajnokság, illetve iskolai sportfesztivál rendezése fűződik a nevéhez. Emellett aktív tagja a testnevelés munkaközösségnek.

 

Borgula György és Borgula Péter vállalkozóknak a szakmájukban végzett magas színvonalú munkájukért, folyamatos vállalkozásfejlesztésért, a civil szférában tanúsított sokirányú segítőkészségért a képviselő-testület 2022-ben „Mezőberény Vállalkozója” elismerést adományozta. Az utóbbi években mezőberényi vállalkozások telephelyein végzett nagyobb kivitelezői munkáik közül példaként említhető a Csaba-Berény Gépgyártó Kft.-nél, a Fábafém Kft-nél vagy a Kolozsi Kft.-nél végzett csarnoképítési tevékenységük. Saját vállalkozásukat is folyamatosan építik, már öt telephelyük található a városban és munkahelyteremtő, foglalkoztató helyként is számottevőek. Bárhol dolgoztak a megyében, minőségi kivitelezésről, a határidők pontos betartásáról érkeztek hírek. Tavaly a helyi önkormányzatnak két nagy kivitelezést végeztek, a Kodály úti Nefelejcs Óvoda tornaszobáját és a bölcsőde bővítését.

 

A művelődési központ melletti Petőfi-szobornál rövid műsort adott Kerek Vivien színművész, a Berényi Népdalkör és a Berény Táncegyüttes dalköre. Ezt követően az önkormányzat, az intézmények, a hatóságok és a civilszervezetek képviselői helyezték el koszorúikat.

 

Hagyományosan a Baráti Egylet Mezőberényért szervezi meg a Körös-parton lévő Petőfi-emlékmű koszorúzását. Itt Hoffmann Dániel elnök köszöntötte a résztvevőket, beszédet mondott Bancsi Árpád, a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium tanára. Hangsúlyozta, a szabadság azt jeleni, hogy választhatunk, hogy mit teszünk. Ezzel együtt jár az a kötelezettségünk, hogy vállaljuk döntésünk következményét. Itt is az önkormányzat és a civil szervezetek képviselői helyezték el a megemlékezés virágait.

 

Miként az elmúlt több mint két évtizedben minden esztendőben, a koszorúzásra most is eljöttek a gyulai Makadám Világjáró Kerékpárosok és Környezetvédők Egyesülete tagjai.

 

GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK