A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Átadták a tornaszobát

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Átadták a tornaszobát

Nyomtatás
Létrehozva: 2021-12-08 16:32 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Oktatás
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


Ünnepélyes keretek között adták át 2021. december 8-án a Kodály utcai Nefelejcs óvodában a tornaszobát. Gulyás dr. Sáli Henrietta aljegyző köszöntőjében elmondta, hogy a beruházásra a város 90 millió 430 ezer forint állami támogatást kapott. 

 


Dankó Béla, országgyűlési képviselő kifejtette, ahhoz, hogy a fiatalok itthon maradjanak, munkahelyek szükségesek, illetve olyan szolgáltatások, amelyek élhetővé teszik a települést. A város és a kormány gondolkodása összecseng, hiszen mindkettő fontosnak tartja a családok támogatását.  

 

Siklósi István polgármester azt hangsúlyozta, az önkormányzat két fontos feladatot tűzött maga elé, az egyik az oktatatási-nevelési intézmények fejlesztése. A bölcsőde új részének műszaki átadása tegnap megtörtént. Az oktatás területén következő lépés a Magyarvégesi Óvoda fejlesztése lesz. A város második fontos feladata a munkahelyteremtés, ehhez az ipari területet már kialakították. Megemlítette azt is, hogy a településen a születések száma még nem emelkedett, de a korábbiakhoz képest már többen kötnek házasságot.

 

Az átadás jelképeként a nemzetiszínű szalagot Dankó Béla, Szebellédi Zoltán, a megyei önkormányzat alelnöke, Siklósi István és Kissné Wagner Mária, a Mezőberényi Város Óvodai Intézménye (MVÓI) igazgatója vágta át.

 

Az írásos sajtóanyag ismertette a projekt részleteit. Széchenyi 2020 program keretében új főbejáratot, egészségügyi szobát, a tornaszobához sportszertárt, illetve a kültéri játékoknak és a sporteszközöknek udvari tárolót is építettek. A beruházásban figyelembe vették az akadálymentesítés szempontjait is, megoldották az épület akadálytalan elérését, tovább akadálymentes mosdót is építettek. Az új létesítményt nemcsak a Nefelejcs Óvoda kicsinyei, hanem a MVÓI valamennyi tagóvodája élvezheti.

 

Az ünnepélyes átadást a járványhelyzet miatt az óvoda előtt, a szabadban tartották meg.

 

GALÉRIA

 

 

 


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében