A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Megemlékezés - Dr. Bak Mihály

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

    Az RSS hírek nem elérhetők

HURO

Megemlékezés - Dr. Bak Mihály

Nyomtatás
Létrehozva: 2012-10-04 10:28 | Szerző: PmH. Titk.
|
Kibocsátó: Önkormányzat


 

MEGEMLÉKEZÉS

 

-- Dr. Bak Mihály --


 

2012. október 1.

 

Megható megemlékezés Dr. Bak Mihály szobránál

 

 

 A Magyar Rákellenes Liga Mezőberényi Alapszervezete csendes megemlékezést szervezett a mellrák elleni küzdelem világnapján Dr. Bak Mihály szülész-nőgyógyász szobránál.

Mezőberény város által 2000-ben átadott szobornál első alkalommal gyűltünk össze szervezett formában, hogy emlékezzünk egy köztiszteletben álló orvosra, aki nagyon sokat tett a városlakók egészségéért, a megelőzésért és a szűrések bevezetéséért.

Az emlékezést Dr. Sziráczki Magdolna házi gyermek-főorvos indította. Szavai híven tükrözték azt a tiszteletet, elismerést, amelyet mindenki Miska bácsija, mint ember, majd később, mint orvosi példakép jelentett számára. A szakmai és személyes gondolatok, melyet megosztott velünk, egyszerre könnyeket és mosolyt is csaltak a jelenlévők arcára.

Szűcsné Sziklai Éva emlékező gondolatai személyes történések sora volt. A tisztelet, a hála mai napig benne élő emlékeit osztotta meg velünk. Miska bácsival kapcsolatos kedves történeteik felidézése, kedves gondolatok sorát indította el a megjelentek között. Szinte nem volt olyan, akinek személyes, vagy családjában történt élménye ne lett volna Miska bácsiról, a közkedvelt orvosról.

Kiszely Zsuzsanna gyermekkori gyógyulásának történetével érzékeltette azt a hihetetlen odafigyelést, melyet életét megmentő orvosi beavatkozásként őriz emlékeiben.

Nagy Ferenc egykori iskolaigazgató emlékeiben élénken él az iskola-fogászat bevezetésének folyamata, mely Miska bácsi kitartó munkájának eredményeként teremtődött meg, s él a mai napig városunkban.

Nagy Ferencné Vali és Schaffer Márton is személyes élményeiket osztották meg az ünnepségen megjelentekkel.

A rövid elbeszélésekből képet kaphattunk orvosi hozzáállásáról, a betegekért való tenni akarásáról, az általa képviselt gyógyító munkáról. A megosztott élmények ugyanakkor körvonalazták Miska bácsi határozott személyiségét, elkötelezett, nagy tudású, hivatását szerető jellemét.

Mindenki, aki valaha találkozott vele, tudta, miről szóltak ezek az apró emlékek. Aki viszont személyesen nem ismerhette, az is megérezhette azt a mérhetetlen tiszteletet és hálát, ami személyét mind a mai napig körülöleli a városban.

Az emlékező gondolatok után Siklósi István polgármester, Kovács Edina a Városi Humánsegítő és Szociális Szolgálat igazgatója és Borgula Györgyné az MRL helyi szervezetének elnökhelyettese közösen helyezték el a megemlékezés koszorúját, majd a megjelentek helyezték el virágaikat.

 

Emlékezés volt ez, csendesen elmondott, kihangosított gondolatok, felvillanó történetek, a jelenlévők arcán tükröződő érzelmek, virágok, melyeket a jelenlévők Dr. Bak Mihály szobrához hoztak. Idősek, akik személyesen ismerték, középkorúak, akik kapcsolatba kerültek, kerülhettek vele és a fiatalok, akik hallhattak AZ ORVOSRÓL.

Köszönet Dr. Sziráczki Magdolnának, Szűcsné Sziklai Évának, az Oroszlán Gyógyszertárnak és Fábián Zsoltnak a segítő támogatásukért.

 

K É P G A L É R I A


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2023. augusztus hónapban

házasságot kötöttek

 

 

Roósz József (Mezőberény) és Kender Judit (Nagybánhegyes)

 

Nagy Tamás (Mezőberény) és Kiss Tímea (Pécs)

 

Czinanó Dávid (Mezőberény) és Horváth Vivien (Mezőberény)

 

 

2023. augusztus hónapban

 elhunytak

 

Konyár Ádám (1955)

 

Berg Ádám Sándor (1940)

 

Dr. Bartóki László András (1932)

 

Bencsik Mihályné szül. Angyal Teréz Zsuzsanna (1949)

 

Cs.Tóth Jánosné szül. Kis Margit (1935)

 

Nagy Mihályné szül. Dombi Zsuzsanna (1958)

 

Kis Gergelyné szül. Kovács Ilona (1935)

 

Nazsa Jánosné szül. Sánta Katalin Mária (1947)

 

Czupra László (1951)

 

Szabó Imréné szül. Boczonádi Irén (1944)

 

Weigert Márton Ádám (1946)

 

Nagy Lajos (1958)

 

Kárpáti István (1948)

 

Hermeczi Tibor (1970)

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok